Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло

"Приоритет за мен ще е икономиката, а не енергетиката"
Обновена: 19 мар 2012 11:26 | 19 мар 2012 10:38,
201
Добрев не помнел кой му предложил министерско кресло
Делян Добрев. Снимка: Impact press group

“Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма“, заяви номинираният за поста Делян Добрев пред bTV.

Той уточни, че в четвъртък вечерта, когато стана ясно, че предшественикът му Трайчо Трайков ще подаде оставка, са му се обадили и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Данков и министър-председателят Бойко Борисов.

Още по темата

Добрев обаче все пак си припомни, че май Цветанов му е звъннал първи.

Въпросът кой назначава и освобождава министри нашумя след като Трайчо Трайков заяви, че не Борисов, а Цветанов го е информирал, че е взето политическо решение да му бъде поискана оставката след връщането на правителствената делегация от Катар.

Номинираният за икономически министър Добрев допълни още, че не може да коментира събитията около освобождаването на предшественика си.

“Аз разбрах доста късно за тази оставка. Говорих с Трайков по телефона след връщането му от Катар, но той не ми каза. В момента, в който затворих една журналистка ми се обади и ме попита дали е вярно, че Трайчо Трайков си е подал оставката. Аз отказах да коментирам“, разказа Добрев.

По думите му той не държи на поста на министър и не го приема като фикс идея. Той определи политическата си кариера като “неблагодарна работа“ и допълни, че ако се върне 4-5 години назад, не знае дали отново би тръгнал по този път.

Относно бъдещата си работа като министър, Добрев обясни, че основен приоритет за него ще бъде икономиката, а не енергетиката. По негови думи трябва държавата да помогне на малкия и средния бизнес. Той уточни, че това може да стане най-лесно чрез еврофондовете.

“Всички говорим за енергетика, а икономиката е най-важната тема. Икономическият растеж е много нисък. Малките и средните фирми чувстват натиска на кризата. Трябва целенасочено да се хвърлят усилия в тази посока“, заяви Добрев.

По думите му за строежа на АЕЦ “Белене“ трябва да се вземе информирано решение. Той допълни, че българо-руски проект в сегашния му вид няма да има. Добрев допълни, че все още се чака експертната оценка на консултантите от HSBC, които да препоръчат най-изгодното за страната ни решение.

Бъдещият министър обясни, че поръчаният вече реактор може или да бъде монтиран като 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй“ или да бъде продаден на държава, която в момента строи атомна централа.

Добрев допълни, че първите му задачи като шеф на МИЕТ ще са да се справи с проблема в “Горубсо-Мадан“. Работниците там не взимали заплати месеци наред и започна процедура по отнемане на концесията.

Другият му приоритет на първо време ще бъде договарянето на по-ниска цена на руския природен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМА ДА ХОДИ НА СЕЛО ДА КОПА ЗА ДА СИ СПОМНИПОМИАР
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гледа като пукъл ,типичен герберски некадърник ,мутренско чадо ! и да упрявлява птицеферма не става
26
3
 
11
 
! Отговори
**** преди 12 години
За вишите образования - сегашното висше образование е пунта - мара , така че - изобщо не е критерийА какво ще кажете за възрастта на кабинета , не ви ли прилича на Хитлер в края на войната , където войници са събирани от основните училища :)
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми да му припомним тогава: батковците с червените книжки и скритите пагони ти предложиха, моето момче. Колегите на татко ти, иначе казано.
24
1
 
26
 
! Отговори
смех смех смех преди 12 години
Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризмаБУУУУХАХАХХАХАХХААХХААХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА !!!! И ТОЗИ Е МИНИСТЪР !!!!!!БУУУУУУУУУУХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА !!!!
23
2
 
14
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
Лелелелл... как ме дразнат... лелел как ме дразнат... НЕ помнил бил... не съм политически пристрастен, или да по-скоро бях... за ГЕРБ, ама ми писнааа... *** *** са всички бееее...!!!! Най-тъпите и прости българи са на власт!!! От както сме се освободили от турско робство
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цирк
21
3
 
10
 
! Отговори
Copper преди 12 години
Всички говорим за енергетика, а икономиката е най-важната тема каква икономика ако няма свястна енергетика, каруца без магаре ...
20
1
 
4
 
! Отговори
до Х преди 12 години
да, точно
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАСКОВСКИЯ ТУРСКИ *** ЕДВАЛИ НЕ НАСИЛА СА ГО ПОКАНИЛИ АМА ТОИ НЕ ИСКАЛ , АМА ПРИЕЛ.АМА НЕ ЗНАЕ КОИ ГО ПОКАНИЛ, НО ПРИЕЛ ЗЛАТНОТО КРЕСЛО .РАБОТАТА Е ЯСНА,ЩЕ ИМАМЕ ПОРЕДНИЯ ЛЪЖЕЦ ОТ ДОЛИНАТА НА ХАСКОВСКИТЕ ГЕРБОВИ *** .
18
1
 
25
 
! Отговори
X преди 12 години
Много му е къса паметта за човек с две-три висшета.
17
1
 
35
 
! Отговори
Nemeca преди 12 години
Браво на детето. Не помни кой му предлага поста на министър? Нещо което се е случило вчера. А тръгнал да управлява най-голямото и сложно министерство. Че то с тая склероза закъде си бе момко малък?
16
3
 
10
 
! Отговори
терилу преди 12 години
оооо народе прости,какви плюнки ви оправляват,ама това си го избрахте вие.така че сега цункаите на боика г-зъ.
15
1
 
22
 
! Отговори
лелемалее преди 12 години
Този какъв министър ще е, щом трима човека са му звъннали и той не ис спомня какво е говорил....мизерия голямааааааааааа и да му назанчите персонална стенографка на момченцето :)
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
jakko za hubavata strana bulgarija ,a na bg naroda deto si gi izbra tezi sega da si gi turpi,po skoro da se zatriva sam de
13
1
 
34
 
! Отговори
legion d'etrang преди 12 години
чудно......всичко Бойкови избраници получават амнезия като се докопат до кокала....
12
2
 
16
 
! Отговори
pege преди 12 години
като стане ненужен същият който му е предложил стола ще му пойска оставката.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен ми е интересно, кой е подсказал на двамата вице премиери и на Бойко, че младежа може да лиже по-добре *** даже от самия Цветанов и Дянков. Другото си е ясно, като бял ден. Отново и отново ще се "помага" на дребния и средния бизнес да налива пари в хазната, под предтекста, че ще му се помага. Не Ви ли писна едни и същи номера вече 23 години. Нещастници ! Балъците вече са на изчезване.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не си спомням кой ми се обади да ми предложи поста на министър на икономиката, енергетиката и туризмаМа той от един ден работи не помни,как ще работи.А пък ако помни ама лъже,че не помни - как ли ще ни лъже по-нататък.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аман от некадърници !