Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев

Сега имало вакуум между университетите и бизнеса
Обновена: 19 мар 2012 14:44 | 19 мар 2012 12:47,
107
Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев
Полина Неделчева седна в стола на Плевнелиев. Снимка: БТА

„Университетите, младите хора "гъмжат" от идеи и тези идеи трябва да могат да получат своята реализация тук в България, смята Росен Плевнелиев.

По думите му днес се сблъскваме със съществен вакуум в отношенията между бизнеса и университетите.

"Мнозинството студенти напускат университетите, без да имат нито един час практика, без какъвто и да е досег до реалния сектор, без поглед върху изискванията на икономиката.

Не може да има успешна компания, която не е отворила вратите си за млади хора - образовани, иновативни. Но няма и успешен университет, който не работи в тесни връзки с бизнеса и центровете за кариерно развитие, така че младите хора да имат своята реализация веднага след излизането от университетите", категоричен бе президентът. 

Тази година президентската институция се включва за първи път в инициативата "Мениджър за един ден".

Полина Неделчева  от Техническия университет в София ще заеме поста "Президент за един ден".

На въпрос какво е първото нещо, което би направила като президент, тя заяви, че ще предложи алтернативни и иновационни методи за образователната система.

Според студентката България е готова да има жена президент.

"Ние сме амбициозни и кипим от енергия", подчерта тя. Според нея държавният глава трябва да е лидер на нацията, да вярва в младото поколение, да бъде упорит и търпелив.

"Бих ти предложил да поостанеш поне за седмица", отвърна й  Плевнелиев. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза при откриването на инициативата, че 62 млади хора ще бъдат днес на работа в Столична община и районните администрации.

Тя увери, че работата в общината не е нещо скучно, защото това е мястото, където може да се променя живота на всеки конкретен човек.

Инициативата се организира за 11-та поредна година. За този период в нея са се включили над 150 000 млади хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
тоя *** маринкин отде го изкопахте?
31
4
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 12 години
Не може да има успешна компания, която не е отворила вратите си за млади хора - образовани, иновативни. Но няма и успешен университет, който не работи в тесни връзки с бизнеса и центровете за кариерно развитие, така че младите хора да имат своята реализация веднага след излизането от университетите", категоричен бе президентът. прав е , нито фирмите са фирми нито образованието е образование , с малки изключения естествено
30
4
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
най големия вакуум е между ушите на плевневлиев!
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента идеята, която най-много гъмжи из главите на младите е, колкото се може по-скоро да напуснат държавата с идеята никога повече да не се върнат тук.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко - бандит, стига геноцид!Снимка: БТАСтотици хора в страната излязоха на протест срещу безобразията в държавата. Протести имаше в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Добрич, Пазарджик, Благоевград, Силистра.Проявата беше организирана във Facebook и обявена обявена като общонационален протест срещу безочливото поведение на българските политици към своя народ през последните 23 години.Исканията на протестиращите бяха разнообразни - от премахване на монополите, през адекватна образователна система, граждански контрол върху съдебната, изпълнителната и законодателната власт, до забрана на добива на шистов газа и споразумението АСТА.В Пловдив протестното шествие се огласяше с викове Бойко - бандит, стига геноцид. Демонстантите тръгнаха от площад Съединение и преминаха по главната улица на града. Около 150 души "избухнаха" във Варна срещу безобразията в България в последните 23 години. Всеки защитаваше своя кауза, но хората бяха обединени от нетърпимостта и решимостта да настъпят промени в страната.На митинга в морската столица излязоха варненци от различни възрасти и с противоположни възгледи.Някои от протестиращите призоваха за връщане на комунизма, други не искаха да чуят за това, трети пък се обявиха срещу изсичането на горите, добива и проучванията за шистов газ. Имаше и такива, които са недоволни от правителството и местното управление. Всички обаче бяха единодушни, че в България и Варна трябва да се създаде по-добър и приятен живот за хората.В Бургас десетки хора също протестираха срещу "безчинствата" в страната. Андрей Андреев, който се представи от групата на Анонимните в България, каза, че всички протестиращи са анонимни, защото политиците и управниците гледали на тях като гласоподаватели и като хора, от които само могат да вземат данъците си, без нищо да им дават.Обявяваме се против тяхното управление и безобразията, които направиха през последните 22 години. Искаме да им бъде потърсена съдебна отговорност, да бъдат махнати от НС, и народът да избере чрез пряка демокрация хората, които да го представляват", настоя Андреев. По думите му предстоят още протести. Демонстрациите вероятно ще има 31 март, а както и на 1 май - Денят на труда.
27
4
 
