Борисов обещал да разкрие дали Чочо е сътрудник на МВР

ГДБОП се държи като държава в държавата, недоволства Христо Бисеров
12 мар 2012 13:28, Красимир Ангелов
31
Борисов обещал да разкрие дали Чочо е сътрудник на МВР
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

"Бойко Борисов почти обеща, че ще се намеси и ако няма пречки, с подпис на Цветан Цветанов да бъде оповестено дали Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на МВР“, обяви пред журналисти депутатът от ДСП Христо Бисеров след среща с премиера на алтернативната парламентарна комисия по случая с убийството на Мирослава от Перник.

Ако Чочо е бил съпричастен към службите на МВР, това ще повдигне нови въпроси и много неща ще бъдат разкрити, допълни лидерът на ДСБ Иван Костов.

По думите на Христо Бисеров премиерът е бил критичен към начина, по който са действали от ГДБОП, когато са завели бившия охранител в дома му.

Според депутата от ДПС разпитът на Чочо е негоден като доказателство, каквото е и мнението на прокуратурата. Отговор чакал също въпросът дали целта всъщност е отвличане, последвало убийството на Мирослава, или действията нямат нищо общо с отвличане.

Народните представители искат още да се изясни и защо директорът на ГДБОП Станимир Флоров, по думите им, явно е заблудил вътрешната комисия в парламента, като е обяснил действията на служителите си с обстоятелството, че алармата в жилището на Стоев е предизвикала суматоха, от която обвиненият за убийството се е възползвал.

"ГДБОП се държи като държава в държавата, изземва функциите на разследващите полицаи, не съгласува действията си с предварителното производство", коментира Христо Бисеров.

Още по темата

Именно затова по думите му няма годни доказателства какво престъпление се е извършило в Перник.

Според Иван Костов пък са нарушени конвойните правила, а Стоев се е самоубил с белезници пред конвоиращите го от ГДБОП.

По думите му, премиерът Борисов е убеден, че има сериозни нарушения на закона.

"Министър-председателят е обещал да не пречи на служителите да бъдат наложени наказания и дори да има процес срещу тях", предаде думите на Бойко Борисов лидерът на ДСБ.

Депутатите са поискали премиерът да им съдейства и за среща с Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев и Станимир Флоров.

Още в петък миналата седмица те изпратиха писмо до вътрешния министър за разговори, но до момента няма отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
29
 
! Отговори
Телезрител преди 12 години
Премиера само с едно обаждане щеше да получи отговор дали Чочо е сътрудник на МВР. Няма нищо лошо в това, но май е изтървана работа.Днеска Премиера по бТВ се оплака че министрите му са лоши администратори и не ръководят добре министерствата си и ще ги маха. Ами да си зададем въпроса той какъв е, как ги управлява. Щял да маха Константинов за гафовете - добре. Ами Цецко що ги сътвори за няколко години - нищо. Няма еднакъв аршин.Нещо куца в работата на това правителство.
5
7
 
20
 
! Отговори
селски тарикат преди 12 години
БИСЕРОВ , ПЪРВО ТИ ОБЯСНИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД , КАК ОТ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА СДС СТАНА СОЛ ТЪШАК НА МЕДИ ДОГАНОВ ??? И ДАЛИ Е ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИТЕ ??? ВТОРО , КАК СИ КУПИ КЪЩА ОТ 1000 КВ.М. В КВ.ЛОЗЕНЕЦ В СОФИЯ , КЪДЕТО КВ.МЕТЪР СТРУВА И ПОВЕЧЕ ОТ 2000 ЕВРО ??? КАК ТАКА НАПРАВИ , ЧЕ ЗАМЕНИ КЪЩАТА ЗА ДВЕ НИВИЧКИ НА СЕЛО ??? В ТИЯ НИВИЧКИ ПЕТРОЛЕН КЛАДЕНЕЦ ЛИ ИМА , КАКВО ЛИ ??? И ЧАК ТОГАВА , КАТО ДАДЕШ ОТГОВОР НА ТИЯ ВЪПРОСИ , МОЖЕШ ДА ПИТАШ ЗА ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ... АНАДЪМНО ???
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Христо Бисеров и Данчо Ментата са съвременните Хаджи Генчовци. Гнусни предатели, долни куролизци на резаното членче Доган Ага. Тия жалки родоотстъпници за пари са готови да посегнат и на родните си майки. Ето защо Левски навремето изобщо не се е замислял за правата на човека /защото предателите не са човеци, а са низши твари/ и такива гнусни предатели ги е наказвал с куршум в челото!
3
6
 
37
 
! Отговори
чичо Грую преди 12 години
Той обеща през 2009 г., че ще вкара в кауша бандитите от Тройната коалиция и средноевропейски доходи за българските граждани. Не ги е изпълнил! Може ли да му се вярва?! Според мен - НЕ!
2
3
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
Бисеров и покрай тебе има доста матрял.
1
11
 
41
 
! Отговори
решил да забрави преди 12 години
Пожарникарят обещал да разкрие дали Чочо е сътрудник на МВР. Но след телефонен разговор с Големия Маргин, решил да забрави за обещанието си!