Дянков потвърди – над 55 млн. лв. бонуси за 2011 в МФ

В него работят 11 556 души, средно взели 397 лв. месечно
8 мар 2012 07:50,
382
Дянков потвърди – над 55 млн. лв. бонуси за 2011 в МФ
Дянков разчита на СДС да бъдат премахнати ДМС-тата. Снимка: архив, Булфото

За 2011 г. служителите от системата на Министерството на финансите са получили допълнително материално стимулиране в размер на 55 085 865 лева.

Това се посочва в писмо на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков до депутата от "Синята коалиция" Ваньо Шарков по повод публично представените „стряскащи данни” за раздадени суми за допълнително материално стимулиране в министерството.

Възможността за допълнително материално стимулиране на служителите от системата на Министерството на финансите е законово регламентирана през 1991 година в Закона за данъчната администрация, когато в правителството "Филип Димитров" на СДС, министър на финансите е Иван Костов, посочва Симеон Дянков.
Той добавя, че процедурата е регламентирана последователно в Данъчния процесуален кодекс, Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и в Закона за Националната агенция за приходите.

Още по темата
 В системата на Министерството на финансите работят 11 556 души - централна администрация на МФ, НАП, АМ, АДФИ и ДКХ и ИА ОСЕС. За 2011 г. извън брутната им работна заплата, служителите са получили средно месечно по 397 лв. допълнително материално стимулиране, пише в писмото.

С предложените на 17 ноември 2011 г. от Министерски съвет промени в Закона за държавния служител и чрез текстовете в преходните и заключителните му разпоредби, допълнителното материално стимулиране ще отпадне. До края на месеца промените в закона и новият прозрачен модел на заплащане на държавните служители се очаква да бъдат приети от народните представители. Разчитаме на нашия реформаторски подход и се надяваме на пълната ви подкрепа, заключва Симеон Дянков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Симеон Дянковбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, Дянков а какво да кажат онези българи които не им стигат доходите, заплати или пенсии да си купят храната, платят водата, парното /отоплението/, тока! За дрехи, мебели играчки на децата си, че не могат да си купят! Вие как я мислите тази работа бе! Не знам дали ще понесете отговорност, съгласно закона, но народа няма да ви го прости, да знаете, ако не се поправите! Много сте жалки! Не е справедливо вашето поведение, не е!
271
1
 
11
 
! Отговори
От пицарията в САЩ преди 12 години
Жалко, че ни оставихте с един разносвач на пици по-малко!
270
1
 
22
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Ей раберете. Писна ми вече. Всеки божи ден лъжи, простотии и ограбване на народа. Министър председател, министри, шефове на агенци и какво ли още не днес кажат едно утре друго. Изменят всякакви закони след месец пак. Днес щастливи кокошки-утре внос на яйца щот били скъпи. Ами захарта, олиото, лекарствата. Строим магистрали с европейски пари ама за сега от нашия бюджет пък ще чакаме ЕС да ни ги възстановят, кога, колко ? Ами шенген? Ами корупцията? Това е некомпетенти страхливци.
269
1
 
5
 
! Отговори
Математика преди 12 години
Средно са взели, ако трябва да бъдем точни 4759 лв.Явно се получава като вица за пуйката със зеле. 11550 са взели, както пише по 397 лв, или 4585350 , а останалите шестима останалите ...
268
1
 
10
 
! Отговори
АРКАН преди 12 години
Не е бедна държавата ни!Беден е народа благодарение на жалката сбирщина от гербери-некадърници , които разхищават и крадат от хазната !
267
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не всички разбират гения на Дянков признавам си и аз не мога да вдяна титаничната му мисъл. Може би вие ще ми помогнете? Да, той е безспорен , самороден талант в разнасянето на постни пици. Макар че враговете му го клеветат, че сам ядял тлъсти пици затова е толкова мазна косата му, бършел си ръцете в нея. Неоспоримо е - факт който никой не може отрече, че в тази криза той намери 55 милиона бонуси за служителите в Министерството на финансите! Успя и любовницата си, 26-годишната си любовница Ирина Велкова-активистна на ГЕРБ - да разведе по света, осигури служебен автомобил и държавен апартамент.Всичко това в тежък момент, когато не стигаха пари за пенсии и лекарства! Финансов гений, но ние не го ценим...
266
1
 
12
 
! Отговори
tosh преди 12 години
отново повтарям за който не е разбрал.Дянков е спуснат от САЩ и Борисов няма как да го уволни.Така че Дянков ще си прави каквото си иска и никой не може да го спре в момента.
265
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че само в това министерство чиновниците са колкото половината ни армия?!?!?....А в другите министерства? Имаме уникално раздут чиновнически апарат!!! И с нечувани привилегии и екстри, в сравнение с хората, от чиито пари живеят! От "служещи" на народа са станали привилегирована и "хранена" прислойка "наши" хора!
264
1
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
TI ZA KAKAV X... TE NAZNA4IXA,NEKADARNIK TAKAV.
263
1
 
7
 
! Отговори
Кой ще ни каже? преди 12 години
В почти всички държави от бившия соцлагер нещата се развиват по един и същи сценарий. Което не е случайно. Има план, не знам от кого е измислен, но е ефективен и успешно се осъществява. Не е само подражателство. Толкова много народи с различни икономики, природни ресурси, интелигенция, психонагласа и т.н. , и да стигат до една и съща задънена улица? С малки изключения, където ръководителите са патриоти! Четете повече и ще видите, че съм прав. Не съм вманиачен на тема"Тайните протоколи " и т. п.
262
2
 