16
 
! Отговори
ДО 15 преди 12 години
И ПЕНСИОНЕРИ НЯМА ДА ОСТАНАТ, ГЕРБ ГИ УМОРИХА ОТ ГЛАД ПОВЕЧЕТО А МЛАДИТЕ БЯГАТ В ЧУЖБИНА
26
2
 
7
 
! Отговори
asasas преди 12 години
бъкам, гъмжа, роя се - "изпълнен съм с шум, кипя, оживен съм"Явно младите гъмжат от идеи по първото значение... Лошото е че и президентът гъмжи от идеи, ако се съди по композирането на изреченията му. Ама какво да се прави номиниран и избран за президент от шофьори и пожарникари...
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От ВУЗ-овете излизат хора без ден стаж, притеснен Плевнелиев
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е! По цял ден 90% от тях се чудят къде да се напоркат, нашмъркат и коя мацка да сборят:))))) Жалкото е, че понякога се убиват! Това вече е тъжно!
23
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
da mladite se u4at ot vas zatova sqdat na va6iq stol gospodin prizident ujas da pazi gospod
22
5
 
12
 
! Отговори
165165111+5419419685 преди 12 години
ЕЙЙЙЙ ПАК ТОЗИ *** СТЕ ИЗТУПАЛИ НА ПЪРВА СТРАНИЦА. СКРИЙТЕ ГО ТОЗИ *** МАРИНКИН СМЕЕ НИ СЕ ЦЯЛ СВЯТ НА ЖЕНСТВЕНАТА, МАЗНА ФИЗИОНОМИЯ И НА ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ГОВОРИ
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, знаем ги идеите им-да се напият, да се дрогират, да се сбият, да се изклецат, а по-умните да се махнат от БГ.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв бизнес има в България и каква част от завършващите може да поеме?Висшисти бол - работа йок.А университети и студенти десет пъти повече отколкото е нужно.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9На такива *** като теб пари не и трябват.Колкото и да докопаш все ще ги офукаш както Тиквата и компания правят.На *** човек като теб само тояга!
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев ".....................МУ-ХА-ХАКакви идеи бе ***?Младите не могат да си вържат обувките той за идеи ми говори.Ако имаха истински идеи до сега да са МИЛИОНЕРИ поне.ИДЕИ няма господа *** управляващи ИДЕИииииии.Пари има посвета толкова много нолипсата на качествени идеи е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ.Дори Бг банките го разбират ОСЕЗАТЕЛНО този проблем.НЯМА качествени ИДЕИ.А *** който тръби подобни глупости НЕ СТАВА ЗА президент.
17
3
 
22
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Младите гъмжат от идеи как да се напиват като *** по дискотеките и да се ръгат с ножове.
16
3
 
3
 
! Отговори
Поправка преди 12 години
Каза ще предложа на Плевнелиев.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В близките минали дни, покрай историята с Трайков, по БНТ Борисов каза:"Ще възложана Плевнелиев..."За какво да дискутираме тук?
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали искахте капитализъм?На го!Заради вас, страдам и аз.Идва световния социализъм!
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Плевнелиев, ти си поставен на този пост от Борисов!Ролята на президента е да обединява народа,а не да изпълнява на премиера!МЛАДИТЕ ГЪМЖАТ ПОВЕЧЕ ПО БЮРАТА НА ТРУДА!!! АКО НЕ ИМ ОСИГУРИТЕ СНОСЕН ЖИВОТСЛЕД 10 ГОД ЩЕ ОСТАНАТ САМО МУТРИТЕ,*** И ПЕНСИОНЕРИТЕ!!! ГЪМЖАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ НЕГОДУВАНИЕ!!1