Делян Добрев – един министър на 33 години

Бившият депутат от Хасково наследява Трайков
Обновена: 16 мар 2012 14:56 | 16 мар 2012 10:10,
243
Делян Добрев – един министър на 33 години
Делян Добрев. Снимка: Impact Press Group

Делян Добрев ще е новият министър на икономиката и енергетика, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Той беше заместник на подалия оставка Трайчо Трайков с ресор енергетика от 18 май 2011 година.
Делян Добрев е роден през 1978 г. в Хасково. През 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ.

Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.
Добрев е експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство.
Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и Нютон Финанс Мениджмънт Груп – София, България. 

След завръщането си в България Добрев работи в Областната управа на област Хасково и като ръководител проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково, Алианс за регионално сътрудничество и развитие и други.

До назначаването си за заместник-министър е народен представител, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм в парламента, където е избран за заместник-председател.

Още по темата
Кандидатурата на Добрев за икономически министър предстои да бъде одобрена от парламента. Структурни промени във ведомството няма да се правят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: делян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
0
 
! Отговори
nqkoj преди 12 години
Делян Добрев се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ.
224
3
 
1
 
! Отговори
мая преди 12 години
Защо си мислите,че в България са останали само невежи и прости хора, които копнеят да ги управляват учили непременно в чужбина. Видяхме специалистите оттройната коалиция,мислеха само за себе си!!!Г-н Петров, Ал.Македонски е воювал, а тук сега не сме във война. Живеем мизерно,защото се управлява умишлено некадълно. Д.Добрев трябва да откаже поста.
223
2
 
1
 
! Отговори
МАЯ преди 12 години
До този,който се е потресал от помията - живейте си в чужбина и не се обаждайте.Знаете ли, че "по-страшно от комунизма е пост комунизма".Така че по-добре си мълчете,щом като не живеете в България и не знаете как се живее тук. Само не забравяйте,че Вие няматезаслуга са реда и нормалния живот там, където сте сега в момента. Младите гении са малко,така че по-добре да си беше останал в Хасково и да Ви се усмихва. Стига с тези експерименти с хората - вече няма време.
222
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed EFENDI преди 12 години
Da ne mu rakaplqskame che shte se nadue
221
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Бойко Борисов - сети се че има в резерв едни безобразно кадърен и честен човек като Делян Добрев! ...Такова пухкаво дупе няма никой!
220
1
 
3
 
! Отговори
nqkoj преди 12 години
На народа може да служи тоя,който има знания.Те се добиват във времето.То и в библията е казано,деца ни управляват и работите не вървят.В политиката влизат хора,които тепърва изучават живота.
219
2
 
4
 
! Отговори
до 232 преди 12 години
ей сега ще ти драснат 150-200 минуса за нула време.трябва или много добра заплата да получават, или да си болни мозъци 99% от пишещите простотии по форумите. джуките му били червени, дипломата му била еди каква си... вие какви сте и кой ви дава право да говорите по този начин. защо не си покажете вашите дипломи и снимките да ви видим какви сте хубавци. само силикон и ботукс има във вашите глави. нищо друго. ако ви плащат - тогава ви разбирам. добре работите.
218
5
 
4
 
! Отговори
Евгени преди 12 години
Браво на Бойко Борисов - сети се че има в резерв едни безобразно кадърен и честен човек като Делян Добрев! Да млад е и това е негово предимство.Няма как да е бил сътрудник на ДС например ,което не се харесва на критикарите защото няма с какво да го замерят.Време беше хората пораснали в прехода да вземат в свои ръце промяната а не тя да се прави от хора възпитани и образовани в други условия коренно различни от сегашните.От Хасково съм и съм гласувал за Добрев защото го познавам!Да уточним че Добрев беше депутата който влезе в парламента с най много гласове след Красимир Велчев.Това са хора които са му се доверили защото знаят че могат да го направят безрезервно.Не ви прави чест да плюете по форумите човек когото не познавате.Изключително съвестен и лоялен. Професионалист. Гарантирам,че той няма лични интереси за да е министър.С нищо не се е променило състоянието му от времето когато беше общински съветник от ГЕРБ,после депутат и зам министър.Все същите усмихнати и ведри хора са със съпругата си .Изключително ми е приятно като ги срещам в Хасково в събота и неделя с децата.Образец за семейство!!!Браво Диляне с теб сме защото знаем ,че ще се справиш!
217
2
 
5
 
! Отговори
Seven преди 12 години
До (101) и подобните му:1. Wesleyan University ИМА икономика. Не им е силната страна, но дори има department Economics.2.Как точно му изчисли стажа и квалификацията,пък и кога специализирал, че не мога да се сетя. Завършил 2002(9год) Едва ли си ти този който може да определи дали някой е кадърен. 3. За явно повечето не наясно с учението на запад: Завършвайки там,хората вече ИМАТ стаж по специалността.И последно: Не го познавам,НЕ съм от ГЕРБ, дори не живея в Б-я. Просто се потресох от помията!
216
0
 
3
 
! Отговори
Ren преди 12 години
Пише, че Делев е работил в областната управа на Хасково, А НЕ Е бил Областен управител.Поне четете правилно, като искате да направите смислен коментар!
215
3
 
13
 
! Отговори
leon преди 12 години
Министрите на Боко по начало нямат собствено мнение по никой въпрос,защото бащицата знае всичко и е над всички, но този Добрев с тази супер мижитурска физиономия няма да има куража без разрешение от върховния вожд да отиде и до тоалетната./с извинение/
214
1
 
16
 
! Отговори
SXX преди 12 години
Lele , този господин беше областен в Хасково , никой не чу и не усети нещо от неговото областно управление. Наистина ли няма можещи, знаещи и интелигентни хора в ГЕРБ? Така е тези , които могат са в "ъгъла", а глупаците и бай *** си повярваха, че могат и ето резулатата :((((
213
1
 
2
 
! Отговори
100 преди 12 години
V tozi universitet ne se prepodava ikonomika....
212
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният парашутист.
211
0
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
И аз попрегледах Wesleyan University, икономиката им е специалност, няколко курса за обща култура, не е бакалавърска степен, а LSE е доста добър университет с много финна цедка за прием, но бакалаварската му степен е 3 години, следователно "Специализирал е счетоводство и финанси" става дума за лятно училище, курс по счетоводство и финанси.
210
0
 
1
 
! Отговори
Имена Болгарски преди 12 години
Филип Тотю, Менда - от диал.бълг. "м е н а" - "годежен дар" (да порасне, да стигне за женене и да прати или да получи годежен дар) Доцент Д-р Цецка Коларова
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pravete gi ministri oshe ot rajdaneto.
208
5
 
2
 
! Отговори
никола преди 12 години
до 209,хайде сега да ми кажеш ЗАЩО ФАЛИРА ОНЗИ СТРОЙ КАТО БЕШЕ ТОЛКОВА ХУБАВО,И НАЙ ВАЖНОТО КОЙ СВАЛИ ТОДОР ЖИВКОВ ОТ ВЛАСТ.
207
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя път само имената им са различни.Класика щеше да е ако се казваха Калин и Калина новите Му министри.
206
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аве този поне има нормално име. кой нормален родител ще си кръсти детето Менда, Тотю, Трайчо, Цецка, Бригадир?Отдавна е доказано, че неподходящото име създава комплекси на човека, който го носи. Нямаше ли един НОРМАЛЕН човек, с диплома и експертиза, ве!!!!!!Изригване на народния гняв - утре във Варна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!