Бойко, покажи доклада за "Белене"!

Управляващите крият анализа по проекта, твърдят от СДС
Обновена: 13 мар 2012 15:43 | 13 мар 2012 14:00,
145
Бойко, покажи доклада за "Белене"!
Мартин Димитров Снимка: архив, Булфото

СДС настоява управляващите веднага да предоставят на парламента и обществото всички данни и анализи на банката HSBC - консултант по проекта АЕЦ "Белене". Това съобщи лидерът на партията Мартин Димитров.

Сините припомниха, че в края на март изтича удълженият срок, в който трябва да се вземе решение дали ще бъде реализиран проектът „Белене”.

"Преговорите с руската страна обаче продължават да се водят на тъмно", заяви Димитров.

„HSBC, която изготвя финансово икономически анализ, вече е предоставила данни на правителството на Бойко Борисов. Управляващите обаче целенасочено го крият от българския парламент“, допълни той.

От партията настояват премиерът Бойко Борисов публично да оповести съдържанието на доклада, както и какви ще са бъдещите действия на кабинета по този важен проект.

Борисов трябва да бъде изслушан по темата още тази седмица, категоричен бе лидерът на СДС.

Още по темата

„Ако управляващите продължават да крият информация от българските граждани, са напът да повторят неизгодните за България договори за доставка на природен газ, които сключиха министрите на БСП с Русия. Затова смятаме, че сега е моментът да се направи пълен одит на проекта „Белене“, посочват от СДС.

Има три варианта за решение - окончателно подписване на договора, отказ – което препоръчваме ние, или поредното удължаване на срока за вземане на решение, обясни Мартин Димитров.

„Ако ГЕРБ подпише "Белене", ще ги обвиним в национално предателство. Те ще постъпят по същия начин като хората, които са предали Васил Левски“, отсече синият лидер.

Сините отново повториха позицията си, че проектът „Белене” трябва да бъде незабавно спрян, а милиардите, които държавата ще даде за изграждането на централата, да бъдат инвестирани в повишаване на енергийната ефективност на икономиката и домовете на българските граждани и българската икономика.

Мартин Димитров припомни и мнението на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” Александър Николов, според когото реакторът за „Белене”, изплатен около 60% от България, може да бъде инсталиран като 7-ми блок на Козлодуй. Ако това не се случи, реакторът може и да бъде продаден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
3
 
! Отговори
asdasd преди 12 години
Ще поемат отпадацъите до към 2020 г .... после къде ще ги складираме ? В задният ти двор ?
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартинчо да пита и за повишаването на цената на тока, за закупуването на емисии вредни газове (след като си продадохме нашите квоти), а не да ми се прави на ощипана мома (не че не е, Костов сигура го пощипва)
43
7
 
4
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Хайде бе, червените разбирачи, ЧАКАМ ДА МИ ОБЯСНИТЕ ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ЕФЕКТИ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗА НАШАТА ИКОНОМИКА И ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ. Ама, ако обичате, не с тоя селски номер - "аз ти казвам, че съветската технология е много хубава и сигурна, а от Белене икономиката ще цъфне и върже, щото аз ти казвам". С АРГУМЕНТИ, АКО ОБИЧАТЕ!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 35 и ще те допълня , че тока от АЕЦ козлодуй е толкова евтин защото чисто и просто след 35 години централата се е изплатила , сега за новата следващите 35 години след пуска и ако има такъв след 10 години тоест след близо половин век ще дойде на това равнище на което е сегашната като цена и то без и хал хабер понятие да си има някой колко тогава ще струва горивото , ако има тракова.
41
3
 
4
 
! Отговори
Олеее до 40 преди 12 години
работещ, ти си умствено увреден. моите съболезнования, но нямам вина затова.
40
5
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Никой не те кара да купуваш руско ядрено гориво. Чехите купуваха от Канада за руските си централи, но се отказаха, защото е и по-скъпо и по-некачествено. Никой не те кара и бензин на Лукойл да зареждаш, можеш да ходиш да заредиш в Гърция. Путин каза, че цената на газта за крайния потребител в България е 4 пъти по-висока от доставната. Май в ГЕРБ правят ГУША както всички преди тях.
39
2
 
11
 
! Отговори
р преди 12 години
И кое му е лошото на АЕЦа? Аман от специалисти? Очаквате 1000Мвата от вятър и слънце ли? Или американския ТЕЦ. Е то ясно, че ще се навиват простите хора и ще ги надигат рани корпорации с интереси, нали повечето умни избягаха. Тука сте се събрали от пръдльо на горе и прооости прооости, ограничени хора, които четат и вярват само на всякакви глупости. Мислете повече, чете книги, не Гугъл! и ще преоткриете доста неща. Децата ще страдат ако е АЕЦ в Белене, но ако е на границата в другата държава -не
38
1
 
