"За" Атанасова 120. "За" Добрев 119

Два пъти прегласуваха кандидатурите им заради депутати зад чужди пултове
Обновена: 21 мар 2012 14:48 | 21 мар 2012 13:00,
79
"За" Атанасова 120. "За" Добрев 119
Двамата нови. Снимка: БТА

След две комични прегласувания заради светкавичните ръце на депутати, дръзнали да гласуват вместо свои колеги, парламентът освободи Стефан Константинов и Трайчо Трайков и на техните места, съответно в здравеопазването и икономиката, избра Десислава Атанасова и Делян Добрев.

След първото гласуване независимият Георги Терзийски се оплака на Цецка Цачева, че негов колега се пресегнал и натиснал "против" избирането на Атанасова.

Шефката на НС Цецка Цачева заръча ново гласуване и тогава досегашната парламентарна председателка на  здравната комисия бе избрана за здравен министър.

Още по темата
21 мар 2012 11:50
148

"За" кандидатурата й гласуваха 120 народни избраници (ГЕРБ и независимите) от всичките 166 в залата. Против бяха 46 депутати от опозицията.

"Гласувах против, защото човекът, който носи основната отговорност за политиката на кабинета и в сферата на здравеопазването, премиерът Бойко Борисов, го няма в тази зала", обяви от трибуната Михаил Миков от БСП.

"Гласувах против, защото е ясно, че подкрепата на независимите, които вече работят и с картите на колегите си, не могат да променят явния дефицит на реформи в здравеопазването и несъстоятелността на политиката, която води правителството на премиера Бойко Борисов", каза още левият депутат.

Веднага след думите му Цачева изчете и другото решение – за освобождаването на Трайчо Трайков и избирането на наследника му Делян Добрев.

И тук отново ситуацията с прегласуването се повтори. Оказа се, че нечии сръчни ръце са натиснали бутона "за" избирането на Добрев от пулта на депутата от БСП Петър Димитров.

Цачева призова за успокояване на страстите и пусна ново гласуване.

От всичките 161 депутати, които участваха в него, 119 си харесаха за министър Делян Добрев, 42-ма обаче не го одобриха.

"Не ръкопляскайте на гласували 160 депутати и на избирането на нов министър със 120 гласа. Трябва от ГЕРБ да си сложите черни лентички", посъветва управляващите бившият икономически министър Петър Димитров.

"Гласувах против, защото г-н Аз (Бойко Борисов - бел.ред.) го няма тук", аргументира се той, докато новият здравен министър вече напираше да застане на парламентарната трибуна, за да се закълне.

Тя изчака чинно Делян Добрев и двамата се заклеха да спазват конституцията на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Новият конкурс "България търси таланти за министри" Кандидатите да се явят на кастинг на всички по-големи пътни детелини !
49
1
 
15
 
! Отговори
новият конкурс преди 12 години
България търси таланти за министри! ;)
48
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
И сега излиза В ОСЕМ министерства има текучество на министерски кадри за 3 години ! Моля ГЕРБ да преразгледа и другите министерства и там да е така.. Искам да ме направи Бойко министър на финансите ! Има време :D :D :D
47
4
 
8
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 12 години
София - това е България ! И хич не дей да ми циврят софиянци защото ако бяха много стока,тях щяха да изберат за министри.всъщност баща му дошъл от провинцията,той се родил по стечение на обстоятелствата в столицата и сега ми се пише софиянец,макар в събота и неделя да хваща пътя за татовото село и да пълни на връщане багажника на колата с компоти,мръвки,ракии и вина.Да ви го фукна и в "софиянците" ! ахахахаха ! :)))))))))))))))))))))))))))))
46
3
 
13
 
! Отговори
МДАААА ,Я! преди 12 години
Ами тази мутра Боко Тиквата нали вие,софиянци си го избрахте за кмет и му дадохте начална скорост в политиката?!
45
4
 
11
 
! Отговори
МДАААА преди 12 години
И като си помисля че тия двмцата са *** на мутрата Боко-тиквата...Ей,тия от провинцията заляха София.Готови са на всичко да останат тук.София,бабан София.Аман от *** !
44
8
 
