Дянков потвърди – над 55 млн. лв. бонуси за 2011 в МФ

В него работят 11 556 души, средно взели 397 лв. месечно
8 мар 2012 07:50,
382
Дянков потвърди – над 55 млн. лв. бонуси за 2011 в МФ
Дянков разчита на СДС да бъдат премахнати ДМС-тата. Снимка: архив, Булфото

За 2011 г. служителите от системата на Министерството на финансите са получили допълнително материално стимулиране в размер на 55 085 865 лева.

Това се посочва в писмо на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков до депутата от "Синята коалиция" Ваньо Шарков по повод публично представените „стряскащи данни” за раздадени суми за допълнително материално стимулиране в министерството.

Възможността за допълнително материално стимулиране на служителите от системата на Министерството на финансите е законово регламентирана през 1991 година в Закона за данъчната администрация, когато в правителството "Филип Димитров" на СДС, министър на финансите е Иван Костов, посочва Симеон Дянков.
Той добавя, че процедурата е регламентирана последователно в Данъчния процесуален кодекс, Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и в Закона за Националната агенция за приходите.

Още по темата
 В системата на Министерството на финансите работят 11 556 души - централна администрация на МФ, НАП, АМ, АДФИ и ДКХ и ИА ОСЕС. За 2011 г. извън брутната им работна заплата, служителите са получили средно месечно по 397 лв. допълнително материално стимулиране, пише в писмото.

С предложените на 17 ноември 2011 г. от Министерски съвет промени в Закона за държавния служител и чрез текстовете в преходните и заключителните му разпоредби, допълнителното материално стимулиране ще отпадне. До края на месеца промените в закона и новият прозрачен модел на заплащане на държавните служители се очаква да бъдат приети от народните представители. Разчитаме на нашия реформаторски подход и се надяваме на пълната ви подкрепа, заключва Симеон Дянков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Симеон Дянковбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
1
 
13
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Смешници. Вчера рапортуват , че висшия държавен апарт върнал над 600 000 лв. Та това е 0,5 % от цялата сума на бонусите и ДМС /явноо ще излезе вярна сумата от около 120 мил.лв./ ВЯРВАТЕЛИ СИ? Аз не. Иначе нямаше да има нити 13 нито 14 заплата. Ами те са си ги вземали еземесечно. И съм убеден, че обикновенните служители са взели много, много по-малко от 397 ср.месечно. С тези пари можеха да увеличат заплатите с 33 лв. на всички бяджетни служители. Ама тъй се печелят избори. ЗА НОВ МОРАЛ А???
251
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има правило, има желязно проверено от практиката правило! Максимум 50 % награди и максимум 50 % премии, върху заплатата през соца. Какви са тези шестцифрени числа в лева, които не могат да се достигнат, като оборот, за десет години от средно голяма фирма в България, в която работят около тридесет човека и изхранват толкова семейства през годините, а нашите наглеци ги взимат, за година, само в бонуси! Конфискация на имуществото им и 25г. лишаване от свобода, при строг режим!
250
1
 
8
 
! Отговори
попа преди 12 години
55 милиона бонуси, за кое? За това че пътищата почерняха от коли за по 200 000 лева, а никой от МФ не проверява откъде са? Нали проверяваха колите за над 500 000, нали излязоха 110 Бентлита? Ми откъде? А Дянков им раздава бонуси. Пак да гласувате за тях. Простичък и доверчив, че и гладен народ. Ще ви оправят, споко. Само да дойде още една такава гладна и тежка зима.
249
1
 
13
 
! Отговори
жеков преди 12 години
Тази порочна прктика с бонусите - разбирай с пари на данакоплатеца трябва да бъде прекратена при това със съответните нормативни документи. Който смята, че заплатата като служител в администрацията му е малка да напусне и отиде на свободния пазар на труда. Тогава да го питам какво ще прави !?!?!? ПРЕСТАНЕТЕ ДА СИ РАЗДАВАТЕ ПАРИ ПО ПАРТИЕН ПРИЗНАК. ПАРИТЕ НЕ СА ВАШИ ! ! !
248
1
 