18
 
! Отговори
До 291 преди 12 години
Не се съмнявай.Сутринта по НОВА тв.премиера призна за 120 000 000.Щом той го казва,значи е вярно,а щом признава за 120 милиона,значи парите са много повече.Там се краде кой колкото може,а ние ще стягаме коланите,щом толкова ни е акъла.
261
2
 
10
 
! Отговори
жълво преди 12 години
МИНИСТЪР, ДЯНКОВ ИСКАМЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА ЗНАЕ КОЛКО ПАРИ РЕАЛНО СА ВЛЕЗНАЛИВ ЗДРАВНИТЕ И ПЕНСИОНИ ФОНДОВЕ НАЧИСЛЕНИ ВЪРХУ ВСИЧКИ РАЗДАДЕНИ ДМС ЗА 2011 ГОДИНА.
260
3
 
7
 
! Отговори
мак преди 12 години
266, странна логика. Искаш джипито ти да работи добре, нищо, че е зле платен. Ако не си доволен от него, ще го оправдаваш ли? Учителите на децата ти също трябва да са всеотдайни и не ти пука, колко пари получават, щото това им е работата. Давам само 2 примера. Против съм министрите и др. такива да получават бонуси. Сумите са колосални и не се знае за какво са раздадени, защото ако наистина работиха супер добре, България нямаше да е на този хал. Това сега е като пладнешки обир.
259
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков свърши и някои неща, не може да се отрече. Той разведе по света 26-годишната си любовница Ирина Велкова от Брюксел за рождения си ден та чак до Китай - Шанхай, Пекин. Тя е единственият държавен служител в България, за чийто служебен автомобил не е задължително да нощува в гаража на НСО. Ирина кара своето БМВ 318 като лична кола- напълно безотчетно. Момата бе подсигурена и държавен апартамент. Членува в ГЕРБ. Имало криза, така ли? Ех, ***, лъжете!
258
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо се лансират психопати пишман-икономисти като Дянков и останалите? Прегледайте списъка на българските експерти в екипа на г-дата Ран и Ът - и в него няма да срещнете нито едно име, утвърдено през дългогодишния процес на индустриалното съзидание. Демкрадите нямаха общ език с индустриалната интелигенция. Строгите условия на материалното производство и прецизността на точните науки изискват от индустриалния интелектуалец взискателност, самодисциплина, обективност, самостоятелност, категоричност, бързи реакции, недопускане на низкопоклонство и най-вече вътрешна чистота. Хора с такива качества щяха да пречат на реформата - а именно съсипването на икономиката на Родината, чрез ликвидацията на българската промишленост. Индустриалните интелектуалци нямаха място в такъв процес! Втурнахме без да мислим се в ново посиндустриално общество тоест общество без индустрия!Неизмерима е загубата на България от това !
257
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120 000 000 лв.раздадени бонуси,от тях само в м-во на финансите-55 000 000.Колко болни деца можеха да бъдат спасени със 120 млн.лева.Можеха,но няма да бъдат спасени заради наглостта и алчността на държавните чиновници.Дянков,не искам постна пица,искам като твоята,богато гарнирана.А милиони левове бонуси можеш да раздаваш когато се върнеш в собствената си фирма,държавата не е личното ти ООД и моите пари не са част от личната ти сметка.Подай си оставката за да не бъдеш линчуван.До гуша ни дойде от
256
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 2011 г. служителите от системата на Министерството на финансите постигнали следните цели, набелязани от Световната банка и МФВ:1.Замразяване на пенсиите, при рекордна инфлация на харините, тока, водата, отоплението;2.Приватизация на все още останалите държавни предприятия Бургартабак, БДЖ, Енергийните разпределителни дружества;3. Концесии на подземните богатства и осигуряване печалбите на чуждите концерни при 5-6% за държавата Дънди изнася безконтролно 10 тона злато и редки метали от България за година Метали за над 16 млрд. долара са излезли от страната за последните 8 годиниОколо 10 тона злато и още 12 ценни метала, сред които стратегическите германий, талий, платина и паладий, се изнасят годишно от канадската фирма Челопеч майнинг, дъщерно дружество на Дънди прешъс металс Инк., през митнически пункт Пристанище Бургас център под тарифна позиция 2603: Медни руди и техните концентрати. 4.Даване на длъжниците на частни съдии-изпълнители около 120 000 осъдени без процес през последната година;5.Подържане на плосък данък и гарантиране висока рентабилност на корпорациите;6.Високи лихви за банките;7.Ниски заплати и т.н.Бесните кучета не се лекуват, те се застрелват!
255
2
 
9
 
! Отговори
дядо преди 12 години
*** сте бре братя българи *** стещо ревете като сте *** те до шията в лайнатаи се оправдават с предишните преди три годени много добре са знаели че се взимат бонуси затовеа се натискаха толкова за власта щото ако преди 3 годене бяха ревнали за бонусите както сега нямаше как да вземат 3 години бонусида не си мислите че са взели само тая годинатолкова са ногли чак смърдятно вие българчета ще си ги кусате щото сте *** и ***
254
1
 
7
 
! Отговори
ич преди 12 години
Значи средно всеки от тях е взимал по 400лв на месец като бонуси ,а в някои институции самите заплати са толкова . Извинете , не бонус , а ДМС .
253
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В него работят 11 556 души, средно взели 397 лв. месечно ". Това прилича на единият яде месо,а другия постно зеле но средно двамата ядът - зеле с месо.Дянков месец и половина отричаше че в неговото министерство са вземали бонуси.Явно бонуси са взели само големите шефове,но не по 397 лв.