6
 
! Отговори
Манчо преди 12 години
Тая отвратителна дърта номеклатура Петър Димитров не стига че нарушава закона,ами е доста голям наглец.Пуууу !
43
3
 
19
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Ама наистина сте били циркаджии. Стига сте се подигравали с този беден НАРОД, който ви издигна, а вие му с....е в устата. Цяла Европа ви се смее и заради вас ни Шенген ни менген ще видим, пък и за какво ни е. Вашта е лесна - ще загубите нарочно изборите, като оня Мадридски мошеник, ще си чупите к...а, а баламите, според вас да му мислят пак. Оставихте едно голямо л...о дето и на овчарски скок не може да се прескочи. Само големите ви приказки. Май вече никой не ви вярва, освен гъзоблизците ви !
42
1
 
18
 
! Отговори
дедо преди 12 години
кви копки бе, кви ленти, къв растеж бе, що се излагаш, кат нема кво да кажеш поне замълчи, немое разберем, как кат си учил у щатите си се забол в общината в хасково дотам ли си я докарал и тоа дет та сложи за министър, егати подигравката с народа, верно след герб ще остане опоскана даржава, без резерв с огромна безработица и престъпност без инвестиции, страшно ще е
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е истина - ужас , тая колко е проста !!!! *** тя за чистачка не става бе Тикво, къде я буташ в Здравеопазването?!
40
5
 
8
 
! Отговори
МОЛЯ! преди 12 години
Не обвинявайте новия министър, че е млад, защото имахме премиер на неговата възраст (СерГЕЙ)!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 27С тоя правопис изглежда си завършил гимназия във Факултето.Не можеш да пишеш "пристижен" "мушеници"и да се жалваш че в 200 фирми не са те искали на работа.
38
1
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
ти май ги бъркаш двата щата - има много хора от селото, които са по-големи експерти от гражданите - по-големия проблем е, че няма нищо общо със здравеопазването.
37
1
 
12
 
! Отговори
МИМИ преди 12 години
ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ МЛАДИ ХОРА -ЗНАЯТ ЛИ ЗА КАКВО СА ТАМ. СТАНА ТЯ ЕДНА КАТО В СНОЩНОТО ПРЕДАВАНЕ НА btv- "България търси талант", та става дума за онзи дето със п....а си тегли коли.
36
0
 
1
 
! Отговори
Бучко преди 12 години
До 5 N31И на транспорта, на правосъдието,на строителството
35
2
 
12
 
! Отговори
фф преди 12 години
...на челото й пише "село".Не може човек с толкова провинциално излъчване да бъде "експерт". Има закономерности в този живот и се съмнявам тази "дама" да е изключение. Жалко за здравната реформа, жалко за хората. Но нали знаете - беден, необразован и БОЛЕН народ се управлява най-лесно.
34
13
 
2
 
! Отговори
една преди 12 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ, МНОГО НАГЛА ТАЯ ОПОЗИЦИЯ БЕ, ТЯ НЕ ПОМНИ ЛИ ЗАЩО МАСОВО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!! ИСКАТ ХОРАТА КОЛКОТО МОЖЕ ПО-СКОРО ДА СА ПАК ДО КАЗАНА С МАНДЖИЧКАТА!!!
33
2
 
14
 
! Отговори
Томас преди 12 години
вожда казва - балъците гласуват под строй - и ето ти тебе тато - и мазник за министър - и министър на здравеопазването дето си няма и понятие от здравеопазване.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се запиша на борсата има ли шанс да получа работа като министър или зам.министър ? Като гледам за тази работа има голямо текучество на кадри... белким пък аз съм човека и изкарам до юли месец 2013-та
31
6
 
4
 
! Отговори
hagen преди 12 години
" Оказа се, че нечии сръчни ръце са натиснали бутона "за" избирането на Добрев от пулта на депутата от БСП Петър Димитров."Тези сръчни ръце са били на Димитров защото с неговия бавен ум не може да различи за и против.И после някой ми с...а в гащите.