Трайков обиди ГЕРБ, отсече Цветан Цветанов

Още в четвъртък вечер министърът в оставка разговарял с премиера
Обновена: 19 мар 2012 14:42 | 19 мар 2012 12:13,
261
Трайков обиди ГЕРБ, отсече Цветан Цветанов
Цветанов се сети за разговор между Борисов и Трайков. Снимка: Impact Press Group

Трайчо Трайков обиди много ГЕРБ с това, че той нямал никакво отношение към партията и към партийното ръководство, за да си депозира оставката.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов по повод отстраняването на икономическия министър Трайчо Трайков. Трайков обясни, че не е депозирал оставката си пред Изпълнителната комисия на партията, тъй като той не бил неин член. От думите му стана ясно, че ръководството на ГЕРБ е обсъждало оставка, която реално не е била подадена.

"Във всяко едно назначение винаги има политически мотиви“, заяви Цветанов пред TV 7.

"Той беше избран с подкрепата на ГЕРБ. След като кредита на доверие вече го няма, е съвсем нормално да се разделим", категоричен е МВР шефът.

По думите му решението за освобождаването на министрите Трайчо Трайков и Стефан Константинов е политическо и е за добро.

„Мога да кажа, че в конкретната вечер, за която става въпрос, когато водих разговора с него, за да взема на хартиен носител оставката, Трайков имаше и телефонен разговор лично с премиера. И в тази посока е толкова некоректно всичко това, което се говори. Но аз ще запазя едно по-голямо мълчание в тази посока. Не бих искал да говоря за него, защото все пак сме били в един екип, били сме в един отбор“, обясни още Цветанов.

От думите на Трайков вече стана ясно, че по време на полета от Катар към България въпросът с неговата оставка не е бил обсъждан. След като кацнал самолета, Цветанов му съобщил, че има политическо решение той да бъде отстранен.

"Никой министър не може да води самостоятелна политика. Всичко се прави от правителството в интерес на българското общество", убедено заяви Цветан Цветанов.

По повод проекта за АЕЦ "Белене", заради който от Синята коалиция изказаха съмнения, че Трайчо Трайков е отстранен, Цветанов коментира:

Още по темата

„Вече в тази посока не трябва в никакъв случай да се връзваме на тези евтини номера – аз съм бил борецът за правда и свобода, а всъщност те ме натискаха да прокарвам някакви интереси. И премиерът много ясно и категорично го каза, че докато той е премиер на страната и докато това правителство се управлява от премиера и от парламентарната група на ГЕРБ се подкрепя, всъщност няма да има българо-руски проект в АЕЦ „Белене”. И оттам нататък всякакви подобни спекулации, те са несъстоятелни и, разбира се, те са без абсолютно никакво реално покритие“.

По отношение на битката Първанов-Станишев и обещанията на експрезидента, че ще вкара 140 депутати в следващия парламент, вицепремиерът заяви:

"Първанов се изказа все едно отива на циганска сватба. Всеки един от тях двамата в момента е готов да говори за чудеса от храброст. Да не забравяме, че Първанов бе архитект на правителството на Тройната коалиция. И той посочи премиера. Сергей Станшиве обаче си повярва, изхарчи доста пари да си лъска имиджа с компании като Хохегер и др.", заяви Цветан Цветанов.

По думите му, ако са дадени пари на лобист, би трябвало да има положителни доклади от Брюксел, а последният евродоклад за кабинета Станишев бил смазващ. Той припомни, че тъкмо през 2009 г. бяха блокирани и еврофондовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мноо нагъл тоя Цве-ляндур
176
1
 
24
 
! Отговори
Бг преди 12 години
А ГЕРБ обиди всички --останали!
175
1
 
18
 
! Отговори
ИВАН СОФИЯ преди 12 години
АБЕ ХОРА ДНЕС НИТО ЕДНА НОВИНА ЗА БОКО ПОЖАРНАТА ДА НЕ БИ ДА Е УМРЯЛ ИЛИ НЯКОЙ НАЙ ПОСЛЕ ДА ГО Е УЦЕЛИЛ!
174
1
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Абе има ли още кой да верва на Цуцо лъжеца :)))? Тоя даже тъста и тъща си продаде и натопи за едни апартаменти, че някой тръгнал да очаква, че него няма да го продаде :)))
173
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ти мен уважа'аш ли ме?"- герб събрани в едно изречение. останалото са кинти, за вожда и клакьорите му. акъл не търсете. няма го- само чалга.
172
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледайте Герб да не ви обиди Доган с рязаната карабина..ха ха ха ха
171
11
 
4
 
! Отговори
До платения герберас преди 12 години
Съвпадение, мен ме извика един приятел на Позитано 20 ,даде ми един лис и ми каза да пиша такива работи по форумите, тиквуня мууу, кратуня мууу, Цвй,Цвъ, Боко,Боко,апартаменти, апартаментчета тъща,тъща,а бе,викам му, много като на ***, а той, такъв е 60 годишния материал, в по-сложен се объркват.
170
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъщата как е, събра ли пари за още апартаменти на цвъцко?
169
1
 
