Скандалът "Хохегер" се обръща срещу ГЕРБ

Още свързани с управляващите имена са работили с лобиста
Обновена: 16 мар 2012 07:24 | 16 мар 2012 06:58,
78
Скандалът "Хохегер" се обръща срещу ГЕРБ

Скандалът с австрийския лобист Петер Хохегер претърпя странен обрат. С лобиста, разследван за политическа корупция в Австрия, са работили експертът на ГЕРБ Росица Велкова и бившият съветник на Симеон Дянков Ивайло Георгиев, както и шефът на Европейския институт Юлиана Николова. Тя бе десният кандидат за вицепрезидент на вота през 2006 г., а след това става съветник на премиера Бойко Борисов.

Покрай разследването в Австрия стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1.5 млн. лв., за да подобри имиджа на България. Лобистът пък наел жената, с която соцлидерът съжителства, Моника Йосифова и нейната пиар агенция "Актив груп". Самата Йосифова призна преди два дни, че е получила 382 000 евро за работата си.

Иво Георгиев, който първо бе съветник на финансовия министър Симеон Дянков, после шеф на зала "Арена Армеец", а в момента - на НДК, също е работил за българския офис на "Хохегер".

"Работих за голямата ПР агенция Burson-Marsteller и отговарях за корпоративните клиенти. Агенцията имаше договор с "Хохегер" за Източна и Централна Европа. След като договорът бе прекратен през 2009 г., продължих да работя за Burson-Marsteller", обясни Георгиев пред "Сега".

Още по темата

Посочената като тайнствена жена от опозицията член на борда от политици, сформиран от Хохегер, е Юлиана Николова. Тя потвърди пред "Сега", че е била в борда, като уточни, че е присъствала само на едно заседание, но не можа да си спомни кои са били другите участници. Николова заяви, че хора от нейния екип са работили за лобиста, но за сума далеч под 10 000 лв.

Тя лично не е взела нито лев. Шефката на Европейския институт отказа да назове фирмата, с която е бил договорът на Хохегер, и връзката си с нея заради клаузата за конфиденциалност в контракта, но допълни, че институтът не е участвал в сделката. Уточни, че са изготвили 12 доклада за това какви стъпки трябва да предприеме Министерският съвет.

Те обаче не са за подобряване на имиджа на страната, а за това как да преодолее негативният ефект от някои публикации, от спрените еврофондове и критичния доклад на ЕК от лятото на 2008 г. Те също, както и агенцията на Моника Йосифова, са били поканени от фирмата на Хохегер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: ГЕРБПетер Хохегер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
35
 
! Отговори
Фейсбук преди 12 години
Национален Протест срещу безобразията в БългарияДобро утро, будни Българи!Остана един ден да направите своя избор! Но не за някоя политическа партия, а за самите себе си! 17.03.
23
6
 
40
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Всякакви правителства е имало в БГ,но толкова НЕКАДЪРНО И КОРУМПИРАНО-никога!
22
9
 
12
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Ей до това води прекомерното гледане на турски сериали :) Някакъв безбожен и крайно излишен драматизъм за всяко едно нещо, което се случи в държавата. Драма няма, скъпи съфорумци. Скандалът е в Австрия, в България ние си надуваме балони.Като чета по-надолу в какъв лют драматизъм изпадат някои за нещо толкова тривиално и направо не мога да повярвам. Направо да зачекрнем правителството и да ги избесим по стълбовете, защото някъде, някога някакви пари са били платени от някой си :)
21
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, що не си гледа само полицейските сериалчета Цветанов, ми се е хванал да се прави и на велик комбинатор... трябваше ако не той, поне супербйко да схване че няма вътък за тая работа... видели че коня го подковават и решили и дребните жабета да си повдигат крачетата
20
2
 
