Моника Йосифова гушнала близо 2 милиона за PR

Според СДС конкурсът за кампания срещу рака бил ясен предварително
Обновена: 28 мар 2012 10:13 | 27 мар 2012 19:30,
147
Моника Йосифова гушнала близо 2 милиона за PR
Според СДС Моника Йосифова е прибрала близо 2 млн. за PR. Снимка: БТА

"Моника Йосифова е прибрала близо 1 милион и 700 хиляди лева за PR по проект на здравното министерство, а договорът е подписан в последния ден на Стефан Константинов като ресорен министър", обяви в Пловдив депутатът от СДС Ваньо Шарков. 

Както е известно Йосифова живее на семейни начала с лидера на БСП Сергей Станишев.

Сумата е предназначена за информационната кампания за борба с рака "Спри и се прегледай", а конкурсът е спечелен от фирма "Актив груп" ЕООД.

"У мен буди голямо учудване, че останалите фирми не отговарят на конкурсните условия, защо тогава участват?!”, попита Шарков.

От СДС подозират, че конкурсът е бил подготвен предварително, а победителят е бил ясен доста по-рано.

"Настояваме прокуратурата и новият здравен министър Десислава Атанасова да проверят договора", заяви лидерът на сините Мартин Димитров.

Още по темата

Според СДС, последният конкурс показва, че уж различни управляващи с различен морал, всъщност работят с едни и същи фирми.

"Сините" припомниха, че Моника Йосифова се проверява от анкетна комисия в парламента в качеството й на изпълнител на договор с лобиста Хохегер.

Dnes.bg припомня, че на 22 март по предложение на ГЕРБ парламентът създаде временна анкетна комисия за скандала.

Покрай разследването в Австрия стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1.5 млн. лв., за да лъсне имиджа на България.

Част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова, с която лидерът на БСП живее и имат дъщеря.

Предложението за анкетната комисия дойде от Цветан Цветанов, което беше подето от депутатите на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1 милион и 700 хил.лева дадени за РR проект и сумата е изплатена на Моника за информационна кампания за борба с рака? За плакати, а не за лекарства и лечение на болните? И после здравното министерството се оплаква, че парите не стигат, че е трудно да се намалят чудовищните цени на лекарствата у нас? Малко е да се каже, че това е цинизъм, това е престъпление! Хиени, а не хора!
89
3
 
1
 
! Отговори
До 85 преди 12 години
Ало, тук не сме на партийно събрание, че да ни държиш речи! И ние глави имаме!
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква стана тя? Май БСП/БКП е платила повечкото от ПР кампанийкитена ГЕРБ. Найвероятно и на Цецко апартаментчетатаса от столетницата. Те обичаха да награждават с апартаменти за заслуги.
87
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костовистите си умират от яд, че техни семейства и фирмички не са гепили милиончетата. ГЕРБ също се пукат от яд, че Брюксел са дали паричките на Моника.
86
3
 
5
 
! Отговори
so so преди 12 години
stefkata konstantinov gushna 10% mai mai
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И вместо БОРКОР на всеки обикновен български поданик по един бор в задния двор. Егати смешниците. Барем един сложете зад решетикте бре смешници. Да разберем и ние, че не сте поредните зажадняли за власт и пари ***.
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От СДС подозират, че конкурсът е бил подготвен предварително, а победителят е бил ясен доста по-рано."Абе кво се правите на ущипани седмокласнички всички бе! Всичко в държавата ни става така! Писна ми всеки да открива топлата вода по 100 пъти!!!
83
1
 
12
 
! Отговори
До кога ? преди 12 години
Чарва ... !!! Низ от наденички и карантии и така цели 22-23 години. До кога ?
82
3
 
15
 
! Отговори
за 96 преди 12 години
Това е минало покрай жените - казват му домина. Има високи ботуши ,камшик и изкуствен дик на кръста. Женчото е хамстера....
81
4
 
30
 
! Отговори
Глас народен! преди 12 години
Поредната червена снаха -милионерка.............мама ви да *** крадлива, за лекарства да ги давате!
80
6
 