15
 
! Отговори
;) преди 12 години
Уеко симпатизирам на ГЕРБ... а би било малко по-малко уеко ако тва недоразумение цветанов не бе в редиците му.Тоя мноо се разпищолил ве.. то бива манипулации.. то може.. ама много дебелокож е станал.. То че сме балъци балъци сме.. ама с мярка.. а тоя ептен за балъци ни взе!
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече трета година тялото на млад мъж, намерен мъртъв при неясни обстоятелства, лежи в моргата на Александровска болница.Все още остава неизяснена причината за смъртта му заради тромавото и немарливо разследване на случая от страна на разследващи полицаи, прокурори и съдебни лекари. Това показва разследване на Нова тв.В продължение на години родителите на убития Илиян Димитров се опитват да докажат, че синът им не се е самоубил, както сочат официалните заключения и версии. В резултат на техните искания разследването прераства в посока убийство и се води срещу неизвестен извършител.Противоречиви показания и множество неизяснени факти около смъртта на мъжа не са взети под внимание при огледа на тялото. Остри забележки идват и от представители на съда, които упрекват съдебните лекари, че дават неоснователни и едностранчиви заключения за смъртта на Илиян. Следват повторна и трета съдебномедицинска експертиза, които констатират множество травми по тялото, но отново извеждат като причина за смъртта удавяне при падане или скок в река от мост.Заради тромавост и немарливост на държавните институции, осиротелите родители продължават да държат тялото на сина си непогребано.
167
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обидени били....началото на голямото падение за ГЕРБжалко само че не го виждат и че няма друга алтернативаБСП не са алтернатива на каквото и да било, те са най-големите национални предателида видим дали Кунева ще се пробва като дясна или ще си остане лява ***
166
5
 
8
 
! Отговори
ГЕРБАК :НАРОДЕН ВРАГ преди 12 години
ЩОМ ЦВЕТАНОВ ПИЩИ ЗНАЧИ *** СА НА ПРАВ ПЪТ !
165
2
 
7
 
! Отговори
Шести отдел на ДС преди 12 години
Ушев чете !
164
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
POGLEDNETE CVETANOV. KAK VI SE STRUVA???NE VI LI PRILI4A NA NISKORAZRQDEN TRENIOR NA SELSEKO OTBOTR PO FUTBOL? I KAK TAKA TOZI PITEKANTYROPUS E NAI-DOBRIQT PRIQTEL NA PREMIERA? NE SE LI VIJDA, 4E NIVOTO MU NA INTELIGENTNOST I OPITNOST E RAVNO NA NULA?? I PREMIERA MU IMA PPULNO DOVERIE.ZA6TO?? TO PRI BKP BE6E TAKA, VINAGI VERNI NA PARTIQTA. A SEGA PARTIQTA GERB ZATUVA VSE PPOVE4E ZA6TOTO LAPA4KATA NE6TO NE STAVA!!!
163
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До кога Родината ни бащина, ще се управлява от таз простащина?
162
2
 
21
 
! Отговори
до 188 преди 12 години
Една позната беше без работа и по изборите я бяха уредили да започне към предизборният щаб на БСП. И в какво мислите се състоеше работата - да влиза с различни профили по форуми и фейбукчета и да коментира, коментира.... Тя не я прие тази работа, но на всички ни е ясно че това си е практика у нас - ама май най - много плащат от ГЕРБ, като гледам с какво са пълни форумите...
161
2
 
18
 
! Отговори
Merry преди 12 години
Цветане, Цветане, ако знаеш АЗ как обиждам ГЕРБ.... ама сутрин, обед и вечер го обиждам!!!
160
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой министър не може да води самостоятелна политика. Всичко се прави от правителството в интерес на българското общество", убедено заяви Цветан Цветанов. TOEST TRQBVA DA IZPALNQVA TOVA KOETO MU SE KAJE. SAMO POSLU^KOVTZI IM TRQBVA NA TIQ ZA DA MOGAT PREZ TOVA VREME DA MOGAT DA SI NALPALNAT O6TE POVE4E GU6ITE.
159
9
 
23
 
! Отговори
Платен ГЕРБераст преди 12 години
Сутринта един непознат номер ми се обади и ме покани кварталния офис на ГЕРБ. Даде ми 20 лв. ,черпи ме едно кафе с баничка и ми даде 2 листчета.Каза ми да да преписвам текста от листчетата и да го публикувам по сайтовете.На едното листче пише : " ДАВАЙ БОЙКО, ЩОМ *** ПИЩЯТ , ЗНАЧИ СИ НА ПРАВ ПЪТ"а на другото листче пишеше : " ДЕН СЛЕД ДЕН БОЙКО РИТА С ШУТОВЕ ПО ЧЕРВЕНИТЕ ДУПЕТА, РАБОТИ УПОРИТО И КОВЕ ВТОРИЯ МАНДАТ , КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ , А *** СИ ЛАЯТ.имаше и П.С : МАЧКАЙ БОЙКО !
158
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
след като дилянчо каза ,че приоритет е икономиката кой ще отговаря за енергетиката искра фиданкова ли ще е