Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум

В Доха се събраха само представители на родния бизнес – 100 българи
Обновена: 14 мар 2012 14:49 | 14 мар 2012 13:26,
718
Нито един катарец на българо-катарския бизнес форум
Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани посрещна по джапанки премиера ни. Снимка: МС

Нито един бизнесмен от Катар не дойде на открития днес българо-катарски бизнес фоурм в Доха.

Форумът е в рамките на официалната визита на министър-председателя Бойко Борисов в Катар.

Заедно с Борисов в емирството отидоха още 7 министри, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Българският бизнес беше представен от над 100 компании, чиито представители пътуваха до Доха специално за форума, съобщи Дарик.

Още по темата

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков откри форума на английски език, което обърка присъстващите. По думите на министъра на събитието са били поканени голям брой катарски компании и това е бил официалният език на срещата.

Министърът оправда слабия интерес на катарския бизнес към проявата с това, че по принцип Катар не е от традиционните ни търговски партньори в региона.

Той все пак изрази оптимизъм, че може да се намери икономическа конструкция, която да оправдае катарска инвестиция у нас.

Досега представителите на емирството са се отказвали от инвестиции у нас, защото проектите не им се стрували достатъчно изгодни.

Трайков уточни още, че от срещите с политическите структури разбира, че инвеститорите от емирството прояват интерес основно към бизнеса с голф игрища и висококатегориен туризъм.

По думите му Катар се интересува и от земеделието.

Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани е заявил желание за сътрудничество в областта на културата и образованието по време на срещата си с премиера Бойко Борисов.

Министърът на външните работи Николай Младенов обяви, че в България ще гостува делегация с представители на катарска фондация, която се занимава с образователни инициативи.

Те ще се срещнат с представители на български висши учебни заведения, с които ще разговарят за възможностите за откриване на образователни курсове в Катар.

В областта на културата сериозен интерес е заявен от страна на Музея за ислямско изкуство към работата на България по османските архиви и по представянето на българската история и култура.

Младенов разказа още, че премиерът е подарил на катарския емир позлатен пистолет, копие на документ от 12 век от архивите на България, в който се говори за Катар и копие на карта, която включва Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
2
 
35
 
! Отговори
Пича с джапанките преди 12 години
Ми след инвеститорите на бял кон => Русия , САЩ , ЕС , Китай , леля Дилма от Бразилия , що не и Катар важното е мат'рияла да ВЕРВА и да е в анестезия хахахахахахахаххаха .
471
16
 
8
 
! Отговори
до 256 преди 12 години
Тоя *** пак се изцепи,че влезли 20 милиарда от Станишев ха ха *** ,екзалтирано комунистическо изчадие.Оди лъжи бабите на село,които гледат телевизия и нишо не разбират освен сапунките.
470
1
 
16
 
! Отговори
до 560 преди 12 години
Нема как да го качат Искрето на правителствения самолет. За него трябва да се наема Мрия че да може да побере тия месища дето ги е разстлало Искрето.
469
2
 
38
 
! Отговори
kaleicho преди 12 години
..ЕЕХХ...Великият ХАЙТОВ го е казал..:".Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто да го направиш.."!!!..Такъв резил не помня да се е случвал на такова ниво някъде!Оставете тиквите,джапанките и строените като паметници пион..опс..министри и "биззнесмени"/,правещи тънки сметки как ще ги прекараме и тия...Е ДААМА НЕ!!!ПОЗОР!
468
1
 
30
 
! Отговори
:) преди 12 години
Нашите политици са абсолютни аматьори ... поне да бяха преоблекли прислугата си в местни одежди, та да заблудят журналистите ... Срам и Позор ... отиваш да молиш за пари, а никой да не ти обърне внимание ... ОСТАВКИ!!!
467
3
 
