Трайков обиди ГЕРБ, отсече Цветан Цветанов

Още в четвъртък вечер министърът в оставка разговарял с премиера
Обновена: 19 мар 2012 14:42 | 19 мар 2012 12:13,
261
Трайков обиди ГЕРБ, отсече Цветан Цветанов
Цветанов се сети за разговор между Борисов и Трайков. Снимка: Impact Press Group

Трайчо Трайков обиди много ГЕРБ с това, че той нямал никакво отношение към партията и към партийното ръководство, за да си депозира оставката.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов по повод отстраняването на икономическия министър Трайчо Трайков. Трайков обясни, че не е депозирал оставката си пред Изпълнителната комисия на партията, тъй като той не бил неин член. От думите му стана ясно, че ръководството на ГЕРБ е обсъждало оставка, която реално не е била подадена.

"Във всяко едно назначение винаги има политически мотиви“, заяви Цветанов пред TV 7.

"Той беше избран с подкрепата на ГЕРБ. След като кредита на доверие вече го няма, е съвсем нормално да се разделим", категоричен е МВР шефът.

По думите му решението за освобождаването на министрите Трайчо Трайков и Стефан Константинов е политическо и е за добро.

„Мога да кажа, че в конкретната вечер, за която става въпрос, когато водих разговора с него, за да взема на хартиен носител оставката, Трайков имаше и телефонен разговор лично с премиера. И в тази посока е толкова некоректно всичко това, което се говори. Но аз ще запазя едно по-голямо мълчание в тази посока. Не бих искал да говоря за него, защото все пак сме били в един екип, били сме в един отбор“, обясни още Цветанов.

От думите на Трайков вече стана ясно, че по време на полета от Катар към България въпросът с неговата оставка не е бил обсъждан. След като кацнал самолета, Цветанов му съобщил, че има политическо решение той да бъде отстранен.

"Никой министър не може да води самостоятелна политика. Всичко се прави от правителството в интерес на българското общество", убедено заяви Цветан Цветанов.

По повод проекта за АЕЦ "Белене", заради който от Синята коалиция изказаха съмнения, че Трайчо Трайков е отстранен, Цветанов коментира:

Още по темата

„Вече в тази посока не трябва в никакъв случай да се връзваме на тези евтини номера – аз съм бил борецът за правда и свобода, а всъщност те ме натискаха да прокарвам някакви интереси. И премиерът много ясно и категорично го каза, че докато той е премиер на страната и докато това правителство се управлява от премиера и от парламентарната група на ГЕРБ се подкрепя, всъщност няма да има българо-руски проект в АЕЦ „Белене”. И оттам нататък всякакви подобни спекулации, те са несъстоятелни и, разбира се, те са без абсолютно никакво реално покритие“.

По отношение на битката Първанов-Станишев и обещанията на експрезидента, че ще вкара 140 депутати в следващия парламент, вицепремиерът заяви:

"Първанов се изказа все едно отива на циганска сватба. Всеки един от тях двамата в момента е готов да говори за чудеса от храброст. Да не забравяме, че Първанов бе архитект на правителството на Тройната коалиция. И той посочи премиера. Сергей Станшиве обаче си повярва, изхарчи доста пари да си лъска имиджа с компании като Хохегер и др.", заяви Цветан Цветанов.

По думите му, ако са дадени пари на лобист, би трябвало да има положителни доклади от Брюксел, а последният евродоклад за кабинета Станишев бил смазващ. Той припомни, че тъкмо през 2009 г. бяха блокирани и еврофондовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
wettr преди 12 години
da minava po barzo mandata che tezi dvamata da ne gi gledam tolkova chesto
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е докладът на HSBC за АЕЦ Белене????ЗАЩО ГО КРИЕТЕ? След като бяха платени няколко милиона за този доклад,редно е поне да го видим.Или написаното в него не се харесва на Дянков,на Борисов.....Да не забравят,че те са СЛУГИ на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,а не негови господари!!! investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/konsultantyt-hsbc-aec-belene-ima-bydeshte,123607/ HSBC е консултант за АЕЦ "Белене" срещу ?2,7 млн Британската банка HSBC е спечелила конкурса за консултант за АЕЦ "Белене" с оферта от 2,7 млн. евро за финансовите анализи, които ще представи за строителството на централата, съобщава вестник "Класа". При доказване, че АЕЦ "Белене" е икономически обоснована, банката ще получи и 0,95% от крайната цена за осъществяването на проекта. HSBC ще може да прави анализи и оценки на работата по АЕЦ "Белене" през следващите две години. С тези параметри компанията бе избрана за финансов консултант от Българския енергиен холдинг. Анализът на HSBC ще е в основата на правителственото решение дали да се строи втората ядрена централа у нас, или проектът да бъде замразен. Очакваше се договорът с консултанта HSBC да бъде подписан вчера дистанционно, с размяна на подписи по факса, както обясниха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Официална церемония също не бе предвидена. Британската банка бе избрана през ноември 2010 г. за финансов консултант на АЕЦ "Белене", след като спечели търга в конкуренция с банка "Ротшилд", "Сосиете Женерал", KPMG в консорциум с "Магуайър", "Аржил", както и "Ърнст енд Янг". Енергийният министър Трайчо Трайков прогнозира тогава, че до края на март трябва да са готови първите резултати от работата на HSBC по преструктурирането на проекта и определянето на цената му. /БГНЕС /
215
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази мутра си представя, че е ГЕРБ. Предполагам, че в ГЕРБ членуват повече хора, на които не им пука какво чувства ЦЦ или ББ. Ако бяха се понаучили що е Интернет, ще видят, че няма една хубава дума за тях от т.нар. електорат. Може да са напълнили гушата, но властта е още по-сладка и няма лесно да я дадат. Проблемът е с кого да бъдат заменени. Накъдето се обърнеш, политически емигранти, начело с БКП-снахата Пръмова..
214
1
 
