Премиерът пак го няма, Дянков представи новите

Номинираната за здравен министър моли опозицията да не я напада
Обновена: 21 мар 2012 10:27 | 21 мар 2012 10:15, Златко Желев
138
Премиерът пак го няма, Дянков представи новите
Дянков представи Добрев и Атанасова. Снимка: Impact Press Grouр

Не премиерът Бойко Борисов, а вицепремиерът Симеон Дянков представи пред депутатите кандидатурите на двамата нови министри - на здравеопазването и икономиката, съответно Десислава Атанасова и Делян Добрев.

Те ще поемат овакантените места на подалите преди дни оставки Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

От "Атака" възразиха срещу отсъствието в пленарна зала на премиера. Павел Шопов поиска премиерът да бъде поканен в парламента, но мнозинството отхвърли предложението.

Не беше прието и искането освободените министри Константинов и Трайков да обяснят мотивите пред депутатите.

Веднага след като чу от Дянков ласкави думи за себе си и колегата си Добрев, думата поиска Десислава Атанасова и се обърна с молба към опозицията днешният дебат да е конструктивен, а не нападателен.

Още по темата

Опозицията да не скочи на двамата министри, а не по същество да разискват проблемите в двата сектора, които те ще поемат, примоли се тя.

"Смятам, че е необходимо не само да разискваме промените в МС, а да потърсим отговор на няколко въпроса. Добре е днешната дискусия да е дебат за определена политика, не само кадрово, но и съдържателно. Дебат, лишен от политически нападки", призова тя.

Атанасова смята, че най-напред депутатите трябва да си зададат въпроса дали здравната реформа се е състояла и  каква визия има тя като бъдещ министър.

"Като номинирана да заема поста на здравен министър си давам сметка, че промяната на здравната система изисква време и обществен дебат, иска консенсус между лекари, пациенти и политици", отсече тя.

По думите й не трябва да правим политика от здравеопазването, а политика на здравеопазването.

"Не само здравният министър трябва да полага усилия. Без широка подкрепа няма как да имат успех и най-добрите решения, които ще предложа", отчете тя.

Десислава Атанасова обяви, че си дава сметка как няма да има достатъчно дълго време, за да реализира дълбоки промени в здравеопазването.

Все пак тя обеща да разгледа в дълбочина лекарствената политика на министерсктвото и на НЗОК.

"Трябва да започнем да обсъждаме и концепцията за спешната помощ - заплащане, база и защита на лекарите. Ще предложа и мерки за намаляване на здравоосигуряващите си и за въвеждане на електронна здравна карта, както и за повишаване качеството на предлаганите медицински услуги", завърши тя.


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
iljdjhr преди 8 години
tWfrFK , [url=lrckzsyzwekj/]lrckzsyzwekj[/url], [link=xqhpkkcsgwoe/]xqhpkkcsgwoe[/link], xmplpfpkyjjw/
115
0
 
0
 
! Отговори
jijmakdbo преди 8 години
2eyy6w , [url=vfnkiytunpdl/]vfnkiytunpdl[/url], [link=knihdlsqyyou/]knihdlsqyyou[/link], ipzxktgqahzy/
114
0
 
8
 
! Отговори
ГХ преди 8 години
Честито нови две "калинки"- този път мъжка и женска! Мъжката май няма и висше образование. Защото тригодишен курс и диплома за бакалавър в никому неизвестен треторазряден американски университет едва ли може да се счита за "висше". Ако можеше нашите медицински сестри щяха да работят като лекари, ама не дават. А за министър на най- важното министерство- може! Достъчно е, че е минал през школата на герберския комсомол и е одобрен от великия вожд. Боже, прибери си вересиите!
113
1
 
2
 
! Отговори
дан преди 8 години
що пък президента да е там, той си има работа и не виждам защо да стои и слуша простотиите на крадците
112
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
ТОВА Е НОВАТА КАЛИНКА БИВША ЮРИСТ КОНСУЛ НА ПСИХОДИСПАНСЕР
111
2
 
4
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 8 години
Ето, другари, доказателството за ниското ниво на политическа култура, демонстрирано от другаря НФБ.
Къде тук е прекият ръководител, който трябва да разяснява пред другарите на местно ниво политиката на Партията и да ги предпазва от вражеските внушения на злонамерената буржоазна пропаганда, сееща разкол и недоверие сред симпатизантите на Партията? Нима другарят НФБ не е наясно, че за да води ефективна борба с класовия враг, Партията е принудена да внедрява свои проверени, доверени хора в редиците на оялата се империалистическа върхушка, подкопавайки отвътре устоите на врага? Това, другари, е доказателство за слабата идеологическа подготовка на нашите кадри и това е посоката, в която трябва да насочим нашите бъдещи усилия. Прозрачност и добра полит агитация, разяснителни кампании сред широките народни маси - това е пътят, по който трябва да върви Партията, за да си върне доверието и любовта на своите синове и дъщери - представители на работническата класа. Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!

((Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Гоце - Сталин - Стани - шеф!". Парче от облицовката на залата се откъртва и пада върху главата на беззъб старец, скандиращ разгорещено от пътеката към аварийния изход. След като го полагат окървавен на носилката, той вдига ентусиазирано ръка, правейки знака на БСП. Другарят Станишев се просълзява! Другарят НФБ се подмокря!)
110
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да е в парламента,като отишъл със свитата си в Кюстендил да заплашва - "Внимавайте за кого ще гласувате на следващите избори"
ТИПИЧНО ЗА ГЕРБ!
109
2
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
задължителна застраховка жилище със стикер Ипон!

обещано от Герб
108
2
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
собствениците на жилища са длъжни сами да оправят тротоарите и зелените площи пред жилищата и блоковете!
Общината е отговорна само да им събира данъците!


обещано от Герб!
107
1
 
8
 
! Отговори
вайденов махай се преди 8 години
Ако сегашното правителство е докарало икономиката дотам, че да се появи спекула означава, че сме по-зле отколкото изглеждаме. В България спекула не е имало от времената на Жан Виденов, когато търговците умишлено криеха стоките си под тезгяха в очакване на поредното увеличение на цените. Очевидно е, че сега стоките не са скрити, но цените все пак растат с темпове от началото на 1996 година.
Министърът обаче съобщи, че лично е спрял вноса на евтини яйца от Полша и заплаши българските производители, че отново ще ги „пусне“ ако не се вразумят и не намалят цените на продукцията си. Това изказване беше прието от повечето медии като част от нормалните взаимоотношения в държавата. Всичко изглежда много просто. Найденов звъни един телефон на полския си колега, с който имали много добри отношения и му казва да спре полските яйца за България, защото са много евтини. Когато българските „спекуланти“ вдигат цените българският министър отново вдига телефона и казва на поляка да пусне евтините яйца. В крайна сметка носовете на неблагодарните „спекуланти“ са натрити здраво, а гражданите са горди с министъра си. Само, че не е така.
Министърът на земеделието на Полша нито може да спре, нито да пусне яйца за България, защото нито гледа кокошки, нито снася яйца, нито е началник на полските фермери, както очевидно смята Найденов. Един от основните принципи, върху които е изграден Европейският съюз е принципът за свободно движение на хора, стоки и капитали. Това означава, че няма сила, която може да спре, каквато и да било стока произведена в ЕС да влезе в България. Включително и яйца от Полша.
Ако Найеднов е направил това и го признава публично България трябва да плати много солена глоба заради подобно тежко нарушение на договорите за присъединяване към ЕС. Ако Найденов е спирал вноса на полски яйца, това означава, че е лобирал извън закона и извън правомощията си в полза на хората, които днес нарича „спекуланти“ и е осъществил държавна помощ, което също подлежи на санкция от ЕС. От години българското производство на яйца не е достатъчно, за да задоволи българския пазар. При слабо производство и спрян внос най-логичното нещо е да последва шоково увеличение на цените.
Ако Найденов не е лобирал извън правомощията си означава, че от няколко дни този човек обикаля телевизиите и лъже хората без да му мигне окото.
Искам да кажа, че българският земеделски министър или е далавераджия, или е тотално незапознат и некомпетентен относно правомощията си или е лъжец. И трите възможности не са никак приятни, но са твърде възможни.
За почти три години като министър Мирослав Найденов извърши няколко действия, които бяха откровена далавера.
Първо започна с въвеждането на прословутите стандарти за храните. По този начин той открито направи реклама на няколко избрани от самия него фирми и лансира продуктите им на пазара под благородния претекст, че работи за повишаването на качеството на храните.
Акциите около стандартите за месото, хляба, лютеницата, киселото мляко, сиренето и кашкавала вече поотшумяха, но преди година именно те бяха в основата на вдигането на цените на хранителните продукти. Днес е добре да направим равносметка за работата на Найденов в сферата на храните. В тази връзка можем да си зададем следните въпроси:
- По-качествени ли са храните по магазините, отколкото преди две години, когато нямаше стандарти?
- Успя ли да свали цените на храните Мирослав Найденов преди една година, когато отново обикаляше пазарите и се заканваше на търговци и производители?
- По-добра среда за работа ли имат български земеделски стопани, за да произвеждат повече продукция, което е единственият начин да има и по-ниски цени?
- Колко български фермери фалираха през последните две години и половина и колко нови се появиха на тяхно място?
Тези въпроси са реторични. Техните отговори са ясни, а щетите нанесени от Мирослав Найденов върху българското земеделие и пазара на храни няма да могат да бъдат поправени с години.
А иначе един от най-добрите начини да се преборят високите цени е да бъдат увеличени доходите. Само, че това няма да се случи с обикаляне на сутрешните блокове.

