Първанов не цепи партията, сигурен е Румен Петков

Борисов разби "Атака", ние сме следващите, предупреди Кутев
7 мар 2012 10:11,
75
Първанов не цепи партията, сигурен е Румен Петков
Първанов с амбиция да оглави БСП. Снимка: архив, Булфото

Георги Първанов не цепи партията и не трябва да се заклеймява кандидатурата му за лидер на БСП.

Това заяви червеният депутат Румен Петков пред TV 7 по повод думите на сегашния председател на партията Сергей Станишев, че действията на предишния президент слагат разделителна линия в БСП.

"Не може Георги Първанов да бъде обвиняван, че цепи партията. Това е несериозно", смята Петков. Според него реакцията срещу предишния президент от неговите съпартийци била неразбираема.

"Той направи много за партията. Направи много за консолидацията в най-трудните години за левицата", смята Петков.

"От месеци насам се знае, че борбата оттук нататък ще бъде между него и Бойко Борисов", добави той

Още по темата

По думите му на левицата й трябва силен лидер, който може да поведе партията в битката за успех срещу ГЕРБ.
Според Петков богатството на БСП е в многото кадри с лидерски качества.

"Надявам се от сблъсъка на идеи и политики, че ще спечели единствено БСП. Досега винаги сме имали повече от един кандидат, включително и когато избрахме Сергей Станишев", припомни Румен Петков.

Според него партията е спечелила няколко битки на морала. "Не успяваме обаче да обясним на обществото какво правим и затова избирателите ни подминават", добави Петков.

„От разногласията в БСП печели Бойко Борисов, който разби вече "Атака" и РЗС, ние сме следващите", предупреди пред БНТ пък друг червен депутат Антон Кутев. Той беше категоричен обаче, че това няма да събори партията. 

"Нашите баби не искат да избират между Станишев и Първанов, те искат БСП. Не вярвам, че тази драма ще събори партията. Някои хора трябва да са много наясно за отговорността, която носят. Не можеш в този момент партията да вкараш в този разговор, ако мислиш за нея", обясни Антон Кутев.

Той отново повтори тезата си, че от успешен президент Георги Първанов "той за няколко дни измина крачките към това да се превърне в проблем".

Антон Кутев обяви, че стои зад сегашния лидер Сергей Станишев, но няма притеснения кой ще оглави партията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов не цепи партията! Той й го нацепва!
62
1
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
БСП е крадлива бабешка партия вярно,но защо да гласувам за ГЕРБ? Тези хора правят живота ни непоносим. Вчера четем в днес.бг че нямало да намаляват цените на лекарствата, днес - нямало да поевтиняват яйцата,ток парно твърдо поскъпват. Е каква полза имам аз или ти, или другите 7 милиона от тая партия?
61
3
 
2
 
! Отговори
БСП преди 12 години
си е партия на бабите и дядовците и тук там момченца и момиченца като Мая,*** и Сергейчо.Заради това те увеличаваха пенсиите всеки месец ,за да гласуват за тях с бастуни и носилки, с помоща на Цветелин Кънчев разбира се.
60
1
 
2
 
! Отговори
На 69 преди 12 години
Ако ти не си самият Иво Инджев, ченге и половина, неудовлетворено кариеристче, ще кажа на Рени, че споделям мислите й.Мила Рени, прочети една статия на Инджев, няма значение коя е-той пише едно и също, никога не пропуска да се похвали, но винаги пропуска, че е ченге, учило в СССР и не разбрало на кого да ближе ***.Затова е зъл - като змия и моного лъже.Най-уважавам хората, които мислят, Рени, като теб!
59
2
 
11
 
! Отговори
нема ТАКАВА НАГЛОСТ преди 12 години
Гоце и Пикаещият в Фонтани не цепят, те кавото могат грабят !!!
58
3
 
3
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Рени - живяла си в заблуда - повече на сайта на Иво Инджев и неговите книги...
57
7
 
8
 
! Отговори
лимонад преди 12 години
При Бойко поне няма ънта мънта - квот му е на душата - казва и се изпълнява :) серГейчо и първанов като кучета не могат да разделят кокала. И един път не съм разбрал нещо смислено да са предложили което да не ущетява всички за сметка на бабите. Да не забряваме че бабите глас имат, но пари нямат - и ако не са децата и внуците им да им поматаг - не ми се мисли.
56
8
 
