Дянков потвърди – над 55 млн. лв. бонуси за 2011 в МФ

В него работят 11 556 души, средно взели 397 лв. месечно
8 мар 2012 07:50,
382
Дянков потвърди – над 55 млн. лв. бонуси за 2011 в МФ
Дянков разчита на СДС да бъдат премахнати ДМС-тата. Снимка: архив, Булфото

За 2011 г. служителите от системата на Министерството на финансите са получили допълнително материално стимулиране в размер на 55 085 865 лева.

Това се посочва в писмо на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков до депутата от "Синята коалиция" Ваньо Шарков по повод публично представените „стряскащи данни” за раздадени суми за допълнително материално стимулиране в министерството.

Възможността за допълнително материално стимулиране на служителите от системата на Министерството на финансите е законово регламентирана през 1991 година в Закона за данъчната администрация, когато в правителството "Филип Димитров" на СДС, министър на финансите е Иван Костов, посочва Симеон Дянков.
Той добавя, че процедурата е регламентирана последователно в Данъчния процесуален кодекс, Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и в Закона за Националната агенция за приходите.

Още по темата
 В системата на Министерството на финансите работят 11 556 души - централна администрация на МФ, НАП, АМ, АДФИ и ДКХ и ИА ОСЕС. За 2011 г. извън брутната им работна заплата, служителите са получили средно месечно по 397 лв. допълнително материално стимулиране, пише в писмото.

С предложените на 17 ноември 2011 г. от Министерски съвет промени в Закона за държавния служител и чрез текстовете в преходните и заключителните му разпоредби, допълнителното материално стимулиране ще отпадне. До края на месеца промените в закона и новият прозрачен модел на заплащане на държавните служители се очаква да бъдат приети от народните представители. Разчитаме на нашия реформаторски подход и се надяваме на пълната ви подкрепа, заключва Симеон Дянков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Симеон Дянковбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
1
 
0
 
! Отговори
джоро преди 12 години
Господин Дянков, защо се страхувате да посочите най-големите бонуси (ДМС, "Извънреден труд", Награди и др. ). на ръководните кадри в МФ, НАП, АМ и другите агенции? Защо бонусите в централните управления на Агенциите са многократно повече от реално работещите служители? Трябва ДМС да се дава само на екипите, разкрили данъчни или митнически престъпления, а не на служители от ЦУ. Извънреден труд да се признава само в екстрени ситуации и при одобрена докладна записка на министъра на финансите.
331
1
 
3
 
! Отговори
SP преди 12 години
Нашите управници надминаха Гърция по получаване и харчене на незаслужени пари с тази разлика, че не ги искат от ЕС, а използвайки държавата най-безогледно и безцеремонно си ги взимат от нас!
330
1
 
3
 
! Отговори
:( преди 12 години
Защо се събират пари от данъци и ддс в хазната след като търтеите в държавната администрацив си ги разпределвт за заплати и бонуси.Щом не отива по предназначение по добре да не плащаме нищо ,защото противното е кражба от всички упавлажали до сега.
329
1
 
20
 
! Отговори
пенчо преди 12 години
до кога ще се бъзикате с нас, бе безумци
328
1
 
10
 
! Отговори
дянков преди 12 години
Да го духат бедните
327
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка!
326
1
 
7
 
! Отговори
наивници преди 12 години
СЛУЖИТЕЛИ В НАП РЕДОВИ НЕ ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ ВЪВ ФИРМИТЕ ДЕТО ГИ ОСИГУРЯВАТ НА ПРАГА , А ГОРНИЦАТА В ПЛИК БЕЗ ОСИГУРИТЕЛНИ ТЕЖЕСТИ И ДАНЪЦИ ; ГОЛЕМИТЕ МРЪВКИ СА ДАЛЕЧЕ И ВИСОКО ...............................
325
1
 
