Премиерът пак го няма, Дянков представи новите

Номинираната за здравен министър моли опозицията да не я напада
Обновена: 21 мар 2012 10:27 | 21 мар 2012 10:15,
138
Премиерът пак го няма, Дянков представи новите
Дянков представи Добрев и Атанасова. Снимка: Impact Press Grouр

Не премиерът Бойко Борисов, а вицепремиерът Симеон Дянков представи пред депутатите кандидатурите на двамата нови министри - на здравеопазването и икономиката, съответно Десислава Атанасова и Делян Добрев.

Те ще поемат овакантените места на подалите преди дни оставки Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

От "Атака" възразиха срещу отсъствието в пленарна зала на премиера. Павел Шопов поиска премиерът да бъде поканен в парламента, но мнозинството отхвърли предложението.

Не беше прието и искането освободените министри Константинов и Трайков да обяснят мотивите пред депутатите.

Веднага след като чу от Дянков ласкави думи за себе си и колегата си Добрев, думата поиска Десислава Атанасова и се обърна с молба към опозицията днешният дебат да е конструктивен, а не нападателен.

Още по темата

Опозицията да не скочи на двамата министри, а не по същество да разискват проблемите в двата сектора, които те ще поемат, примоли се тя.

"Смятам, че е необходимо не само да разискваме промените в МС, а да потърсим отговор на няколко въпроса. Добре е днешната дискусия да е дебат за определена политика, не само кадрово, но и съдържателно. Дебат, лишен от политически нападки", призова тя.

Атанасова смята, че най-напред депутатите трябва да си зададат въпроса дали здравната реформа се е състояла и  каква визия има тя като бъдещ министър.

"Като номинирана да заема поста на здравен министър си давам сметка, че промяната на здравната система изисква време и обществен дебат, иска консенсус между лекари, пациенти и политици", отсече тя.

По думите й не трябва да правим политика от здравеопазването, а политика на здравеопазването.

"Не само здравният министър трябва да полага усилия. Без широка подкрепа няма как да имат успех и най-добрите решения, които ще предложа", отчете тя.

Десислава Атанасова обяви, че си дава сметка как няма да има достатъчно дълго време, за да реализира дълбоки промени в здравеопазването.

Все пак тя обеща да разгледа в дълбочина лекарствената политика на министерсктвото и на НЗОК.

"Трябва да започнем да обсъждаме и концепцията за спешната помощ - заплащане, база и защита на лекарите. Ще предложа и мерки за намаляване на здравоосигуряващите си и за въвеждане на електронна здравна карта, както и за повишаване качеството на предлаганите медицински услуги", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
17
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Какво ще обсъждате, бе? Като е била новата министърка толкова загрижена за спешната помощ, за "качеството на медицинските услуги" и пр., ЗАЩО КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЗДРАВНАТА КОМИСИЯ В ПАРЛАМЕНТА НЕ Е НАПРАВИЛА НЕОБХОДИМОТО ДА ИМА ТАКИВА ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ? ЗАЩО НЕ Е НАПРАВИЛА НЕЩО ЗА НАМАЛЯВАНЕ СПЕКУЛАТИВНО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВАТА?А другото невръстно *** - хасковското новоизпечено министърче, казало че "икономиката била по-важна от енергетиката". Без коментар. ГЕРБАВИ НАГЛЕЦИ ЧЕРВЕНИ!
55
2
 
25
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
дон боко е отсъствал т.к е отварял тръжните книжа за закупуването на 6 милиона розови очила за стадото Уфси!
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цолоооо, дано съм те разкъртил така, че да не мое да сядаш из президиумите! Аре ся излизай от образ!
53
1
 
6
 
! Отговори
Пак го няма??????? преди 12 години
Чи сигурно я помпа новата.Нова булка / -унда/, нов късмет.Ша я прай ТЕЖКА.Близките 9 месеца ша проличи.
52
1
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
солени глоби за собствениците на жилища извършили саниране на панелките без разрешение на Фандъкова!обещано от Герб!
51
10
 
3
 
! Отговори
vini преди 12 години
Браво на младите .Опозицията от редовните посетители на парламента да се вземе в ръце и стига интриги а решенияв полза на народа
50
5
 