8
 
! Отговори
Дянкооооф,... преди 12 години
........защо пипа ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ,ОТ КЪДЕ ЩЕ ГО НАПЪЛНИШ СЕГА ....?
247
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В крайна сметка увеличение на минималните пенсии няма да има, тъй като според Дянков бюджетът не го позволявал...Срамно е да вземем от богатите, за да дадем на бедните, категоричен е Дянкооглу, това е противно на пазарната логика. Ние да не сме правителство на Робин Худ! Напротив, ще увеличим ток, вода и отопление, хляб, олио и захар за щастието на наши и чужди бизнесмени! Яхтите са скъпи! Така и банките ще могат все повече пари в чужбина да изнасят и да спасим САЩ от кризата...което е и наша основна цел, за това сме назначени ний!
246
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да сме по-богати и да скъсаме румънци и албанци, трябва да има производство. За да има производство, трябва да се строят предприятия, с дисциплинирани, умни и добре платени работници. Което означава инвестиции в реалното производство. Както беше преди демокрацията. В по-голямата част от света и в България днес има армия прависти, менажери, икономисти, охранители, служители, бандити, полицаи, гадатели, и обикновини шарлатани. Затова е кризата. Скъпи ..пардон , *** ми Дянков, ще ти цитирам една източна поговорка: Колкото и пъти да кажеш халва, в устата ти няма да стане по-сладко. Разбра ли ме? Не? Още един път прочети... Колкото и...Скъпи ..пардон , *** ми Боко, ще ти цитирам една източна поговорка: Колкото и пъти да кажеш халва, в устата ти няма да стане по-сладко. Разбра ли ме? Не? Още един път прочети... Колкото и...
245
1
 
10
 
! Отговори
stif преди 12 години
Дянков да не се прави на великия министър, щото точно този безочлив човек всяка година раздава на своите служители ДМС. ДМС-то е нещо задължително в сферата на МФ и в Министерство на правосъдието, раздаваните пари са умопомрачителни суми на фона на всичко останало. Преди две години именно Дянков забрани ДМС и каза да се връща всичко от фонд раб.заплата и въпреки това при него и в правосъдието хвърчаха бонуси. Има служители, които заслужават бонуси, но има и хрантутняци.
244
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 1995 г. постъпва на работа в Световната банка, където достига до поста главен икономист на вицепрезидентското поделение "Финансов и частен сектор" (английски: the Chief Economist of the Finance and Private Sector Vice-Presidency), което работи по развиващата се световна финансова криза.И то твърде успешно кризата обхвана почти цял свят с изключение на мръсните китайски комунисти, Виетнам, Куба, Беларус...Дянков е от класическите неолиберални икономисти-шарлатани. Те отхвърлиха идеята на Смит за производителен и непроизводителен труд - Ако богаташът наема производствени работници той богатее, ако наема слуги обеднява. Монетаристите наложиха идеята за това, че всеки труд е производителен и колкото повече носи доход, толкова по-добре. Дори болниците станаха търговски дружества. Така дялът на услугите, които не допринася нищо реално, се оказва водещ в икономиката. В САЩ делът на непроизводителните услуги е 74% от БВП, а промишленоста 17%. В Китай положението е обратно услугите са 34%, а промишлеността е 43%. Водеща е промишлеността, най-вече тежката и енергетиката. Председателят на КНР е инженер енергетик. В България ръководят лъже-икономисти и лъже-прависти .
243
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков, ти, и тези като теб, позволили си да злоупотребят със служебното си положение като вземат едни пари, от едни хора за да ги дадат на свои хора, са за специалния съд. Срещу тези преразпределени, от теб Дянков пари, стоят стотици фалирали фирми и хиляди безработни, знаеш ли ***, с тъпанарите! Дянков, като си анализирал едни неща в световната банка, защо си си повярвал, че ставаш за нещо, хеле пък за финансов министър! *** ти не можеш и най-простите материални сметки да водиш бе!
242
1
 