106
2
 
5
 
! Отговори
цола Драгойчева преди 8 години
скоро ще изпратим и наказателен мутренски отряд да отепа праха от гащите на НФБ и други инако мислещи!нов стар ред се задава!цецо бди не дреме!

Обещано от Герб!
105
0
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Уфсите само са длъжни((((!

обещано от Герб!
104
0
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
намаляването на загубите на вода не е само задължение на ВиК операторите, а и на хората.

хората да си оправят сами тротоарите пред къщите и блоковете!тяхно задължение и виновните ще се глобявят!

обещано от Герб!
103
8
 
3
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 8 години
Ето, другари, доказателството за ниското ниво на политическа култура, демонстрирано от другаря НФБ.
Къде тук е прекият ръководител, който трябва да разяснява пред другарите на местно ниво политиката на Партията и да ги предпазва от вражеските внушения на злонамерената буржоазна пропаганда, сееща разкол и недоверие сред симпатизантите на Партията? Нима другарят НФБ не е наясно, че за да води ефективна борба с класовия враг, Партията е принудена да внедрява свои проверени, доверени хора в редиците на оялата се империалистическа върхушка, подкопавайки отвътре устоите на врага? Това, другари, е доказателство за слабата идеологическа подготовка на нашите кадри и това е посоката, в която трябва да насочим нашите бъдещи усилия. Прозрачност и добра полит агитация, разяснителни кампании сред широките народни маси - това е пътят, по който трябва да върви Партията, за да си върне доверието и любовта на своите синове и дъщери - представители на работническата класа. Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР!

((Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Гоце - Сталин - Стани - шеф!". Парче от облицовката на залата се откъртва и пада върху главата на беззъб старец, скандиращ разгорещено от пътеката към аварийния изход. След като го полагат окървавен на носилката, той вдига ентусиазирано ръка, правейки знака на БСП. Другарят Станишев се просълзява! Другарят НФБ се подмокря!)
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора гласуваха на парламентарните избори за Борисов, въпреки, че името му го нямаше в листите. Гласуваха и оправдаваха вота с желанието да има човек, който носи отговорност и да решава проблеми с твърда ръка. Искаха да ни управлява МЪЖ. Получи се точно обратното. Сега ни управлява една госпожичка, с чувство за малоценност. При опасност или неприятност се крие. В Борисов няма нито достойнство, нито мъжество. Затова се огражда с мижитурки. Това е облика на кабинета.
101
1
 
16
 
! Отговори
първокласник преди 8 години
240 - 166=74
Лельо Цецке,къде са 74 депутата?Да не са в отпуск?Заплати вземат ли за отсъствия?Що за въпрос задавам ТЕ получават бонуси.
100
2
 
22
 
! Отговори
Супер анонимен преди 8 години
Ха Ха Ха ! Това вече НЕ Е правителство, а някаква пародия ! Единия на 33 годинки, другата - на 32 ! Едната изобщо НЕ Е доктор, а другият какъв е ... ъъъ ... не се знае ! Само слепец не би видял, че цялата държава се разпада с бесни темпове! Обаче понеже Бойко е пич, ако трябва и доброволно в гроба ще идем, само и само ТОЙ да е на власт ! Той и никой друг !Щото е готин ! ! !
99
3
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
най-скъпите магистрали на Европа са в България!

обещано от Герб!
98
3
 
25
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
да каже как изглежда фалирала Гърция пред цъфналата ни татковина видяна през розовите очила на Герб!
97
3
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
дон боко да каже как изглежда Тунис, на когото обещахме помощ и харизахме 100 милиона!да каже как нашите специалисти работят на заплати два пъти пи ниски отзаплатите на месните специалисти1да каже защо тези наши специалисти нямат и пенсионни осигуровки!ДА КАЖЕ ЗАЩО ЧЕРВЕНИТЕ ФИРМИ ВСЕ ОЩЕ ИМ ВЗИМАТ ПО 15%!

Гарван на гарвана око няма да извади!

обещано от Герб!