26
 
! Отговори
Тинчо преди 12 години
Тикво тикво Станишев до като лети ти все още пълзиш.Ако бяха там Станишев,Доган и Сакскубурготски разликата щеше да бъде от земата до слънцето.По времето на Станешев нямаше усвоени еврофондове но нод 20 милиярда инвенстиции влязоха във държавата а през твоето време за 3 години нито лев във хазната само источвате и крадете докарахте държавата до просешка тояга и на вратата *** фалита на държавата така както и ти се изрази ,настана време да си подадеш оставката заедно със цялото си крадливо племе
466
2
 
24
 
! Отговори
Марги преди 12 години
"Преговори в Катар"Катареца: Много сте зле!Цецо,превежда: Бойко, тоя ни хвали!Бойко: Сигурен ли си!Цецо: 100%Катареца: Да си върите от дето сте дошли!Цецо, превежда: Бойко, тоя иска да се кандидатира за ръководител на БСП!Бойко: Ей сега я втасахме!Катареца: Върете си, ще вигам полиция!Цецо, превежда: Хвали полицията, Бойко!Бойко: И тука те знаят, Цецо!Катареца: Еми ще играем на вълчи поглед тогава, явно сте нахални и няма да си ходите,,,, и кой тоз дето ви покани!Цецо и Б
465
3
 
17
 
! Отговори
ТИКВЕНИК С ЛУК преди 12 години
Ми те ми знаят *** номера, знаят и как правя избори с полицията напред и с пари от подкупите на контрабандата. Какво има да си говорим.
464
9
 
8
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Трудно се прави бизнес с ислямисти.Ако бяхме мюсюлмани,с друго око щяха да гледат на нас.Там са силно религиозни.И Доган ако бяха изпратили,пак щеше да е провал,защото му знаят историята.
463
2
 
24
 
! Отговори
боби преди 12 години
Евала на фотографа - снимката е ТРЕПАЧ! Браво - просто няма нужда от думи и коментари!!!!!!!!!!
462
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече виждах очертанията на 1863 метровия небостъргач в Полски Тръмбеш "Бурж ал тиквар" построен от катарски инвеститори
461
0
 
27
 
! Отговори
Булгаристанец преди 12 години
Та видяли катарските бизнесмени, че пристигат бившите ченгета и мутри от разбойническо-мениджърската приватизация, сега и те вече "бизнесмени", та си рекли: "Тия опоскаха една държава и сега идват за друга", дааааа ама НЕ. За справка миналата година са инвестирали $42млрд., ама тук писта за Ф1 не щааааааат.
460
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
току що по тв-то обявиха,че Никито казал - не е провал.До май месец ще се сключи подробно споразумение .Много набързо го смотолявиха.
459
1
 
14
 
! Отговори
Добра среща преди 12 години
Дано Катарецът да си е сложил поне бельо ! :)))))))))))))))))))))))
458
0
 
19
 
! Отговори
Станишката е виновен преди 12 години
Абе Вие не разбрахте ли Станишев е виновен за всичко ! :)) нали Бокич кажи им този номер още върви тук там.
457
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам "успехът" на делегацията изчезва, скрива се от медиите, изтиква се така, че да не се вижда, ако специално не я търсиш.Браво на Днес.бг, че си стои на място.
456
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ахахахахаха Не мога да спра да се смея!!! Не стига че нито 1 не отишъл, ами и по джапанки ни посрещат държавния глава- хахахаха!!!ГОЛЕМИ ПИЧОВЕ СА ТЕЗИ КАТАРЦИ- ИМАТ ПО 1 СТУДЕНА КАМЕНИЦА ОТ МЕН!
455
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента текат новините по БНТ - нищо за екскурзията до Катар.
454
0
 
31
 
! Отговори
SOS преди 12 години
Кой ли ще е виновен този път?Бедно ми е въображението,и ще очаквам с интерес кой саботира този грандиозен форум-излагация на БГ-"елита"
453
1
 
16
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Аааа, не е вярно. Емирът рекъл, че ще отиде да поздрави българския бизнес форум. Все пак хората вместо да си направят срещата в България, отишли чак в Катар. Направили оборот на хотелиерите, на ресторантьорите, трябва да се уважат.