Премиерът пак го няма, Дянков представи новите

Номинираната за здравен министър моли опозицията да не я напада
Обновена: 21 мар 2012 10:27 | 21 мар 2012 10:15,
138
Премиерът пак го няма, Дянков представи новите
Дянков представи Добрев и Атанасова. Снимка: Impact Press Grouр

Не премиерът Бойко Борисов, а вицепремиерът Симеон Дянков представи пред депутатите кандидатурите на двамата нови министри - на здравеопазването и икономиката, съответно Десислава Атанасова и Делян Добрев.

Те ще поемат овакантените места на подалите преди дни оставки Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

От "Атака" възразиха срещу отсъствието в пленарна зала на премиера. Павел Шопов поиска премиерът да бъде поканен в парламента, но мнозинството отхвърли предложението.

Не беше прието и искането освободените министри Константинов и Трайков да обяснят мотивите пред депутатите.

Веднага след като чу от Дянков ласкави думи за себе си и колегата си Добрев, думата поиска Десислава Атанасова и се обърна с молба към опозицията днешният дебат да е конструктивен, а не нападателен.

Още по темата

Опозицията да не скочи на двамата министри, а не по същество да разискват проблемите в двата сектора, които те ще поемат, примоли се тя.

"Смятам, че е необходимо не само да разискваме промените в МС, а да потърсим отговор на няколко въпроса. Добре е днешната дискусия да е дебат за определена политика, не само кадрово, но и съдържателно. Дебат, лишен от политически нападки", призова тя.

Атанасова смята, че най-напред депутатите трябва да си зададат въпроса дали здравната реформа се е състояла и  каква визия има тя като бъдещ министър.

"Като номинирана да заема поста на здравен министър си давам сметка, че промяната на здравната система изисква време и обществен дебат, иска консенсус между лекари, пациенти и политици", отсече тя.

По думите й не трябва да правим политика от здравеопазването, а политика на здравеопазването.

"Не само здравният министър трябва да полага усилия. Без широка подкрепа няма как да имат успех и най-добрите решения, които ще предложа", отчете тя.

Десислава Атанасова обяви, че си дава сметка как няма да има достатъчно дълго време, за да реализира дълбоки промени в здравеопазването.

Все пак тя обеща да разгледа в дълбочина лекарствената политика на министерсктвото и на НЗОК.

"Трябва да започнем да обсъждаме и концепцията за спешната помощ - заплащане, база и защита на лекарите. Ще предложа и мерки за намаляване на здравоосигуряващите си и за въвеждане на електронна здравна карта, както и за повишаване качеството на предлаганите медицински услуги", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
20
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Дърти *** ,Защо само плачете.Естествено ,че млади хора трябва да ни управляват.Стига вече мазни Чичковци.Браво на това Правителство,че дава път на младите хора >>>Да, все се оказват млади "калинки"!
75
2
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
до Гербер..68Упазил ме бог да съм комунист!не аз съм един от многото гледащи реално на настоящето!
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По думите й не трябва да правим политика от здравеопазването, а политика на здравеопазването."........................бля бля бля бля - адвокатски локуми
73
0
 
13
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Къде е божеството Pumpkin - Congratulations,еманацията на мутромилиционерската партия ГЕРБ. Това невежество все още си мисли че,управлява добре и се заканва да управлява още по добре.
72
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕМИЕРЪТ НЕ УВАЖИ ЧЕРВЕНИТЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ!
71
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дъртата Комунистическа Олигархия,само до броени дни ,ревеше,че няма работа за младите хора и колко много са загрижени за тях.И във един момент се оказа,че са против младите.Но това е типично за тях,Щом не са от тяхното Котило
70
3
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
дянков е следващият пътник само дето дон цеко още не му е съобщил!
69
3
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
До баш българина.Виж сега и аз искам държавата да се управлява от млади хора. Ама то има млади хора и млади хора, а у гербавата партия техните ги знаем :))). Ако изобщо са учили и завършили нещо (не говоря за Бил Гейтса от напоителни системи и Калинка с дипломата-менте) то е някой селски РАБФАК или Симеоново. А на мен такива ни като млади, ни като стари ми трябат да ми харчат парите. Радващото е, че те (парите) вече почти ги няма и предполагам, че герберасчетата скоро сами ще се ометат.
68
2
 
16
 
! Отговори
777 преди 12 години
ГОСПОДА УПРАВНИЦИ, ПРИ ШАХ И МАТ, КОЛКОТО И ДА МЕСТИТЕ ПЕШКИТЕ ,ТРЯБВА ДА СИ ОТИВАТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЦИРК .ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ШАХ НЕ Е ЗА ВАС,ТОЙ Е ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ ОБРАЗОВАНИ ЧОВЕЦИ./ НАРОЧНО НЕ КАЗВАМ ХОРА ,ЗАЩОТО ХОРА МНОГО, ЧОВЕЦИ МАЛКО./
67
2
 
