БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона

Работеха събота и неделя, а и бюра пренасяха, заяви Румен Миланов
Обновена: 28 мар 2012 14:42 | 28 мар 2012 10:58,
92
БОРКОР бонусирала 12-те си служителя с 40 бона
Ген. Румен Миланов. Снимка: БТА

103 хиляди лева за заплати са получили през миналата година работещите едва 12 души в БОРКОР – правителствената структура за борба с корупцията, обяви директорът й Румен Миланов.

Бонусите дадени за цялата миналата година на работещите в центъра пък били 40 хиляди лева.

Още по темата
"ДМС-то бе въведено, защото хората изпълняваха по няколко случая едновременно и премиерът знае за тези допълнителни стимули", поясни генералът пред БНТ и допълни:

"Получиха ги тези пари, защото в началото работеха събота и неделя, даже пренасяха бюрата си, за да има къде да работят", допълни Миланов.

"В личен план аз не съм получил нито един лев, няма и да получа", категоричен бе той.

Румен Миланов обяви, че не работи за заплата, а за каузата. Гордее се, че именно той оглавява структурата, защото била уникална с три "уникални момента"– самата информационна технология, противодействието на корупцията чрез комплексно въздействие и изграждането на модерна администрация.

Той призна, че трудно се събират конкретни доказателства при дела за корупция. По думите му бюджетът за обществени поръчки е 4 – 4,5 млрд. лева на година.

"Въпросът е да вкараме корупцията в разумни граници, които не ощетяват обществото, защото нея я е имало и ще я има, каза още той. "Ако някой в света се е справил с корупцията, сигурно ще получи Нобелова награда", добави ген. Миланов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
Румен Удобния преди 12 години
Нямала държавата пари, а ?! Бедни сме били, а ?! Бедни ще сме, защото сме прости ***! Сутринта по БТВ предаваха от с. Мечка- трагедия! И един безмозъчен МВР-шеф от Плевен, почна да срича някаква статистика! Хората реват, той им обяснява, че положението се подобрява и ще става по-розово!!! Същото е и с БОРКОР, те ги питат що, не работят, те отговарят, колко много работа ще имат!!! Ние живеем в филм на Монти Пайтън, но не е смешно вече!!!
20
0
 
22
 
! Отговори
аман преди 12 години
НОВИ И НОВИ ЧИНОВНИЦИ - ХРАНТУТНИЦИ, ПОЛЗА НУЛЕВА. ГАДНА ДЪРЖАВА !
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онзи със сметките.--Нали ти е ясно, че говорим за една структура, която реално не работи ? За заплата съм съгласен щом са назначени да, но за бонуси защо ?! БОРКОР не функционира за каквото е предвидено, следователно не са извършили дейност, която да им носи бонуси. А са носили бюра и са разчиствали ...
18
0
 
11
 
! Отговори
хмм преди 12 години
До 7: Точно за 4-4,5 МИЛИАРДА лв са обществените поръчки за година. Това са пари събрани от нас данъкоплатците и изхарчени от тях политиците. Представи си колко могат да изцоцат чрез собствени фирми на година. Навсякъде го има това, но тук процента за комисионни е много голям. Според мен над 50 % от парите просто ги крадат и си ги местят в личния и/или партийния джоб. :-) С това точно трябва да се бори май въпросния БОРКОР, а не да носи бюра. :-)
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе то и аз пренасям бюра и гардероби на фирмата в събота ама 1 лев не са ми платили за това. Много скъпи тези хамали. Голяма разлика между частна и държавна работа.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще ни стигнат американците?
15
0
 
16
 
! Отговори
Атака преди 12 години
По Кодекса на труда не може да работят и събота и неделя!Тоя направо е за съд за нарушение на кодекса!Ако не са им стигали хора - да назначат още!Стига с тия номера, как някой работел толкоз много!Да не говорим, че е абсолютно недопостимо да се изказват такива неща колко нормално е да се работи в НАРУШЕНИЕ на кодекса на труда!
14
0
 
32
 
! Отговори
Хамал преди 12 години
За пренасяне на бюра, доста солидна премия са получили.Аз също съм си пренасял бюрото, но не мисля, че заслужавам и 5 стотинки бонус за това.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В частния сектор под "бонус към заплатата" се разбира само част от нея или 13та заплата, а не 10 заплати. В държавният сектор обаче тази дума явно има съвсем различно значение. Там под бонус разбират минимум 5 заплати.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честито,в тая Държава всеки ден е нова година за управляващите,бонуси -ама корупцията неможело да се докаже,Аз пък мога да ви изброя 240 човека дето са за затвора.хайде пишете си тука в форума,дразнете се един друг.Ама накрая пак ще си легнете гладни,а едни други пак ще ви се смеят от парламента
11
0
 
26
 
! Отговори
ined преди 12 години
Те освен да получават заплата друго свършили ли са? Защо да кажеш че са пренасяли бюра и затова са взели големите заплати и бонуси е меко казано несериозно. Бригада хамали ще се справи с това доста по-бързо и по-евтино.
10
0
 
20
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
Тези още за 5 пари работа не са свършили, а вече си раздават бонуси.... И аз ще нося бюра за допълнително 715 лева на месец.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де 103 000лв за 12 души, и 12 месеца, не са голяма сума - това са 715лв на месец на човек, като се вземе предвид, че надали получават еднакво заради някаква йерархия, няма за какво да вдигат такава врява. + 40 000 сумата става 993 лв, на човек. Голяма работа... въпроса не е колко са взели, а какво са свършили, освен да си пренесат бюрата. Те ако си вършеха работата и имаха резултати, щяха да могат да си позволят много големи заплати...
8
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 12 години
ГНУСНИ *** !!! ДА ПУКНАТ ДАНО, И ТЕ И ДЕЦАТА ИМ !!!
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4 - 4.5 "млрд"? Или "млн."? Произведохте пак новина...
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХИХИХИ. *** и ***. Да им ..... мамата.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми да дойда и аз да пренасям бюра ?
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега кво излиза? че боркор трябва да почне да се бори със себе си
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и ***....Даже пренасяли и бюра.ДАНС хрантутници. Сега и БОКОР ли е или БОКУР...Смешна фалирала държава.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВАЛА ИЗМИСЛИХА СХЕМАТА.Една структура която реално не функционира. Изразходила милиони до момента. И на всичкото отгоре са взели бонуси защото видиш ли пренасяли бюра ...Алоу *** ако бяхте наели хамали щеше да ви излезе с около 800 пъти по евтино .. може би и повече от 800 пъти .. ама нали трябва бонусчета ... нещастници !!!