Тлъсти бонуси и в Комисията по финансов надзор

ГЕРБ са като термити, опоскаха всичко, отсече Станишев
13 мар 2012 19:03,
141
Тлъсти бонуси и в Комисията по финансов надзор
Станишев мисли, че ГЕРБ ще предизвикат предсрочни избори. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи нови разкрития по темата "бонусите на властта", като този път на мушката е Комисията по финансов надзор.

През последните два месеца на членове на комисията били раздадени 68 000 лева бонуси.

Според Станишев в КФН значително е увеличен щатът, въпреки заповедта на министър Симеон Дянков за съкращения в администрацията.

Председателят на комисията Стоян Мавродиев е назначил седем съветници с месечни възнаграждения от 2 – 3 хиляди лв. и на всяко тримесечие получавали от 5 до 10 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

Още по темата
7 мар 2012 19:26
125
На всичкото отгоре те дублирали функциите на заместник-председателите и началниците на направления.

"Настояваме министър-председателят да представи пълната информация за всички бонуси, които са раздавани, и се раздават. Няма как с част от тях да прикрият скандала, а той е принципен – да раздаваш такива бонуси на своите политически назначения", отсече лидерът на БСП и отново повтори, че минимум 120 милиона лева бонуси са раздадени в цялата администрация за последните три години.

Според лидера на БСП в ГЕРБ сериозно се обсъждала темата за предизвикване на предсрочни избори.

"Към лятото на следващата година ще лъсне, че тумбакът е гол, че държавният резерв е опоскан. ГЕРБ са като термити - опоскаха фискалния резерв и сега не знаят какво да правят, може да тръгнат и към предсрочни избори, докато опозиционните партии са неподготвени, предупреди Станишев. 

На въпрос дали е разтревожен за здравето на премиера по повод думите му: "Да пукна, ако ГЕРБ има черна каса", Сергей Станишев отговори ясно: "Разтревожен съм".

Според него държавният бюджет се превръщал в черна каса. Той отново повтори, че че има всички основания за вот на недоверие на правителството в сектор "Сигурност". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Сергей Станишевбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
10
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
интересен човек си ти, а има и още много като теб...според теб е нормално сега да се краде, понеже предното правителство е крало? Или може би трябва да приемем всички простотии на сегашните само защото предишните ги правеха същите? какво значение има дали предното правителство е вземало бонуси ? тях нали ги изритахме от властта ?
90
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб ще последва съдбата на ндсв
89
3
 
22
 
! Отговори
Десен преди 12 години
Ако преди няколко години някой ми бе казал, че ще има момент когато ще съм съгласен със Станишев щях да му кажа че е луд.Тук обаче до голяма степен Станишев е прав, популизама така характерен за левия сектор чрез ГЕРБ които се барат за десни го вкараха и в дясно. Самият Борисв си призна че е действал популиски с бонусите.Тук вече си задавам въпроса има ли място ГЕРБ в десния сектор. Дали преди години просто не използваха вакума в дясно и се писаха за демократи.
88
2
 
12
 
! Отговори
Петков преди 12 години
До 87 - Дан, как си обясняваш обстоятелството, че правителството на социалистите хем редовно индексираше заплати и пенсии, хем раздаваше бонуси и пак успяха да натрупат 8 милиарда лева резерв. Сега резерва е наполовина, а пенсии и заплати не са индексирани откакто ГЕРБ взе властта.
87
10
 
3
 
! Отговори
ГЕЙ преди 12 години
СерГей ,не бих те шибал дори в *** на народното събрание! ГЕЙ ТИ КАЗВА: ТИ СИ ОТВРАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
86
3
 
2
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
социалистическата идея ще пребъде -казваш ти? ами да- тя вечно ще си е една идея и никога нещо повече.
85
9
 
4
 
! Отговори
дан преди 12 години
89 - защо говориш глупости бе ***
84
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да не съм съгласен със сайсатия Станишеф, требва да са съгласа с него с това му твърдение: "ГЕРБ са като термити, опоскаха всичко"!Евала му за това мнение! За първи път да съм съгласен с тоя човек за нещо!
83
6
 
