Станишев няма време за "дребните мишкувания" на Първанов

Левицата трябвало да се съсредоточи в борбата си с ГЕРБ
19 мар 2012 16:50,
129
Станишев няма време за "дребните мишкувания" на Първанов
Сергей Станишев. Снимка: БСП

Като "български дребни мишкувания" определи лидерът на БСП Сергей Станишев идеите за отлагане на червения конгрес през май и избора на лидер на левицата.

По неговите думи до конгреса има още два месеца и Георги Първанов много добре знае, че няма как да се организира пряк избор за председател на партията в рамките на тази отчетно-изборна кампания.

Вчера в Разград Първанов предложи новият председател на столетницата да бъди избран с пряк избор на партийните организации по места, а не както досега чрез делегати на конгрес.

Според Станишев има взето уставно решение за свикване на конгреса на 19-20 май, където да се формулират политиките на БСП, позициите по основните въпроси, както и да бъде избран Национален съвет и лидер на Столетницата.

Той допълни, че левицата трябва да се съсредоточи върху борбата с политическите си опоненти от ГЕРБ, а не да се занимава с лични политически амбиции.

По думите му БСП следва да покаже, че от една страна e единна, а от друга е последователна срещу мнозинството.

"Имам самочувствието, че съм политическото лице в БСП, което винаги е имало ясна позиция по отношение на ГЕРБ", добави Станишев.

БСП може да е първа политическа сила в следващия парламент, изрази надеждите си той, но според него ключова ще е политиката, която партията му ще предложи.

Лидерът на левицата каза още, че има амбицията да покаже, че български политик може да се справи със задачите на председател на ПЕС, но не уточни дали смята да се кандидатира за поста, който в момента заема служебно.

На изпроводяк Сергей Станишев почерпи журналистите за имения ден на дъщеря си Дария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
12
 
3
 
! Отговори
zont преди 12 години
Мъка, мъка и пак мъка! Злоба и неосъзнат хомосексуализъм - съжалявам привържениците на герб! Това са хора, които живуркат. Те никога да няма да разберат какво е пълноценно да живееш.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За цялата 2008г. администрацията на Министерски съвет е получила бонуси в графата допълнително материално стимулиране три пъти за Великден, за Коледа и за летните почивки, като общата раздадена сума е 722881 лева, сочи одит на Сметната палата, поръчан от Народното събрание и обхващащ периода 1 януари 2008 7 юли 2009г.Не в това е проблемът обаче, смятат експертите на Палатата. Със специална заповед на премиера Станишев на членовете на кабинета е дадена по една допълнителна брутна заплата.Тя обаче не е била отчетена като разход за ДМС, а като обикновена заплата, което е неправилно,заключават от Сметната палата.Практиката за лавирането между графите заплата и бонуси продължават и през следващата 2009г. За седемте месеца управление на Тройната коалиция през нея служителите на МС са взели общо бонуси от 166032 лева. Над 250 хиляди лева пък са раздадените награди което е с преразход от цели 36614 лева, като интересното е, че всички тези суми са заведени в графата за допълнително материално стимулиране.Валери Димитров, председател на Сметната палата, вече е изпратил писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане да им бъде предоставена информация за образуването и хода на евентуални наказателни производства около одитите.Четири части от докладите си Сметната палата вече е внесла в Прокуратурата, като тези текстове са засекретени.Става въпрос за финансовото управление на бюджета и имуществото на кабинета от началото на 2008 г. до 31 юли 2009 г. (изброените по-горе), както и за: предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда от 2005 г. до септември 2009 г., на Агенция "Пътна инфраструктура" от 2008 г. до 30 юни 2009 г. и на процедурите по възлагане на обществените поръчки от 2007 г. до 30 юни 2009 г. и на финансовото управление на Държавен фонд "Земеделие" от 2008 г. до 30 юни 2009 г.
71
1
 
4
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
А бе ***,що ни занимаваш с вашите комунистически проблеми.Съберете се,разберете се кой колко е крал, и си го разпределете според заслугите.Първанов го е яд на теб,защото той нямаше достъп до държавната хазна и не можа да се възползва от властта.Ти само от една сделка с излъскания ИМИДЖ завъртя 1.5 милиона евро.Бъди честен.Пусни и на Първанов...
70
3
 