29
 
! Отговори
sfs преди 12 години
Еми много хубаво бе господа министри много хубаво.Народа мре от глад пенсиите замразени,заплатите замразени,горивата на върха стоките също токът се вдига всеки ден.Тогава за какво ги взехте тези бонуси заради гладния народ или за несвършената си работа
324
1
 
7
 
! Отговори
xdd преди 12 години
poimenno dqnkow ,poimenno....
323
1
 
8
 
! Отговори
pp преди 12 години
До математика сега да сметне 4000 лева делено на 12 колко прави за да разбере къде му е математиката на Дянков.
322
1
 
6
 
! Отговори
Популист преди 12 години
"КапитализЪма в действие! Ха, Ха, Ха, ...!(бай Тошо)
321
1
 
19
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
GERBER4ETA MILI KAKAVA STANA TIA,SAMO MINISTERSTVOTO NA FINANSITE S NA4ALNIK SIMEON DIANKOV SI E RAZDALO ZA EDNA GODINA 55 MILIONA LV,A CIALOTO PRAVITESTVO NA TROINATA KOALICIA ZA 4 GODINI SA SI RAZDALI 8 MILIONA LV.BONUSI.SEGA SE VIJDA KOI E PO AL4EN I GLADEN ZA PARI I TOVA E GERB.
320
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май долу горе толкова пари не достигнаха на БАН.
319
30
 
7
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Бойко е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР от 22 г. насам,който СЕ ОПИТВА да озапти партизаните!Под партизани разбирайте присламчващи се към всяка власт "клиенти"(тая думичка позната ли е на сините КРАДЦИ?), които отиват там ДА КРАДАТ! В България има 100 и повече годишна традиция ДА СЕ КРАДЕ от държавата! И Костов НЕ НАПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ! Спомнете си "Следвайте ме и ще ви направя богати..."! НИКОЙ ДОСЕГА не си мръдна пръста да спре партизанлъка. Напротив,идването на власт се празнуваше с фойерверки!Жив свидетел съм за синовете на Масларката 2005 г. в с.Лозенец, на морето. Където имат хотел - Тарфа бийч. Половинчасова заря! А враговете Борисови е време да замълчат! Колкото повече калабалък правят, толкова Борисов излиза по-силен! Показва РАЗЛИКИТЕ С ПРЕДИШНАТА КРАДЛИВА ***. Като Феникс е...Та докато Бойко води такава политика(доста умело и популистки,между другото) той НЯМА АЛТЕРНАТИВА! И ще печели избори колкото си поиска, и докогато си иска. Въпросът вече е може ли да постигне КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО на следващите избори?
318
2
 
19
 
! Отговори
До357 преди 12 години
ПРИМЕР:В деловодството на нар. събрание работят хора завършили професионален техникум-3 годишен.Едно време за да се даде средно образование имаше такива измислени училища.Това са ни великите дър служители. с"бонусите"
317
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом сме в бюджетен дефицит - какви бонуси!!!те заплатите им трябва да се намалят или да има съкращения!
316
1
 
21
 
! Отговори
бау преди 12 години
Трябвало да се стимулират чиновниците за да си вършат добре работата.Ама те за нищо я нямат тая заплата.*** да им се премахне заплатата защото тя явно не им трябва и никой не говори за нея.Аз работя за едничката заплата а частниците се опитват и нея да не ми я дават редовно.
315
1
 
25
 
! Отговори
SP преди 12 години
2 вида са заетите в бг - черноработници, които вече не могат дори да се хранят със заплатичките си и чиновници-милионери! Дянков ТРЯБВА да обясни какво има предвид провеждайки 3 години такава брутална "финансова" политика!
314
2
 
27
 
! Отговори
Математик преди 12 години
55 085 965 лева делено на 11 556 служители е равно на точно 4 766 лева.Това означава че средният бонус е толкова, значи има и над 100 000. Дянков къде ти е математиката?
313
1
 
34
 
! Отговори
бау преди 12 години
Дянков-"взети бонуси над 55мил." Борисов "върнати са бонусите500хил". Поне да се бяха уточнили как да лъжат.