Константинов – сам на бара

"След тежката артилерия може би следва ядрено оръжие"
Обновена: 20 мар 2012 14:44 | 20 мар 2012 10:00,
76
Константинов – сам на бара
Стефан Константинов ще чака новия министър в кабинета си. Снимка: архив, МЗ

Приемам критиките, не съм догматик, който смята, че е винаги прав, но за много неща не съм съгласен. Това заяви пред Нова телевизия министърът в оставка Стефан Константинов.

Той разясни, че никой не му е искал оставката, а сам си я подал. Преди да депозира оставката си, Константинов е говорил с премиера Бойко Борисов.

Константинов се оплака, че не е имал подкрепа от Народното събрание по ред законопроекти.

"Национална здравна карта и планирането на болниците стои в Народното събрание. Стои законопроект за медицинските изделия, стои законопроект за пушенето. Когато се разминаваш, не може да се бориш с всички, подаваш оставка и идва следващият", коментира Константинов.

В тази връзка той определи като забавно сравнението на бъдещия здравен министър Десислава Атанасова, че е тежката артилерия на ГЕРБ.

"След тежка артилерия може би следва ядрено оръжие. Това е несериозно. Г-жа Атанасова е млада дама, с хъс, амбиция, има цели и ги гони. Много е важно, че я подкрепят, това при мен не се случи. Вижте – вестниците от 7 октомври 2010 година. Сам на бара. Първия ми работен ден. В Народното събрание аз стоя там, представи ме вицепремиерът, не премиерът. Тук тръгва много по-добре тя, представена от премиера, на президента. Това са плюсове", оплака се Константинов.

За бъдещето си министърът в оставка заяви, че най-вероятно ще се върне към професията си и няма да отива на борсата.

"Грехота е, ако един министър не може да спести някой лев за черни дни. Надявам се да си намеря работа в България, ако един бивш министър не може да си намери работа или специалист, работил 20 години. Теглим чертата и гледаме нагоре. Ще подкрепям г-жа Атанасова. Ще й се случи нещо, което на мен не ми се случи, аз отидох в празен кабинет. Проф. Борисова беше толкова огорчена, от това, което стана с нея, че беше напуснала кабинета и не ме чакаше, аз ще я чакам", каза д-р Константинов.

Още по темата

"Още ми е криво, но все пак животът продължава. Това ще е повратна точка в личния ми живот", добави още той.

Министърът в оставка заяви, че няма свои колеги от кабинета, с които да е в лоши отношения.

По повод изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че не е нормално здравният министър да не знае какво се случва с цените на лекарствата, Константинов каза, че по същия начин няма логика и Дянков да не е знаел.

"Твърдо заставам зад финансовия министър за това, че не иска да се харчат много пари в момент на криза, но не съм съгласен с кадровика финансов министър", подчерта Константинов.

Той предупреди, че бомба със закъснител цъка в болниците.

"Ако парите за лекарства са 500 млн. лв., финансирането за болниците е за 1.1 млрд. лв.", заяви Константинов.

По думите му при управлението на болниците липсват политики, каквито той е искал да проведе с въвеждането на здравната карта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
9
 
! Отговори
за оптимист преди 12 години
И друг път съм ти писал,че пропускаш наставката "КА".Щеше наистина да е пич,ако беше изнесъл всичко около конфликта с Тиквуна!
6
7
 
16
 
! Отговори
маймунка преди 12 години
Кофите с помия, които се изливаха по Трайков и Константинов изведнъж се напълниха с Шанел 5! Боже, как може за 5 дни да се забрави какво се говореше за тия двамата преди седмица, преди месец, пореди година. Изглежда, че само ако Борисов те уволни ставаш изведнъж голям професионалист, велик държавник, достоен мъж, висок 190, със сини очи, принц на коня. Ние сме уникални!!!!
5
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съжалявам за това момче ! Прекалено интелигентно, възпитано и етично. Не се вписва в схемата на глутницата. Затова го отсвириха. Необходими са простаци като Дянков. Но резервната скамейка е дълга. Да си жив и здрав Стефане ! Забрави ги !
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е че бавно и сигурно това правителство ни довършват и съвсем ни разгонват фамилията. Куфарите и на летището,друг изход няма.Положението е вече наистина безнадеждно,няма как да се оправи защото просто няма алтернатива,всички са един дол дренки и крадът като за световно.
3
4
 
17
 
! Отговори
жоро минчев преди 12 години
Сам на бара,ех мама му стара как ме прекара,отдавна не ми бяха слагали секира,добре поне че в бара се сервира бира..........
2
3
 
23
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Стефан е пич
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дума? :)