14
 
! Отговори
jack daniels преди 12 години
Коментарите ви са интересни.Говорят за една изключително къса памет и незнание на основните цели и принципи на соца-комунизма.Да си мислиш,че БСП ще върне БГ преди 89,или ще внедрят соца като строй,е еднакво тъпо.Идеята на Маркс и Енгелс,се доказа като утопия.Какво очакваме от БСП?Идеологията,като цяло не работи..Или избираме нещото което показа на света,че може да го движи,или минаваме с Куба и Корея.Не може соц партия да ти говори за свободи,икономика,толерантност ВЪЗХОД.Аз ги слушах 25г...
69
2
 
13
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
При комунистите винаги е смърдяло, но сега размърдаха похлупака и не се трае...
68
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 12 години
MAMIZATA VI ZA ZATVORA STE VSI4KITE
67
2
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Товарищ Сергей - не обръщай гръб на товарищ Параванов защото му се иска да те изненада изодзадзе. Замириса му на власт на бракониер-доносника ама ние ще му подлеем водичка и вместо на власт, ще му замирише на аки - турска *** ***.Да живей товарищ Сергей. Параванов вън от лидерството в БСП за неопределен брой години. Нека да види какъв е светът извън правителственото БМВ и да прочете за себе си малко пикантерия без да има възможност да уволнява и съсипва журналисти - мекерето му с ***.
66
1
 
6
 
! Отговори
canaris преди 12 години
до 75През годините на "Демокрация" с всяко ново правителство тръгваме по нов път в резултат на което непрекъснато се въртим в кръг.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дали останаха балами да вярват на тези двамата,че мислят за народа?
64
6
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Че Първанов си е част от герберската клика
63
5
 
1
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Станишев да нe сте рода с Трайков
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сметната палата изнесе данни за нарушения при харчовете на Тройната коалиция. За първи път докладът става публично достояние, след като информацията беше дадена на главния прокурор преди около три години. Одитът обхваща цялата 2008-а и част от 2009 година, когато на власт беше кабинетът "Станишев".Заключенията на Сметната палата са, че предишното правителство е нарушавало бюджетната дисциплина, не е отчитало приходи, а в жилищния фонд на Министерски съвет дори царял хаос.Правителството на Станишев давало държавни пари на отделни частни фирми за дълъг период от време.Що се отнася до командировките, цената на самолетните билети за една и съща дестинация били доста различни - например София-Брюксел варира от близо 500 до 3 500 лева.Договорът, сключен с австрийския лобист Петер Хохегер за изслъскване имиджа на България пред Европейския Съюз, също присъства в доклада на проверяващите.
61
3
 
7
 
! Отговори
До пост № 85 преди 12 години
Първанов трябва да помага на Станишев. И двамата са интелигентни, но Станишев повече. Първанов е човек от друго поколение. Премиерите трябва да са между 40 и 50 годишни и да владеят няколко езика. За да не берем срама както сега.
60
1
 
4
 
! Отговори
десен преди 12 години
Не ми се вярва *** чак толкова да са ***, че да изберат Първанов.Гоце пробва да си направи партия понеже се помисли за много велик, но като видя че нищо няма да стане и се върна към майката кърмилница. Е другари комунисти ако при всичко това вие пак си изберете Гоце значи сте тотално изперкали. В момента Бойко се е наместил в десния сектор и се прави на демократ , ако Гоце поеме БСП в ляво пък ще си имаме лява болшевишка пъртия.
59
16
 
4
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
Първанов е истинския лидер на БСП
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
виденов беше единствения свестен в тая партия ама акулите го прецакаха и сега ще гледаме хамстери, съсели, само не истински социалисти
57
7
 
14
 
! Отговори
Дочакал преди 12 години
Почна се... Най-после дочаках - това е началото на края на гнусната престъпна организация БКП/БСП.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво стана с Янаки Стоилов? Той можеше да е достоен водач на БСП, но другарите му май го държат в трета глуха?
55
2
 
10
 
! Отговори
yjjfy преди 12 години
станишев е наглец но първанов е по голям наглец и интригант.
54
9
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Спасението от тези национални предатели като Пъванов,Костов,Боко,Доган и прочее ***, се нарича АТАКА