Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков

Оставката на икономическия министър била поискана от Цветанов
Обновена: 16 мар 2012 14:43 | 16 мар 2012 11:58,
172
Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков
Трайчо Трайков тепърва ще си депозира оставката. Снимка: архив, БТА

Оставката на министър Трайчо Трайков е поискана вчера от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Бойко Борисов. А номинираният за негов наследник Делян Добрев е искал да напусне заедно с него.

Това заяви министърът в оставка Трайков, който дойде в НС да благодари на колегите си.

„Не съм член на ГЕРБ и логично не бих могъл да подам оставката си пред политическата партия.  Затова сега отива в Министерския съвет, за да я депозирам“, добави той. Вчера от пресслужбата на кабинета официално съобщиха, че Трайков и Константинов са подали оставки, които били приети от премиера.

Икономическият министър обясни, че снощи, веднага след завръщането на делегацията от Катар, оставката му била поискана от вицепремиера Цветан Цветанов.

„Това не беше необходимо, защото премиерът можеше всеки момент да ми каже, че вече нямам доверието му и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова, въпреки тези странни обстоятелства, сега отивам в МС да я подам“, обясни Трайков. По-рано днес вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини.

Още по темата
„Мотиви не ми бяха посочени, освен с половин уста за конфузната случка в Катар, което е нелепо. Според мен истинските причини за отстраняването ми рано или късно ще станат известни на хората. Може и да греша“, добави министърът в оставка.

„Гледах интервюто на министър-председателя, той каза някои неща, които, ако се случат по този начин, значи греша. Но ако „Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позицията си за 59-те километра в „Южен поток" и възвращаемост над 8 на сто, а не 8 на сто, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15 процента, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", каза Трайков.

Той благодари на колегите си от Министерски съвет, с които са работили добре във време на криза. Благодари и на колеги от ПГ на ГЕРБ, която много пъти го е подкрепяла. „Започнахме страшно много добри неща. Предстоят да се случват много интересни проекти в икономиката и енергетиката”, каза още Трайков.

„Ако действително моят наследник е Делян Добрев, защото снощи той искаше да напусне заедно с мен, ако действително е приел, както каза министър-председателят, аз ще се радвам. Той може да се справи”, добави още икономическият министър в оставка.

Той така и не отговори на въпроса дали е ходил на плаж в Катар, както твърди премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
23
 
! Отговори
теле преди 12 години
Трайчо беше добър министър. Много грешен ход на Борисов. Още няколко такива и наистина ще докара нова тройна коалиция на следващите избори. Плевнелиев успя да се измъкне от хаоса, но Трайчо трябваше да се бори с българщината (разбирай Борисов да ти е шеф). Прояви характер и тези прасета ББ и ЦЦ го премахнаха. Принципно поддържах цялото правителсто и дори този Борисов със всичките му недостатъци и недодялъности, но сега почва да се дъни. Дянков, Трайков и Плевнелиев бяха звездите на кабинета.
132
0
 
2
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Добрите намерения са добри, но нека не се заблуждаваме, пътят към ада е постлан с добри намерения. Така, че ако само се уповаваме на славното минало, ако сме добри християни, вярни и послушни към църквата и съвестени граждани на една държава, която в основата и в намеренията си е против Българщината, то след не повече от 50 години Българския дух ще изчезне на пълно. След 50 години сигурно все още ще има държава с името България и същото знаме, но това което ще е загубено е същината на това да си Българин.
131
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Време е Българинът първо да се хване за меча, а по-сетне и за ралото, а пък думите накрай ще си легнат сами на мястото!Ако той не успее да се върне назад, много назад към корените си - пиши го бегал, тури му пръст и две три празни приказки на гробната му плоча!
130
0
 
8
 
! Отговори
Под Вола теле преди 12 години
В живота си всеки ще се среща с много всякаква мръсотия и всеки път животът ще му изпраща все нови и нови порции. Всеки път, когато върху теб падне буца кал, отърси се и тръгни нагоре и само така ще можеш да се измъкнеш от кладенеца.Всеки възникнал проблем е като камъка, върху който ако стъпим, ще преминем през ручея. Ако не се спираме и не се предаваме, можем да се измъкнем дори от най-дълбокия кладенец.Отърси се и тръгни нагоре.
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живеем в страната на парадоксите , в хазната нямало пари , но за последните 3 г. заплати и пенсии не са увеличавани ! Единствено се вдигат цените , което води до повече постъпления в бюджета ! Така поне е логично да стане ! Е къде са тогава мангизите бе Боко ? Или ни взема за много *** , или той е такъв , щото не може да си направи сметката и всички го лъжат ! Пълен циркаджилък от всякъде !
128
0
 