25
 
! Отговори
ДО 27 преди 12 години
Съгласен съм,че единствено мъртвия комунист е добър за БГ, но ББ да не би да е по-добър? Та той е продукт на БКП, манталитет на БКП и мафиот, с държане на ***. Ако ги съберат със Слави Трифонов ще има състезание по противност....
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, защо 70 години ни наказваш с такива некадърници?
18
22
 
17
 
! Отговори
дан преди 12 години
комунистите се опитват да си изперат насраните ***...В ОФИСИТЕ НА ХОХЕГЕР Е ИМАЛО МНОГО РАБОТНИЦИ И ТЕ МОЖЕ ДА СА ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ, БСП, ДПС,"ТКЗС", "МТС" И КОЙ ЛИ НЕ, НО ЕДИН Е ВЗЕМАЛ ПОЛОВИНАТА ОТ ХОНОРАРА ДАДЕН НА АВСТРИЕЦА - ПЕДЕРАСТА СТАНИШЕВ ГИ Е ДАЛ НА СЕБЕ СИ ЧРЕЗ ПОСРЕДНИК БЪДЕЩАТА СИ СЪПРУГАААААА
17
1
 
15
 
! Отговори
откъс от бай ганьо преди 12 години
Писмото до Граматиков., за което по-горе споменахме, се свършваше с тези думи: "А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй "практичен" и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена...Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си? - Идеали? - Суета, вятър!..."
16
1
 
16
 
! Отговори
тихата стъпка преди 12 години
Боже, защо 20 години ни наказваш с такива некадърници?
15
2
 
17
 
! Отговори
Е, и............ преди 12 години
Е, и ............... нещо ново да е станало...................Алеко Константинов е писал далече, далече, далече...преди нас....ВСИЧКИ СА МАСКАРИ! БЯГАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯКОЙ ОЩЕ ОСТАНА ЛИ ЗАБЛУДЕН ДА НЕ ВИДИ,ЧЕ СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ?ДРУГАРИТЕ ОТ БСП И ГЕРБ?
13
1
 
28
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Защо сега премиера на страната не каже какво мисли по въпроса и да предприеме мерки? Къде е президента ни да ни обещае светло бъдеще? Пак ли в мишите дупки? Като е за фукни по -големи от тях няма ,ама като е за отговорност в дън земя се скриват....
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, измъчиха я тази държава, изцедиха я безжалостно. Странното е, че в нея все още има пари. Не смятам тези, които скоро ще трябва да връщаме!
11
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И бика ровел в прахоляка пък на гърба му падало ! Махайте се некадърници !
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таш..а е голям, лошото е че е на наш гръб !!!
9
4
 
47
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 12 години
Хахаха ГЕРБерите пак са като *** -ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ!
8
11
 
4
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 12 години
Както е известно, единствената разлика между мен и еврейчето Мони на другаря Станишев е прическата. И двамата сме с неопределен пол, но за сметка на това сме ценители на мъжката ласка и обичаме да лъскаме големияимидж на България чрез PR с вашите пари.
7
7
 
5
 
! Отговори
Народе? преди 12 години
Партиите нямат значение. Има война - на алчните и наглите срещу народа! Бойко само се мята да запушва амбразурите. Имаше един филм:"Врагът в моето легло". Е, тук по-точно е "Врагът в моята партия". Напълзяли са ГЕРБ отвсякъде. Крайно време е да се насметат *** и да се обеззарази територията. Иначе направо ще ни усмъртят.
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откакто са на власт, цялата им работа е такава. Побъркаха нещастния народ.
5
2
 
37
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Тия СМЕШКОВЦИ от ГЕРБ , една работа не могат да свършат , както трябва !Цецко Шлиферът се опита да създаде скандал - а то взе , че се върна със страшна сила и го удари по простата глава ! Типична милиционерска простотия ! ! !А и да не забравяме , че 90% от КЪСАТА резервна скамейка на ГЕРБ са всъщност довчерашни комунисти - а както знаем - нов бардак със стари ***..ви НЕ СТАВА ! И отново Боко Тиквата , го няма да обяснява - той говори само по изгодни за него теми !