Борисов очаква "летящ старт" на новия здравен министър

Посъветва Делян Добрев по-малко да пътува и по-малко да се пече
Обновена: 16 мар 2012 14:43 | 16 мар 2012 13:47,
191
Борисов очаква "летящ старт" на новия здравен министър
Десислава Атанасова приема поздравления от президента. Снимка: БТА

Десислава Атанасова е предпочетена за здравен министър, защото може да влезе с летящ старт във ведомството, без да има загуба на време. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев.

„Като председател на комисията по здравеопазване в парламента познава прекрасно и работата на Здравната каса и на Министерството на здравеопазването, знае конфликтите, знае къде се допуснаха слабости, знае уязвимите места, мотивира се премиерът защо е предпочел Атанасов пред шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Борисов призна, че не е добре министри да се сменят непрекъснато, но по-лошото от това е "да
държиш министър на един пост само защото е министър". Десислава Атанасова ще е четвъртият здравен министър в правителството на Борисов.

„Дадох шанс на г-н Константинов, вие видяхте, че той върви след скандалите, нищо не е налагало да се вдигнат цените през последната година на лекарствата и той именно е човекът, който носи отговорност включително и за това“, коментира премиерът.

Той изрази надежда новият министър да се поучи от грешките на предишните и веднага да се започне работа по необходимите реформи в здравната система.

Другият бъдещ министър Делян Добрев, който ще смени Трайчо Трайков, Борисов посъветва: „По-малко да пътуваш и да се печеш”.

Още по темата
 По-рано днес премиерът обясни, че е отстранил Трайков заради провала на бизнес форума в Катар. „И докато Ники Младенов се печеше на бавен огън, Трайчо Трайков се печеше на плажа“, мотивира се тогава премиерът. 

„Делян Добрев дойде от парламента, от комисията по енергетика, така че има прекрасна комуникация и с парламента, натрупа и опит в министерството“, каза Борисов.

По думите му Добрев е бил във "всички горещи моменти" и навсякъде, където е било необходимо, и
ще се справи много добре.

Като задачи пред него стоят най-вече как да се подпомогнат малкият и средният бизнес, как да се повиши икономическият растеж. Теми, по които сме много изостанали, добави премиерът.

„Възлагахме огромни надежди много неща да се свършат по-бързо, за съжаление все още говорим в бъдеще време за първа копка на интерконектор с Румъния, първа копка на интерконектор с Гърция, вече минаха три години“, мотивира се още Борисов.

Трайчо Трайков вече обяви, че оставката му е поискана от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Борисов. Твърденията за проваления бизнес форум в Катар той определи като нелепи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
ахахах преди 12 години
Е как може да е такъв наивник и лъжец тоя Борисов? Как това 30 годишно момиченце, излязло от уни-то вчера ще оглави министерство, което трябва да се бори с монополите? Всичко около него са като него - неквалифицирани и без шанс дори да се научат. Още годинка ще говориш за печене, Картофчо.
160
0
 
1
 
! Отговори
м.с. преди 12 години
Тази много ми напомня на магистралката Анна - Мария,липсва и само кокчето ,инъче се усмихва по същият начин.Абе Борисов,че вие нашата сантарка Пенка да сложите ще бъде по добър избор от тая кявка.
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви поздравления? Поздравленията трябва да се дадат след свършена работа.
158
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Летящ старт значи скоро ще излети!Те и цените на лекаствата нещо литнаха още нагаре!
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи не сис си пила лекарствата и не си свалила розовите очила.
156
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убедена съм в компетентността на новия министър.
155
1
 
8
 
! Отговори
сладуряня преди 12 години
Ой, много е слааааааааааааааааадка. Само й виж усмивката. Боко я е харесал от околомръсното сигурно.
154
0
 
9
 
! Отговори
цени преди 12 години
Ако не уцели земята може и да полети. Ама като я гледам е поредната калинка. Той боко си ги харесва такива бушончета. А цените растат. Важно е зад шоуто точно това-цените нагоре. А гърбавите да припадат от радост от смелите решения на вожда.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като влезе беше на 39, но това си е почти 40
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мисля, че възрастта трябва да е 40 нагоре, като 30 да има единични изключения за некви гении, каквито в това правителство има само един и той не е на 30
151
0
 
6
 
! Отговори
Бърр.... преди 12 години
Летящ старт.И ПЕПЕРУДАТА ЛЕТИ,И ОРЕЛА ЛЕТИ.Интересно Атанасова с какъв старт ще литне.
150
1
 
7
 
! Отговори
....? преди 12 години
Първата работа на ---новата м-ка ,е да премахне джи-питата,това са :....счетоводни медицински ***!
149
0
 
9
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Аз пък вместо ''летящ старт'' очаквам ''свободно падане'' и на министъра и на България!
148
0
 
7
 
! Отговори
s преди 12 години
С невзрачни душици като тези едва ли ще се сложи ред с цените на лекарствата, договорите и точенето на Касата и хазната. Тази е бущон и ще работи за фармацевтичните монополисти като "Софарма" и сие!
147
1
 
8
 
! Отговори
Летящи гербери преди 12 години
Борисов очаква "летящ старт" на новия здравен министър. Да много вярно но след някой друг месец със катострофално приземяване и то не само на него но и на цялата хунта герберска, то летенето е лесно но приземяването е страшна работа. Като герберската калинка,летящ старт лошо приземяване чак и луда се искара. Та накрая няма да се учудя всичките да си искарат жълти книшки за да отарват панделата а Фиедоската свинският бокс
146
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Деси, до една година от Пожарната ще ти вдигнат червен картон. За 3 години си четвърта. На какво се надяваш?
145
0
 
13
 
! Отговори
наколенков преди 12 години
От коленце на коленце та на министерско кресленце!!!
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I tzamaiazi gospoja e samovlubena ,kato vsi4ki gerberi...sama se opredeli,kato tejkata artileria na Gerb...mai vsichki mishki v tazi partia dobiha samochyvstvieto na svoia vojd!!!
143
1
 
11
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Не мисля, че изборът е много подходящ. Ако се търси човек за работата - да. Тя е 34 годишна - без житейски и професионален опит. Мисля, че възрастта трябва трябва да е 50-55 год.
142
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас, мислех, че Борисов има амбиции да се справи с октопода Донев, а той даде крачка назад с това назначение!