БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона

Работеха събота и неделя, а и бюра пренасяха, заяви Румен Миланов
Обновена: 28 мар 2012 14:42 | 28 мар 2012 10:58,
92
БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона
Ген. Румен Миланов. Снимка: БТА

103 хиляди лева за заплати са получили през миналата година работещите едва 12 души в БОРКОР – правителствената структура за борба с корупцията, обяви директорът й Румен Миланов.

Бонусите дадени за цялата миналата година на работещите в центъра пък били 40 хиляди лева.

Още по темата
"ДМС-то бе въведено, защото хората изпълняваха по няколко случая едновременно и премиерът знае за тези допълнителни стимули", поясни генералът пред БНТ и допълни:

"Получиха ги тези пари, защото в началото работеха събота и неделя, даже пренасяха бюрата си, за да има къде да работят", допълни Миланов.

"В личен план аз не съм получил нито един лев, няма и да получа", категоричен бе той.

Румен Миланов обяви, че не работи за заплата, а за каузата. Гордее се, че именно той оглавява структурата, защото била уникална с три "уникални момента"– самата информационна технология, противодействието на корупцията чрез комплексно въздействие и изграждането на модерна администрация.

Той призна, че трудно се събират конкретни доказателства при дела за корупция. По думите му бюджетът за обществени поръчки е 4 – 4,5 млрд. лева на година.

"Въпросът е да вкараме корупцията в разумни граници, които не ощетяват обществото, защото нея я е имало и ще я има, каза още той. "Ако някой в света се е справил с корупцията, сигурно ще получи Нобелова награда", добави ген. Миланов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТЕЗ ПОДИГРАВАТ ЛИ Н И СЕ ? ВРЪЩАЙ БОНУСИТЕ И ЗАКРИВАЙТЕ БОРКОР