8
 
! Отговори
пламен преди 12 години
Нека Дянков да обяви само членовете на ГЕРБ от 11 000-то министрство поименно колко са взели и ще стане ясно.Давали им бонуси,защото работели с мноооого пари.Значи има.А тези ,които работят с деца -пр. учителите, получават по 450лв , като чистачка в министерство.Децата нямат ли цена или работата с тях е безсмислена и маловажна? Къде сте ,учители?
241
1
 
9
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
В Дянковото министерство всеки е получил средно по 4 000 лв. бонуси за година. Има служители, взели по 600 лв., има и такива по 60 000 лв. Защото били работили. Ами нали за това са били назначени - не да ходят от време на време на работа и имитират дейност, а да си вършат работата. И който повече се четка на шефа получава заветната награда.
240
1
 
6
 
! Отговори
един от многото преди 12 години
Дали пък Дянков не пристигна бедняк и милионите му дойдоха от БоНУСИТЕ .
239
1
 
8
 
! Отговори
tosh преди 12 години
до 273: както вече казах Борисов няма и не може да уволни Дянков.Това е едно от условията, които от САЩ са поставили на Борисов когато е встъпвал в длъжност.И ще видиш как Дянков ще остане до края на мандата и тогава ще знаеш защо.
238
1
 
5
 
! Отговори
asd преди 12 години
Отделен е въпроса какво правят 11 556 души в това министерство, сигурен съм, че поне половината са излишни, все пак хората са измислили компутрите вече. Интересува ме въпроса, дали тези 55 мил. са поравно разпределени м-у служителите, или определена групичка шефчета са си раздали милиони, а другите са духали супата. Да не се е получило като онази история дето богаташа ял пилешко, бедняка ориз, но двамата заедно яли пиле с ориз.
237
1
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Не искам да знам "служителите са получили средно месечно по 397 лв. допълнително материално стимулиране", а Зам. министър - толкова, началник дирекция - толкова и така до чистачката, за да се разбере назначените от герб колко са взели и колко тези, които работят. защото нали всички разбрахме за ДМС-тата в Спешната помощ - някъде по 5 лв., а някъде по 5 000 лв. Този продължава да ни смята за *** и да се държи като богоизбран, но да му напомня, че има и ... винкел!
236
1
 
7
 
! Отговори
гад преди 12 години
"Постната пица" дал 55 милиона!....на НЕГОВИТЕ хора. Дянков, ти си лъжец и подлец!А на народа -кал! Нямало пари ли?Бойко ,махни тази ***! Лъже те и ще те провали!Ако наистина си това ,за което твърдиш- уволни го!България ще ти благодари! Все още можеш.....
235
1
 
6
 
! Отговори
4444 преди 12 години
колко е жалко това момченце.що не дойдат от световната банка да си го вземат.
234
1
 
21
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Тия *** ми писнаха. Като ги изловят по *** *** започват първо да отричат, а като нещата са неоспоримо ясни почват с оправданията ама то и предишните крали, а накрая като и се докаже безусловно, че и предишните са крали, *** тия крадат повече минават на рефрена "*** вие що биете ***". Който е луд да им плаща данъци. Аз вече ги редуцирах. Писна ми да правя щастливи министри, щастливи милиционери, щастливи данъчни, щастливи кокошки и монополисти и само аз да съм нещастен!
233
2
 
8
 
! Отговори
tosh преди 12 години
каквито и простотии да направи Дянков, Борисов няма право да го уволни, защото е спуснат от САЩ. Защо според вас Дянков още не е уволнен при положение, че беше изяден държавният резерв и сега има апетити и за сребърния фонд? Според мен в това правителство реално управлява Дянков, а не Борисов. А целта е ясна. Още по-голяма мизерия.