2
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другарко Анонимен,(49) Вие ме покъртихте, и дори разкъртихте на определени места, които няма да спомена от чуство за социалистическо благоприличие. Зщо така песимистично, защо с този минорен тон, другарко Анонимен? Нима Партията не ви даде образование, нима не ви оженихме и не ви подпомогнахме в изграждането на едно здраво, социалистическо семейство - основна клетка на развитото социалистическо общество? Къде остана патриотизма, другарко Анонимен, кой угаси у вас комсомолското дръзновение и пламтящата вяра в идеите на Марксизма - Ленинизма? Не съчувствие трябва да очаквате от нас, другарко Анонимен, а порицание и откровена другарска критика, защото отстъпници като вас разцепиха редовете на социалистическата младеж, посяха семената на съмнението и нихилизма, подкопаха устоите на социалистическия морал и проправиха път на дебнещия иззад ъгъла Империализъм, който днес заплашва целостта и поставя под съмнение ръководната роля на Партията. Засрамете се, другарко Анонимен. Върнете се в Родината и специално за вас ще изградим нови фабрики и заводи, ще отворим нов колхоз, с наши, родни, социалистически машини. Венсеремос, другарко Анонимен! Ура, другари и другарки!
49
8
 
6
 
! Отговори
bv преди 12 години
Повече се не трае .Ставам бесепар- едни пържени яйца ми бяха останали ...
48
1
 
9
 
! Отговори
ХА преди 12 години
Самата Дариткова очаквано бе номинирана от бъдещия здравен министър Десислава Атанасова за неин приемник като председател на здравната комисия. Преди да стане депутат Дариткова е била общопрактикуващ лекар в Смолян. Тя е балдъза на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Съпругата на Найденов - Нина и Дариткова са сестри.
47
3
 
29
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
По високи цени и по ниски заплати!обещано от Герб!
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарите гробарски платени драскачи да не пействат разни глупости, а а дадат разумно извинение за отсъствието на Вожда при промени в правителството, което уж управлява.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стига с тая цола веее...що мислиш че си интересен?
44
0
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
синя зона от центъра до факултета!обещано от Герб!
43
1
 
24
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Солени глоби за собствениците на апартаменти остъклили балконите!Обещано от Герб!
42
9
 
5
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари, Всички ние помним как при другаря Станишев всички цени летяха надолу, а заплатите и пенсиите - нагоре! Бяхме на път да надминем дори Германия по БВП на глава от населението, а цените ни гонеха тези в страните от третия свят. Не другарят Станишев и другарят Овчаров сключиха неизгодните за България договори, другари - това са злостните клевети на продажната империалистическа върхушка, която си е поставила за цел да пороби прогресивния български пролетариат. Ние не вярваме на подмолните опити на световния империализъм да подкопае устоите на Партията, публикувайки в западния печат клевети за изнесени от другаря Станишев милиони. Та нима ако това беше вярно, другарят Станишев не би излязъл да обясни? Нима има по-ярко доказателство за невинноста на другаря Станишев от неговото презрително мълчание пред класовия враг на българската работническа класа? Венсеремос, другари! Ние ще победим! Ура, другари и другарки!(Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации. Викове "Да живее другарката Драгойчева", "Долу буржоазията", "Смърт на богатите, свобода и хляб за народа")
41
1
 
8
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 12 години
Тежката артилерия напълни гащите докато заемаше позиция. Ридикюлъс, Борисофф!
40
1
 
23
 
! Отговори
* преди 12 години
Положението става от ден на ден по-отчайващо! Управлението на държавата е некомпетентно и популистко, всичко се прави "на парче" и върви инерционно! Просто ни затриват от картата на Европа!
39
9
 
2
 
! Отговори
Моника преди 12 години
Права е новата здравна министърка - трябва ни политика на здравеопазването, а не политическа пушилка по темата. Дано да успее да се договори с фармацевтите, че да намалеят цените на всички лекарства.
38
1
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Задължителна застраховка на жилищата! че застрохователите са в криза...Обещано от Герб!
37
0
 
16
 
! Отговори
--- преди 12 години
Опозицията да не скочи на двамата министри, а не по същество да разискват проблемите в двата сектора, които те ще поемат, примоли се тя.---Кво!? Тая или приказва чрез някакър шифър, или е поредната върла олигофренка в строя на МС.