ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева

Причина е неизпълнение на газовата директива
Обновена: 31 мар 2012 21:28 | 31 мар 2012 20:10,
187
ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева
Меглена Кунева. Снимка: Impact Press Group

След по-малко от месец Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу България заради неизпълнение по газовата директива, съобщи в Смолян Меглена Кунева, председател на Сдружението "България на гражданите".

„Вече са ни изпратени първите писма по т.нар. газова директива, т.е. по либерализиране на газовия ни пазар. Ние бяхме длъжни да го либерализираме. Ще ни налагат глоби всеки ден. В зависимост от Брутния вътрешен продукт на страната, за всички страни са различни. Дано правителството да се справи и да либерализира пазара”, коментира тя, цитирана от БНР.

„2008 година аз се борех в Европейската комисия, България беше най-засегнатата, България и Словакия, когато спряха доставките от Русия. Единствено на нашата страна бяха увеличени парите за газови връзки с Гърция и с Румъния. От 2008 година досега дума няма дали тези връзки са изградени. Газохранилището в Чирен пълно, празно, колко... имаме задължения за 90-дневни запаси винаги да поддържаме, къде сме. Няма никаква информация”, коментира още Кунева по повод решението да се откажем от проекта АЕЦ „Белене”.

Тя постави въпроса дали е възможно пренасянето на реактор в Козлодуй, каквито са намеренията на кабинета.

„Аз бих поставила нещата така: програма за енергийна ефективност, за да се види колко можем да спестим, второ - енергийна стратегия, за да се види какъв микс ни е необходим, и трето - цена, производство, пазар”, обобщи Кунева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 39- ало 23 годишния, ами ти с твоите връстници какво ще завещаете на следващото поколение- наркомания, проституция, чалга. Ако така тръгнеме да се обвиняваме. Не търси враг в поколенията, врага е в системата, която за радост си отива, но взе много жертви след себе си във всякакъв смисъл.
58
2
 
19
 
! Отговори
kunev преди 12 години
отвратителна комунистическа вещица Кунева
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая пък нахалница как не я е срам да се показва пред хората след като ни затвори блоковете в АЕЦ Козлодуй и е учудващо какви са тези ненормални българи, които гласуваха за нея
56
2
 
21
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Пръмова ,за какъв АЕЦ ми говориш *** ,комунистическа мижитурко ,като ти си виновна за това което стана с АЕЦ Козлодуй ,ти си виновна за това че ни спряха реакторите ,и никога няма да позволим точно ти да ни управляваш ,тъй като си гнусна *** на БКП!
55
2
 
21
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Пръмова,бегай легай ,продажно изчадие!
54
3
 
16
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Боро ли си моро ли си, не знам, но вземи се скрий, че ставаш смешен, защото момчето или момичето, макар и само 23-годишно ти говори суперверни и смислени неща...точно нашето поколение с търпимостта иовчедушието си позволи да изпълзят от дупките си в България на политическата сцена най-големите и алчни шушумиги-типичните бай ***...а сега трябва да се чудим как да ги вкараме обратно там-в дупките им...или в гроба!?
53
0
 
18
 
! Отговори
На уше преди 12 години
Таз уфсъ Барозу я натири, когато разбра , че се облажила 200 000 евро, като член а борда на Париба....В КГБекапестан обаче нито дума за това - само чалга и контролирана кремлинска пропаганда ...
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак ли тая? сайт за световно неизвестни знаменитости и политици
51
0
 
14
 
! Отговори
23-годишен. преди 12 години
Пък и за на царчето *** отново вашето поколение го избра , защото ние навършихме пълнолетие и имахме право да участваме в избори след 2007 ;)
50
3
 
16
 
! Отговори
23-годишен. преди 12 години
Дядо ,и аз имам висше образование , но не го признават никъде в света. В милата родина заплатите са смешни сравнение с белия свят. Работя и изкарвам някакви пари. Бих искал да си купя кола - дори и жигулка , но за какво ми е тази кола като ще я счупя по пътищата оставени ми от вашето поколение.Благодаря за труда и усилията , но явно не са били достатъчни. Бъди жив и здрав , ти и цялото ти семейство , защотот това е най-важното пък и друго не остана..
49
5
 
7
 
! Отговори
Дядо ти преди 12 години
23-годишния, научи се да работиш! На твоите години при социализма вече имах висше образование и 5 години трудов стаж, строих стените на язовирите "Жребчево" и "Антонивановци", пробивах водонапорните тунели на ВЕЦ "Тешел", електрифицирах село Младежко в Странджа, правих моста на Велека в местността Качул при Граматиково и започнах шосето Созопол - Мичурин (дето го прекръстихте Царево, та видяхте и на Царчето ***, дето ви оправи за 800 дни).
48
1
 
6
 
! Отговори
23-годишен. преди 12 години
Пък и боро , щом характеризираш един човек според това от кое поколение е май няма да има голям смисъл от диалога ни. Твоето генерализиране е пагубно , но нека опитаме.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ABE VIE MALOUMNILI STE 67 GODIN NI UPRVLQVAT POSTKOMUNISTI4ESKI ZAPARTACI I TQHNITE NASLEDNICI
46
3
 
9
 
! Отговори
23-годишен. преди 12 години
Моето поколение не е гнило. То получи един крив .... демокрация :) Безработица, Образование което не признават никъде в Европа, НИКАКВА инфраструктура, когато израствахме бяхме в страх от ВИС и СИК, Здравеопазване на последно място в европа.. Да изреждам ли натам ? Мисля ,че не е нужно.Бих желал доводите ти за "гнилото поколение" .Благодаря.
45
1
 
28
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ами борила се тя КуневаПРъмова с Барозу, но му се ОТ/дала...да е.а...и проститутката...и с тези пари, дето ги има как не можа да се погрижи поне да изглежда като жена...?
44
7
 
5
 
! Отговори
23-годишен преди 12 години
боро - коментара ти е от безсмислен - по безсмислен .пс. Истината боли.
43
8
 
22
 
! Отговори
23 годишен. преди 12 години
Еми да 1989 съм пикал легнал и съм се нааквал. Точно тогава е било времето тогавашните 23-годишни да осигурят нормален живот на мен и другите от моето покоелние , но Вие - уви сте ни докарали до корупция , всекидневни убииства , катастрофи по пътя всеки ден , подигравка с народа , най - бедни в ЕС. от 1989 ВИЕ е трябвало да подсигурите това което аз сега трябва да подсигуря за мойте деца , за да може 2032 те да не са като мен сега - глад и мизерия :))))) Благодаря отново : )
42
1
 
21
 
! Отговори
АЗзззз преди 12 години
..." През 2008 аз се борех в Европейската комисия".... питам се аз, с кого ли се е "БОРИЛА" др.Кунева (Пръмова) в ЕК та чак толкова заслуги си приписва. Чувал съм, че имало там някаква борба м/у нея и Барозу, но кой е победителя не мажахме да разберем. Сега "борбата" се пренася ТУК - ЗА "КОКАЛА"!
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кривоуста *** !
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NE NA EVROPA ZA6TO NQMASHE REFERENDOM ZA EVRO SAUZA DA IZLIZAME OT EVROSAUZA