Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!

Премиерът го искал за съветник, но той заложил капани на Добрев
Обновена: 23 мар 2012 18:12 | 23 мар 2012 14:45,
205
Трайков наговори глупости, давам му шанс да обясни!
Борисов даде шанс на Трайков да обясни за глупостите. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че смятал да направи освободения Трайчо Трайков свой съветник, но изгубил доверие в него, защото бившият министър наговорил глупости.

Вчера Симеон Дянков обяви, че се обсъждали варианти с каква важна задача да бъде натоварен Трайков, работейки отново за правителството.

"Действително имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истини, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува, както си пожелае", отсече Борисов.

Според него Трайков говорил за неща, които той не е успял да свърши и знае, че не могат да станат.

Още по темата

"Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвращаемост от "Южен поток", като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвращаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го сторил", ядоса се министър-председателят.

"Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости", добави премиерът.

След като беше поискана оставката му, Трайков заяви, че обяснението за отстраняването му с "конфуза в Катар" е нелепо. Според него има други причини да бъде отстранен.

"Може и да греша. Но ако проектът “Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в “Южен поток” и възвръщаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", заяви тогава Трайков.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно. Ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците (той е присъствал на всички разговори), ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството", скочи днес  Борисов.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни тогава, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа.

Цветан Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен... Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие, точната дума е нямам му доверие", аргументира смяната Борисов и добави, че Трайков му нанесъл нечестен удар с изказванията си.

Относно критиките към него, че не лично той е съобщил на Трайков за оставката, Борисов отговори, че и при смяната на бившия министър на транспорта Александър Цветков е пратил Симеон Дянков, а при Трайков – Цветан Цветанов, в качеството им на вицепремиери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В официалната биография на Делян Добрев, публикувана на страницата на Министерски съвет пише, че тежката артилерия на ГЕРБ се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.На стената си във Facebook, журналистът Григор Лилов пише:Donchev, Dilyan 2002 Harvard 2009 IFC KSGТова е записано в страницата на университета,(wesleyan.edu/econ/newalumni.html) която твърди, че е завършил новият ни министър. Онзи Дилян обаче не е този, нашия Дилян. Онзи е Дончев, а този Добрев. Онзи е единственият българин, завършил този университет, а този въобще няма магистратура. Онзи доучва в Харвард и получава титлата магистър, а този си остава с титлата специалист (така се води в списъка със специалности на ВУЗа. В нито един от 19-те ВЗУ в САЩ с такива имена (всички са създадени от методистки и др. църкви) няма нито един българин с данните на Дилян Добрев. Онзи Дончев работи в Световната финансова корпорация и се легитимира като нямащ нищо общо с новоизгрялата звезда Добрев, издигната от Бойко Борисов. Тя, звездата се подвизава в хасковската администрация, в Нютон финанс България груп, доскоро като заместник-министър, а съвсем прясно като министър (В състояние сме да приемем ВРЕМЕННА ИЛИ ДЕЙСТВИТЕЛНА РОЛЯ на главно изпълнително лице, главно оперативно лице или главно финансово лице , комуникация с местни лица и държавни власти и широка гама от различни спомагателни услуги като уреждане на направляващи услуги ??!!! преводи (финансови!!???!!!) и т.н цитати от услугите на фирмата, която се занимава и печели от проекта АЕЦ Белене и в която е бил). Специализацията в авторитетния лондонски университет по икономика и политика също е спорна, понеже по същото време той е в Хасково като общински служител и технически подпомага немската правителствена програма GTC и това е отбелязано в техните документи. Има и още много, но и това стига за сериозни въпроси към бившия младежки кадър на НДСВ и сегашен държавник на ГЕРБ.Делян Добрев няма да е първият в правителството на Бойко Борисов, за който има съмнения около образованието и квалификацията. Само ще изброим имената на видни ГЕРБ-ери от дългата скамейка на Бойко Борисов: Калина Илиева (христоматиен пример), Румяна Желева, Георги Харизанов (българския Бил Гейтс).
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес четох, че новия министър Добрев няма диплома за висше, ако е вярно това ще е най големия скандал в държавата.
2
6
 
50
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
balona boiko borisov zapo4na mnogo zdravo da izdi6a..........
1
1
 
22
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Ей така се прави колаж! :)