11
 
! Отговори
лимонад преди 12 години
Според Антон кутев а и според мен - БСП си е партия на бабите :) затова дядовци и всички останали - гласувайте за ГЕРБ за да не ви се качат бабите ви на главата :).
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама разбира се, че Първанов не иска да разцепи БСП - Иска я цялата за себе си!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"поред Петков богатството на БСП" - това е много правилно, имено богатството, понеже БКП с олигархичния модел са богати благодарения на опоскания народ.
53
3
 
15
 
! Отговори
до ЗОРО преди 12 години
Има:Гоце, Ахмед Доган, Юнал Лютфи, Лютви Местан, Нидал Алгафари, Бриго Аспарухов, Тодор Батков, Владимир Береану, Петко Бочаров, Хачо Бояджиев, Жорж Ганчев, Иван Гарелов, Красимир Гергов, Минко Герджиков, Божидар Димитров, Венцеслав Димитров, Иво Инджев, Красимир Каракачанов, Кеворк Кеворкян, Георги Коритаров, Вера Мутафчиева, Тома Спространов, Тошко Тошев... да не забравяме и ония попове.И това е малка част от по-популярните личности. Wikileaks: Държавна сигурност витае над България.
52
1
 
4
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Политиците като цяло не са надеждни и са склонни да нарушават клетвата си да служат на вас, хората. Те вече са под контрол и скоро ще са обект на премахване, където са извършили престъпни деяния. Временни правителства ще бъдат поставени на места, където е необходимо, а контрол ще се дава на онези, които са се доказали достойни за тази отговорност. Ние не очакваме голямо съпротивление спрямо промените, тъй като имаме абсолютно доказателство, че трябва да продължим напред и това е безспорно. Ако е необходимо, можем да се върнем назад във времето, за да докажем нещо, така че вие ще разберете защо ние можем да сме толкова уверени. Това означава, че ние не трябва да прибягваме до сила, за да изпълним целите си.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВРЕМЕТО МИНАВА И ТОВА Е ЯСНО НА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИАРДЕРИ-ИМАТ ШАНС ЗА ОЩЕ 1 МАНДАТ,ОЩЕ ЕДНО ТОТАЛНО ОГРАБВАНЕ В КОЕТО ВЛИЗАТ И ОТПУСНАТИТЕ ЕВРОСРЕДСТВА ,КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОЯТ ДО 7 МИЛИАРДАЗА ОТМИНАВАЩОТО ВРЕМЕ:1990 г баби на 60-70г тогава, сега трябва да са на 82-92/колко от тях са живиДНЕШНИТЕ БАБИ НА 60-70 г ПРЕЗ 1990г са били на 38-48 НАЛИ ПОМНИТЕ СИНИТЕ БАЙРАЦИ И ПЛОЩАДИТЕ ОТ МЛАДИ ХОРА!ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ДНЕС СА БАБИ И ЗА СВЕДЕНИЕ НА КУТЕВЦИ ,МАКЪР И с ИЗЛЪГАНИ НАДЕЖДИ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ заБСП
50
4
 
12
 
! Отговори
Рени преди 12 години
Като партия над сто години, БСП ще прояви мъдрост и няма да позволи на Първанов в името на личните му амбиции, да разцепи партията. Когато с Добрев върнаха мандата за съставяне на правителството, в лицето Първанов и Добрев видях хора, за които България е по-важна от тяснопартийния интерес. Сега се питам престоят във властта ли промени Първанов или е бил такъв и преди, а аз съм живяла в заблуда.
49
0
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Крайно време е да изтече времето на корумпираните ни политици от последните 22 години...крайно време за всичките политици довели ни дотук, без разлика от политическата им окраска, но това може да го реши само гражданско обединение на болшинството честни, интелигентни и непримирими български граждани...Можем да бъдем мнооого по-силни от гърците, стига да искаме! Народе???
48
0
 
7
 
! Отговори
ман преди 12 години
Най жалката картинка сме ние защото им позволяваме
47
2
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
Който дава по големи заплати той Е(хляб и зрелища)!!!
46
0
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
И стига с тези бонуси! Сейте картофи, че да има с какво да ги трепем...че яйцата скъпи, а и не вършат работа...ако картофи не се родят достатъчно, камъни дал Господ колкото си искате...натам вървят нещата!!! Камъни трябват за всичките ни политици...мнооого камъни...
45
12
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Имам чувството, че ние българите наистина сме със сбъркано ДНК. Колкото повече ни *** политиците, толкова повече ги обичаме...Нагледен пример за това са многобройните все още почитатели на ББ и ГЕРБ...
44
0
 
1
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
53-От тези има ли живи все още...