3
 
! Отговори
РАД преди 12 години
Тъжното е,че всъщност има все пак хора в правителството, които разбират за какво става въпрос и могат да свършат нещо,но именно те са недолюбваните от отявлените "политически фигури". Кадруването на Цветанов е това,което ще изяде главата на Бойко, въпреки че му е любим министър.Лошото е,че хората ще платим сметката (и политическата и финансовата) на сивия кардинал Цветанов.Да не говорим,че заради провала на правителството отново ще сме обречени на БСП,което всъщност е по-зле от самия провал...
213
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И този се държи като ощипана госпожица
212
0
 
4
 
! Отговори
АМАН ОТ НАГЛЕЦИ преди 12 години
МУТРА(ПОЖАРНИКАР), МИЛИЦИОНЕР. ПОЖАРНИКАР(МИЛИЦИОНЕР), МУТРА(МИЛИЦИОНЕР). ЩО Е ТО ? ТИЯ ДВАМЦАТА БАНДЮГИ ОТ ФОТОТО. И НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА, ЗАЩОТО И ДВАМАТА СА ЕДНАКВО ПРООООООООСТИ, НО И ТВЪРДЕ КРАДЛИВИ.
211
0
 
7
 
! Отговори
1216154+9954+54+541+ преди 12 години
Този *** Цветанов ако прочете какво пишат хората тук за Герб ще разбере, че представите му за обида са много сбъркани
210
0
 
5
 
! Отговори
дядо преди 12 години
на *** народ само такива обяснениято едно време бай тодор не беше толкова обидчивнарода *** той не е обидчив за гаврите с негокриза - милионерите за 3 години пораснали- бонусите в стотици милиони- събираме грешни пари за болни деца с SMS- няма обидении най-голямата пропагандна врява е за руските интересиможете да сте сигурни че трайков не е отстранен за това
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ми е адски противен!С този миши поглед и безумните му изцепки, направо ме влудява!По-нагъл човек не съм виждал... Но това е специфично за простите хора - обвиняват всички, за всекиго имат отрицателно мнение, все дават акъл, а те въобще нямат.Егати гнусняра! Типичен комунист!
208
0
 
7
 
! Отговори
средно статистически преди 12 години
След Трайков , май ще се ходи Дянков .Това означава , че дългата ръка на ДС пак е взела превес в лицето на др. Цветанов .Руското лоби е победило ! защо пак всички партии не се влеят в партията майка от където произлизат БКП , така ще се пестят пари много пари , ще се спре с демаготията и лицемерието. Основния проблем на нашия народ , го е казал Стамболов " Всеки бг. аристократ държи цървулите на дядо си на тавана .
207
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лидерът на ГЕРБ е бивш (?) професионален рекетьор. Шайката потни милиционерски фуражки, които го бранят с баражи от сквернословия по форумите, не са в състояние да променят този биографичен факт. Той днес управлява държавата така, както навремето е управлявал бригадите от събирачи на рекет по "Витошка" и преките улички.
206
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб са менте партия,още повече дясна.Герб е комунистическа партия от руски тип,която защищава единствено интересите на комунистическата олигаржия у нас и руските интереси
205
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По опасен от СПИНА,по опасен от РАКА,сега за сега си остава ПРОСТАКА!
204
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Племето на шумкарите и червената армия създадоха комунистическия елит ,после този елит създаде и мутроелит!!! Днес мутроелита си има държава !!!
203
0
 
6
 
! Отговори
Радо Крумов преди 12 години
Физкулт!Ура- а- а- а
202
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайков обиди ГЕРБ, отсече Цветан Цветанов -----цецко време е да се поразходиш из анадола малко,да разбереш какво е обида--а има и друго да не настане време да ви обидят по грубо както обидиха садам хюсеин
201
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 12 години
ежедневно!
200
2
 
19
 
! Отговори
az преди 12 години
Герб обижда всеки един от нас!
199
0
 
21
 
! Отговори
коко преди 12 години
Не се сърдете на момчето.Толкова му е акъла,иначе е изпълнителен.Още Бойко не е пръднал,и Цецко вече е напълнил гащите. Да живее нашето благоуханно бъдеще!!! коко -малко гербче ,уважаващо всички ГЕРБове по цялата обгербена вселена. Г-н полицай,да не забравиш да ми пишеш плюс с гербчета.
198
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка на Бойко, Цветанов в затвора да види какво значи да го обидят...