16
 
! Отговори
Мага преди 12 години
Герб са пробити манерки , да тръгват към гробището, чакам и се надявам на следващите независимо кои са , само не нагли , *** гербери.
66
0
 
17
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Ето бе, пишещите тук, във форума - вижте се колко ви е акълът! Едно *** подзе темата "дайте път на младите" и вече им 3 плюсчета. Елементарни селски хитреци сте. Още една причина да съм "бивш". Ама, за жалост, тук съм и ви сърбам попарата - и на младите и на старите червени некадърници, дето вдигате лозунги за прах в очите, докато ни бъркате в джобовете.
65
2
 
4
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Младостта е хубаво нещо, но сред тези изпечени дърти мошенници, млад човек трудно може да направи нещо колкото и да е умен.
64
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Ама как може да искате премиера-Тиква да си губи времето с някакво ходене у Парламенту? Че днес е първия четвъртфинал от междуселската купа между неговия Витоша и Вихър Горубляне. Какво по-важно от това и как да го пропусне, заради някви лентияй из НС.
63
3
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
розови гербери....Наглеци!хич не им пука за мнението ни!къде бе дон боко когато стана промяната?къде бе дон цецо по същото време?бяха се стаили снишили притаили да видят накъде духа вятъра и няма ли да ги издуха!После ИПОН в братска прегръдка със СИК...сол *** на тошо на сакса...кмет на който пак всички бяха виновни...днес министър отново неразбран и предаден...
62
2
 
14
 
! Отговори
работещ преди 12 години
ГЕРО 71, не дрънкай за "дърти ***", защото съм сигурен, че твоите родители или поне роднини са точно такива. Аз обаче, НЕ СЪМ. А можеш да си мазен и като млад - само виж новата здравна министърка. Още, КЪДЕ ПО СВЕТА УПРАВЛЯВАТ САМО МЛАДИ ХОРА? И накрая - ОТ ЗЕЛЕНА ТИКВА СЕМЕ НЕ ЩА!
61
1
 
16
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
Тежката гаубица вече е на първа линия. Утре колко ли ще струва аспирина?
60
23
 
7
 
! Отговори
ГЕРО преди 12 години
Дърти *** ,Защо само плачете.Естествено ,че млади хора трябва да ни управляват.Стига вече мазни Чичковци.Браво на това Правителство,че дава път на младите хора
59
2
 
12
 
! Отговори
работещ преди 12 години
vivni 57, за какво точно им викаш "браво" на "младите"? Какво са направили за "браво"? Да си млад, вече само по себе си качество ли е? Или все пак тярбва да имаш нещо в главата, като си учил и взел тапия, нещо да е останало в нея, да не дрънкаш глупости наляво и надясно, да не се хилиш като *** или пък да се мръщиш като тапир, да ИМАШ ОПИТ И ПОЗНАНИЯ, и др. разни такива работи. Иначе, младостта е хубава за секс, ама Министерският съвет бардак ли е?
58
2
 
3
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари,Аз отдавна защищавам тезата, че във висшето ръководство на Партията са се настанили неморални и дори престъпни хора, и преди няколко дни другарката Дончева - много отговорна и активна партийна другарка - потвърди недвусмислено моите думи. Борбата с отрицателните явления, разкриването и разобличаването на вътрешния враг и изчистването на Партията от всички кадри, които вредят на нейния авторитет сред широките народни маси - това е първостепенна задача и лична отговорност на всеки истински комунист, другари! Не така разбират своите отговорности някои партийни деятели, които Политбюро е натоварило с важната мисия да градят имиджа и да разясняват ръководната роля на Партията сред пролетариата в този важен сегмент от информационно-идеологическото пространство, в какъвто се превърна напоследък Интернет. Ние с тревога следим изявите на нашите другари НФБ, Sgt. Pepper, Анонимен (61) и др. Какво нравствено падение, другари, какъв морален упадък и идеологическо безсилие лъха от политическите послания на тези наши уважавани другарки и другари!Не това са оръжията, другари, които ще ни помогнат да се преборим с поддръжниците на империализма и враговете на социалистическата революция! Не това е моралът, който трябва да виждат в партийния елит широките народни маси, другари! Ние, членовете на Политбюро, отправяме остра и безпощадна критика към посочените по-горе другари и ги призоваваме да се разграничат от празнословието и кухото политическо говорене, като съвестно и безкористно пропагандират идеите на коминтерна за пълната и безпрекословна победа на Социалистическата Революция! Ура, другарки и другари!
57
0
 
9
 
! Отговори
haha преди 12 години
Кадровикът Теофрас.. пардон - Дянков!