8
 
! Отговори
Гого преди 12 години
А Марточно кога ще извади доклада на американската агенция по добив на газ, в който са коригирани данните за потенциалния добив на шистов газ в САЩ. тоест залежите са редуцирани с 40 %, също в него пише и за пълния провал на добива в Полша . В момента там добива се върти около 15-20% от първоначалните данни за добив. Та питам аз кога Мартично СДСто ще извади тези доклади, защото те с Костов го даваха клакьори на тема шистов газ !!!
37
8
 
2
 
! Отговори
работещ преди 12 години
30, ти ли ми дрънкаш за промит мозък? Ти изобщо мозък имаш ли или са ти присадили съветски учебник по политикономия вместо него? Това, че ти наричаш съветската ядрена технология модерна и сигурна, не я прави такава. Къде ще отидат отпадъците, ако утре руснаците ги откажат, поискат драстично увеличение на цената за съхранение и пр.? Така правят с всичките си "партньори", даже със западноевропейските. Дали западна технология е по-скъпа и несигурна, пак не зависи от твоето просъветско блеене.
36
3
 
6
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Вън политическите трупове от парламента! Избори 2013 идват :)
35
3
 
3
 
! Отговори
Олеее до 31 преди 12 години
Айде стига се пени бе Малтинчо. отивай в детската граидна да си играеш. Аман от *** депутати.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 28 а ти понеже си кръстоска между амеба и чехълче , така и не можеш да разбереш че АЕЦ Беляне е един наистина стратегически обект в обратния смисъл на думата и е достатъчно важен за да може да слага разделителна линия между отделните партии . СДС никога не е била за него запомнете ама много добре го запомнете това , всички останали са шикаклкавили , но не и СДС.
33
4
 
4
 
! Отговори
никола преди 12 години
Белене е толкова положително нещо, че направо ти дава отговор защо в българската икономика активно работят само 1 млн. души, които хранят 7 млн. Спортните зали и електроцентралите решават по неповторимо автентичен начин всички проблеми на икономиката, без някой да се бъхти да развива индустрия и да отваря работни места за разликата от заети 2 млн. човека /вкл. публична администрация и частни бодигардове/ до 3.5 млн. души, които са в трудоспособна възраст. Да живее банановата република, ББ и пр.!
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЕЦ Козлодуй има смешна печалба, за какво да строим втори атомен самовар?
31
3
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Преди 3-4 год работех там където казваш че не се работило от 15 год може ли да обясниш това несъвпадениедо 27Добре дошъл ами издействай един по-евтин АЕЦ защо няма пари ли ами питай гуруто Костов.
30
1
 
3
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Марти, най-големия проблем на България е бедността. Всъщност всички други проблеми са нейни производни. Ако искаш да бъдеш политик, трябва да имаш идеи за борба с бедността. Ти се опитваш да бъдеш не политик а революционер. Ама твоята борба си е лично твоя. Народът на България не се интересува от нея.
29
6
 
2
 
! Отговори
работещ преди 12 години
15 и другите червени разбирачи, които му пишат плюсове, а на мен - минуси (ако изобщо има такива, а не го е направил сам той, за да изглежда, че го подкрепят), чакам да ми обясните как АЕЦ Белене ще съживи българската икономика и ще донесе енергийна независимост, без тежест върху бюджета, без да плащаме с поколения милиарди и милиарди.ЧАКАМ!
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко кухи *** са за Беляне още , абе вие понятие имате ли си , известно ли ви е че и децата ви ще плащат това предателство , Царя го върна на масата така както свърши цялата си мръснишка работа от пристигането си насам.
27
2
 
7
 
! Отговори
Oleee do 23 преди 12 години
Ние СМЕ енергийно зависими. Така, че всичко е въпрос на цена която е примлива за БГ населението и икономиката. Технологията е напълно модерна и сигурна. А това, че руснаците ще поемат отпадъците си е предимство за нас, вместо да го складираме на наша територия. И те уверявам, че ако технологията е западна ще струва в пъти повече и няма да е повече сигурна. А това, че си с промит мозък си е твой проблем.
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който почне да строи АЕЦ Белене пада от власт - БКП, НДСВ, БСП, ДПС, а сега и ГЕРБ.