23
 
! Отговори
Задача преди 12 години
Задача: Ако един полет на пожарникаря с правителствения самолет от София до Бургас и обратно, струва на данъкоплатеца 25 000 евро (50 000 лева), то колко струва на данъкоплатеца един полет до братски Катар и обратно? Пожарникарят само харчи парите на данъкоплатеца, а полза - никаква!
82
8
 
20
 
! Отговори
пълният провал преди 12 години
Фалиралият селски цирк "Порисофф" продължава с гнилите си оправдания! Те сочат грешките на опозицията от миналото, за да оправдаят пълния провал на герб в настоящето, и панически се страхуват от програмираното им фиаско в бъдещето!
81
10
 
11
 
! Отговори
дан преди 12 години
ще му повярвам, когато изкара справка за бонусите през неговото управление...в противен случай ще е обикновен клеветник, каквито са всички долни комунисти
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просто престоящата компроматна воина е вече спечелена от бсп.Голото шкембе е очевидно ,а догодина може да е по рано.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Parvanov idva.......
78
4
 
11
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Лидерът на БСП Сергей Станишев направи нови разкрития по темата "бонусите на властта", като този път на мушката е Комисията по финансов надзор Е няма ли точно тя да се погрижи за щедрите бонуси на любимата ти.Или още отдалеч се мъчиш да я плашиш.
77
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Братът на бившия премиер Сергей Станишев - Георгий е пряко свързан с фирма, която е била избрана да извърши грандиозна реконструкция на държавната болница в Русе.Дружеството се е добрало до апетитната сделка за солидните близо 8 млн. лв., докато оглавяваната от Станишев социалистическа партия управляваше държавата.
76
4
 
17
 
! Отговори
генсек на СИК преди 12 години
Цецо, кога ще бъдат разкрити 192-те неразкрити убийства от времето, когато пожарникарят беше генсек на СИК, пардон, на МВР?
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като български подизпълнител е била наета фирмата на приятелката на тогавашния български премиер Моника Янова (с която той в момента живее и имат дъщеря -бел.ред.), еднолична собственичка на агенция "Актив груп". През нейната фирма е преминавала цялата логистика и рекламните прояви по договора с Хохегер.
74
6
 
15
 
! Отговори
страхливец преди 12 години
Пожарникарят е такъв страхливец, че ако наистина срещне на улицата триглавата ламя - Станишев, Доган и Костов, ще му трябват памперси!
73
7
 
11
 
! Отговори
до Странджата преди 12 години
Социалистическата идея ще бъде и ще пребъде !
72
12
 
8
 
! Отговори
НАГЛЕЦИ МРЪСНИ преди 12 години
НАГЛИИИИ, ДАВАЛИ, ПЛЮСКАЛИ, СМУКАЛИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ И ДЕСЕТИЛЕТИЯ И СОЧАТ ДРУГ, НАСТОЯВАЙКИ ЗА МОРАЛ!*** КОМУНИСТИЧЕСКИ! ДАЛ ДВА МИЛИОНА ЕВРО НА ФИРМАТА НА ЛЮБОВНИЦАТА, ЧЕ И В АВСТРИЯ СЕ ПРОЧУ. ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВИ МИЛИОНИ СА СМУКАНИ КАТО БОНУСИ ПО ВРЕМЕ НА НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ. НАГЛИИИИ! ПУСНАХА ПО СТАЛИНИСТКИ И БОЛШЕВИШКИ РАЗНИ ПРОСТОТИИ С БОНУСИ ТОЧНО КОГАТО ИЗЛЯЗОХА ИСТИНИТЕ ЗА ЧЕНГЕТАТА ПРИ ПОПОВЕТЕ, НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ ВЪОБЩЕ ТОЯ СКАНДАЛ. НЕЕ, *** ГО ЗАГЛУШИХА, КАКТО СА ГИ УЧИЛИ В ПАРТ-ШКОЛ