Борисов да каже за мотивите!

Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков
Обновена: 17 мар 2012 13:20 | 17 мар 2012 11:10,
303
Борисов да каже за мотивите!
Не си тръгвам разочарован, всички ходихме на плаж, рече Трайков. Снимка: архив, БТА

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни пред bTV самият Трайчо Траков.

„Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана. По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да даде каже какви са мотивите.
 
„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.
 
По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София, вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
 
Премиерът казал впоследствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.
 
„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков.
 
Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра.
 
Трайков обясни, че бил против организирането на този бизнес-форум, защото Катар е малка държава, бизнесът централизиран и няма нужда да се среща на подобни форуми, но Външно министерство поело организацията и отказало помощ.
 
„Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера, ” сподели Трайков - „Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той. Винаги съм го смятал за приятел и единомишленик, защото имаме общи виждания по политическата ориентация за ролята на България.”
Трайков коментира и изказването на Бойко Борисов, че бил на плажа, докато форумът се провалял.
 
„За разлика от другите, аз имам 120 свидели къде съм бил - на форума,” заяви ексминистърът и добави, че досега никога не е имал такъв провал. „На плаж ходихме всички в почивката, в това не виждам нищо лошо - аз имам най-натоварената програма”, допълни той. 
 
Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението.
 
„Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков. „Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес.”
 
„Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” категоричен беше Трайчо Трайков.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
Никито е виновно ама нали унуче на другаря с"танковете"п.младенов и пожарникаря изгони трайчо понеже го дава голям мъжкар...
145
8
 
3
 
! Отговори
до Б.Б. преди 12 години
Боцеее,.остави ги ,искат си *** в Бг .....!крал Кирил Рашков ---Президентцарица Костадина ----външен министърАл. ПитроФ-----МВРР.ОвчЪ.,Р.ПеткоФ,Доган ,КостоФ,Масларова ,Мургина ......?
144
1
 
9
 
! Отговори
Ники Миаденов преди 12 години
Ама аз нали съм мъж, аз за да не ми се карат натопих другарчето, инак съм си мъжленце. Ако ми се карате ше кажа на Надето Нейски мейски пък
143
2
 
17
 
! Отговори
Фалконети преди 12 години
Мотивите са ясни. Всички са били на плаж, това никой не отрича-дори Трайчо. Бойко ги е огледал хубаво на плажа като са били по бански и е решил да уволни този, който е с най-хърбаво тяло и който не прилича на спортист,защото в ГЕРБ знаем почти всички са спортисти, кой каратист, кой боксьор,футболист или щангист.Естесвено Трайчо като най-хилав е излагал елита на ГЕРБ на плажа и решението за неговото уволнение е взето бързо и на момента.До плажа в Катар Трайчо успешно е прикривал слабата си физика
142
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, не отлагай повече смяната на вътрешния министър!
141
2
 
9
 
! Отговори
Охо Боко СССР преди 12 години
Вожда Ленин им е в кръвта. Не ги слушайте какво правят, накрая пак ще угодят на товаришите от Кремъл а народа ще яде духана супа
140
0
 
20
 
! Отговори
....? преди 12 години
А цените растат ли растат .....!
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скивай с кво ни плакнат:)))) Кой, 'збираш ли, бил на плажа? Кой си е топил смрадливия *** у катарското море. През това време държавата пропада!
138
0
 
14
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Едн работи ,а всички останали му се карат ,....това не е ли ----***?
137
5
 
14
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 12 години
Дано видя някой ден "отгоре" Тиквата да си го заслужи..като Чеушеску!
136
1
 
21
 
! Отговори
Fox преди 12 години
Уволнява не този, който е издънил работата, а този който е посмял да му потърси сметка, при все че дори не е "наш човек".С тестостерон и ***- напред към бъдещето на България!!!
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** сковаха евтин театър, за да позабравим за мащабния скок на цените на енергията и повечето храни. Царе са на пошлите спектакли.
134
21
 
5
 
! Отговори
АЗЕ И ТИЗЕ преди 12 години
И да пишете ,и да не пишете ,....на изборите отново се доказва ,че Бойко ще е пръв !----ФАКТ!
133
1
 
19
 
! Отговори
до 167 преди 12 години
На мен повече ми прилича култ към Хитлер до последно, въпреки че Руснаците вече са избили девизиите на немците, Хитлер(Тиквата) направлява своите несъществуващи девизии( си мисли че държавата е на правилния път) И двамата са болни мозъци. Нямат реална представа за положението на народа им.
132
1
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
С-Е-Л-Я-Н-И-Т-Е -----НА -----С-Е-Л-О!*** В ГЕТАТА ,КАКТО Е В хАМЕРИКА!
131
3
 
16
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Мисля, че всички, които пишат хвалебствия за Герб тук под уж различни имена, са един и същи човек (може и да е същият, който пише хвалебствия и за Бсп, ама айде тая мисъл да я оставя в скоби). Защо са им на хората платени драскачи, като може платен драскач?Това по повод въпроса дали някой от елита му дреме да чете коментарчетата ни.
130
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми да ги беше уволнил и двамата, и външния и икономическия. И двамата са за уволнение, единия си го преместил на ляво, другия се оплакал на шефа, а България ... срам, срам.
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е са кой лъже? Тиквата, Апартамента или Трайчо???? Тримцата казаха три различни версии до сега! Кай казва истината за уволнението? Изглежда най-права ще се окаже една гледачка, която каза, че тиквата след като ядЕ развалена храна - не знае какво прави.
128
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата дори вече не е и на автопилот, на свободно падане сме... а тука някой славославят вожда, също като по времето на Сталин и култа към личността.
127
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов изпълни мечтата на кумира си Живков да превърне България в губерния на Русия !