4
 
! Отговори
хъм преди 12 години
Винаги има повод и причина, разбрахме за повода , ще разберем скоро явно и за причината.
127
1
 
24
 
! Отговори
Провалът на Бойко преди 12 години
Значи, Трайчо е виновен, че бизнес-форумът бил планиран за твърде ранен час- 10 часа ? Ами по обедно и вечерно време ли да го планира, когато се правят коктейли с разпивки ? Истината е, че Бойко не може да понася по-интелигенти от него министри, които имат собствено мнение, национално-отговорна позиция и мъжки характер. Като всички суетни диктатори, той харесва марионетки, които да подскачат около него и да го ласкаят ! Това е един от най-големите фалове на Борисов, който за жалост ще докара след изборите на власт нова тройна коалиция на безотговорноста !
126
1
 
12
 
! Отговори
Биг Бро преди 12 години
Държавна политика е да се вдигат цените на всичко. Така влизат повече паре у бюджето. Политика на Б.Б. ! Всичко друго е прах в очите на хората, инсинуации и популизъм! Щял да ходи с тефтерче да пише цените..ха-ха. Нали цените на картофите не го интересуваха? Сега пък на яйцата го заинтересували..Жалък ПОПУЛИЗЪМ. бойко усеща че се проваля.
125
1
 
4
 
! Отговори
Chalakoff преди 12 години
Реално си прав - няма нещо, което да не е проблем... Кажи от кой проблем да почнеме...Кажи един решен проблем, например - за разнообразие и за вдъхновение :-)
124
0
 
1
 
! Отговори
chalakoff преди 12 години
eeeeei yaicata i agneshkoto li sa nai goliamiat problem, a sprete se malko de
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
имам чувството,че боко взе да омръзва и на плевналиев...
122
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо е джентълмен !!!!!!!!!!!! Дянков така не може да постъпи....................
121
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента Плевнелиев говори за някаква програма 20-20 ?! Тоя не знае ли , че яйцата са по 50 ст., агнешкото гони 15 кинта , финансовия резерв е опукан , а Боко пак се намесва и прекъсва Президента и си пее старата песен , за магистралите и спортни зали ! Тоя не разбира ли , че е смешен !? Сега очаквам да каже , че някой пак му е виновен !
120
2
 
13
 
! Отговори
С това уволнения преди 12 години
ББ се издъни с това уволнение -- не трябва малкото кадърни хора които имаш да ги махаш. Гледам, че Румен Петков е най-щастлив от смяната -- може би да си го вземе ББ него а?Първо Плугчиява след това Румен Петков, после Румен Овчаров -- пей сърце
119
2
 
9
 
! Отговори
стефанова преди 12 години
Напълно съм съгласна с 112. Отива си свестен почтен и интелигентен министър .... но кой в България цени почтените ителегентните и хората с мнение различно от шефа......
118
1
 
1
 
! Отговори
*/* преди 12 години
Трайчо е НЕВИНЕН
117
1
 
1
 
! Отговори
22818 преди 12 години
Няма законопроект, законът за съхранение на въглероден диоксид (бе ква е тая чуждица, едно време по химия говорехме за "двуокис"?) си е факт.
116
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гледам пресконференцията на бб и плевналиев и как бб взима думата на плевналиев *** простака.........
115
8
 
5
 
! Отговори
Не сте прави преди 12 години
Вижте, говорите за ББ, че бил посредствен и така нататък -- липса на интелект.Не сте прави, нация от *** не моге да се управлява от интелигентен човек, може да се управлява от ***.За това ББ намира най-правилните решения и мисля, че добре се справя с боклучавия ни народ -- какво да чакаме Филип димитров ли да ни управлява, абе примера не е добър защото той си беше едно полуинтелигентно парвеню.
114
1
 
6
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
Има една служба, чиято дълга ръка достига всеки, който има неблагоразумието да причини зло на данъкоплатците, които я издържат. Държавата е Израел. Службата - Мосад. Пример за подражание