25
 
! Отговори
М.ЙОСИФОВА И ГЕЯ... преди 12 години
...НАГЛЕДНО ПОКАЗАХА ----КАК СЕ КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА КАСА И СЕ ПРЕПИРАТ ПАРИ В ЧУЖБИНА....!ТОВА *** ГО МОГАТ.......И ГО ПРАВЯТ ОТ ГОДИНИ!ПАРИТЕ ОТ АЕЦ-БЕЛЕНЕ---ЩЕ БЪДАТ ЗА СЪЩАТА ЦЕЛ.ТЕ ...ОСВЕН ДРУГО , ГАРАНТИРАТ "ВЛАСТ" И РУСКО ВЛИЯНИЕ.....В БЪЛГАРИЯ И ЕС!КРАЖБАТА ПРИ *** ---Е ПОСТАВЕНА НА "НАУЧНИ ОСНОВИ"..../няма майтап/..ТОВА СИ Е САМАТА ИСТИНА!ТОВА Е ЦЯЛАТА ИМ "ФИЛОСОФИЯ" и "ИДЕОЛОГИЯ"....НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!КРАДЕ СЕ ...."НА ПОЛЗУ РОДУ"......ха,ха,ха,хааа
79
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
По времето на Костов или СДС Нямаше нито конкурси нито нищо.Имаше 10% имаше Един вече починал рекитйор Татарчев.Прибраха абсолютно всичко Костов е милиардер Аз лично му се възхищавам както на Бойко както на Станишев.В момента управлението на страната е под всякаква критика.Какво коментирате някакви си 2 000 000 лв Тези пари бойко ги изкарва на закуска Кой фирми работят в момента в София Бойковите а и в цялата страна
78
8
 
24
 
! Отговори
Radoslav Petkov преди 12 години
Ако Бойко вкара в затвора Моника ще гласувам за него ако не чао
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
:2 милиона евро са отпуснати от Брюксел и който може да прави PR, си ги прибира. Който не може PR, отстъпва на друг и пие една водица.:Не съм чул еврофонд за РЕКЛАМА, *** с ***!
76
6
 
11
 
! Отговори
Е? преди 12 години
НАПРОТИВ АНОНИМНИЙ 86, ЗА НАЙ -ГОЛЯМО ОМЕРЗЕНИЕ, ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА СЪС СТОТИЦИТЕ Й МИЛИОНИ Е И МИНАЛОТО НА БОЙКО БОРИСОВ, НО И СВЕТЛОТО Й СОБСТВЕНО БЪДЕЩЕ, ДОКАТО НЕ Я .......СВИТНАТ.ИЗМИСЛЕНИ МУТРИ И СУРАТИ И МУТРЕСИТЕ И КУ*ВИТЕ ИМ. БОРИСЛАВОВА- КАРАГЬОЗОВА ИЛИ КАКТО Й Е ТАМ ИМЕТО НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКА-МУТРЕНСКА НАЛОЖНИЦА(ДЕМЕК ***).ТА ВЪПРОСНАТА КЛАСАЦИЯ ГЪМЖИ ОТ МУТРА НА 1-ВОТО МЯСТО, ОТКРОВЕНИ БАНДИТИ И МОШЕНИЦИ ДО 10 МЯСТО И НА 10-Т0- БОКОВАТА УРУС*ИЯ.ЕЕЕ..
75
3
 
21
 
! Отговори
Хаджията преди 12 години
По байтошово време вкарваха в панделата счетоводителки и касиерки начетени за по 2 лв.,тази крадлива *** трябва да не излиза от там !
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 милиона евро са отпуснати от Брюксел и който може да прави PR, си ги прибира. Който не може PR, отстъпва на друг и пие една водица.
73
6
 
9
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
ПРАВИЛНО 83, ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО НЕ Е ЧАСТНО, НО МАЙ ВСИЧКИ МИНИТЕРСТВА СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА БОКО ТИКВАТА, СЛЕД КАТО ВЪРШЕЕ И БЕЗЧИНСТВА ИЗ ТЯХ, КАТО ДА СА ОТ *** МУ. И ЗАЩО ЗАГЛАВИЕТО НЕ ПРОДЪЛЖИ "МОНИКА ГУШНАЛА БЛИЗО 2 МЛН. ЗА PR НА ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО НА ГЕРБ". НАЛИ СЕ РАЗБРАХМЕ - СПРАВЕДЛИВОСТТА ПРЕДИ ВСИЧКО.
72
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Редакцията е фашистка - поставя тази снимка, че всеки да види че евреите са си ***.
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, червени писарушки, серГей каза да загърбим миналото, е... загърбваме Цветелина Бориславова, тя е миналото дайте да гледаме в настоящето и крадливите червени жени!Монито... Масларката, Мая Картечарката... още?Как беше ония с бонусите:"гин Премиер, ако изнесете името ми в медийте, че съм взимал бонуси (демек крал в особено големи размери по време на тройните разбоиници - депесе, ндесеве и бесепе) ЩЕ ВИ СЪДЯ"