Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро

Разходите са за наеми, официални вечери и техника
Обновена: 31 мар 2012 19:02 | 31 мар 2012 19:02,
230
Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро
Борисов и Цветанов в Катар. Снимка: МС

Организираният от външно министерство бизнес форум в Доха, Катар, струва на българските данъкоплатци 65 445 евро, съобщи Mediapool.

Събитието ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други. Това съобщиха от Министерството на външните работи след запитване на електронното издание.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Още по темата
 Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен 14-членната официална делегация, имаше още 25 придружаващи лица. Отделно от това премиерът бе придружаван от 103-ма представители на български фирми от различни браншове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Катарбизенс форум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
16
 
! Отговори
23 годишен. преди 12 години
Искам да благодаря на предните поколения за това което са ми завещали - мизерия , корупция , измами , подигравка с народа , последно място ( заедно с мамалигарите) в ЕС и така нататък и така натаък.Благодаря
75
1
 
39
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Хубава екскурзия, няма що...за чужда сметка...на народа...с чужда пита - помен, защото може да се наложи след години наистина някой да прави помен за България, ако все така я караме...
74
7
 
3
 
! Отговори
чарли преди 12 години
"Мафията ни гази"много си ***,нищо не разбираш,само лаеш.
73
3
 
35
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
22-годишния ни конфуз с избирането избори, след избори на все едни и същи алчни гадни, безскрупулни, безочливи иглупави *** и ***, може да ни струва и държавата и народа...то че за евреите сме просто територия и за слепците е ясно...крайно време е да вземем нещата в ръцете си...за разстрел има една шепа хора в тази държава...1000-1500...500от тях да изтрепем, другите ще се приберат по дупките от които изпълзяха!!!
72
3
 
53
 
! Отговори
МАФИЯТА НИ ГАЗИ !!! преди 12 години
Конфузът Катар ни струва 65 000 евро, а конфузът ГЕРБ, няколко милиарда евро. А КОНФУЗЪТ 23 ГОДИНИ БСП,СДС,ДПС,АТАКА,ГЕРП, РЗС, НДСВ ... и прочее ДС проекти, кражби, корупция и далавери ни СТРУВАТ ВЕЧЕ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА !!!!
71
1
 
8
 
! Отговори
www преди 12 години
vsichkata rabota im e takava,aman!
70
1
 
32
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
На 5 октомври 2011 финландското правителство взе решение за разполагането на седмия поред за страната ядрен реактор (във Финландия действат 4 ядрени реактора, приключва изграждането на петия, който трябва да влезе в експлоатация през 2013, а строителството на другите два ще стартира, съответно, през 2012 и 2014). През миналата 2011 в света са били въведени в експлоатация шест ядрени реактора, от тях един в Иран (строителството му стартира преди седем години). Пак тогава Аржентина завърши изграждането на третия си атомен реактор, чието строителство започна през 2006. През февруари 2012 пък, Южна Корея включи в своята електроразпределителна мрежа два нови ядрени реактора.Италия и Германия не са част от този общ хор. Показателно е обаче, че ние, италианците строим в чужбина това, което забраняваме да се строи на наша територия. Така, през октомври 2011 компанията Ansaldo стана партньор на британците в производството на компоненти за новите ядрени реактори от които Великобритания се нуждае. Германия пък, която закри 8 от своите 17 ядрени реактора, водена от ирационалния страх, залял страната след аварията във Фукушима, беше принудена да одобри енергиен план, предвиждащ въвеждането в експлоатация на нова ТЕЦ, работеща с въглища /т.е. изключително неекологична/, с мощност 23 гигавата до 2020, както и вноса на електроенергия, произведена от руските АЕЦ.На 27 февруари 2012 Русия стартира изграждането на нова атомна електроцентрала Балтик 1, която се намира не чак толкова далеч от Германия. Тя ще произвежда електроенергия, предназначена за износ на немския пазар. Тоест, последният парадокс на недоверието към атомните електроцентрали и, че в резултат от него ще бъде изградена поредната АЕЦ (без да броим новите неекологични ТЕЦ-ове, работещи с въглища).Втората поука от случилото се във Фукушима и Чернобил е, че светът може да бъде тероризиран и без да се налага използването на оръжие и бомби. Защото, на практика, от всеки 100 организации, твърдящи, че се борят за защита на околната среда, 99 се занимават с това да терориризат, по един или друг начин, обществото. Затова нека се опитаме да стоим по-далеч от тях, да ги изолираме и да поискаме да бъде сложен край на шантажа, който осъществяват спрямо нас т.нар. продавачи на страх
69
1
 
24
 
! Отговори
Ne va e sram преди 12 години
S tezi 65000 evro mojexa da spasiat jivota na 1 balgorsko dete
68
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такова понятие "ние" няма. Значи едни ще си ходят на екскурзия без да свършат за 5 пари работа, а после всички да плащат. Наррая заглавие "Конфузът в Катар ни струва 65 хил. евро". Ама моля ви се, който издънил работата, той плаща. Мен 3 години не са ми вдигнали жалката заплатка с 2 лева, защото било криза, а други пилеят за глупости.
67
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бареков сигурно обува чехлите на бойко, застанал пред него. и реди: генерале, генерале...
66
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** шейховете ходят по принцип по чехли особенно в жегата АМА ВАЖНОТО Е БЪЛГАРИНА *** ДА ПЛЮЕ!
65
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бойко така посреща бареков у тех у банкя
64
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И още колко ще харчим на ваш гръб,ехеееее!
63
3
 
35
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Единствения конфуз в Катар бе този,че ББ и ЦЦ бяха отсвиркани от емира на Катар.Човека ги при с джапанки за 10 минути и показа пренебрежението си към тях.И с право.
62
2
 
49
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Каквото му цялото управление на Бойко ,такъв му и форума в Катар . Шейхът дипломатично им е показал че ги смята за *** и Бойко си изкара бесовете на Трайков.
61
4
 
31
 
! Отговори
никой няма да ми вяр преди 12 години
Пожарникарят: Трябва да продължавам да лъжа и да будалкам нацията. Иначе никой няма да ми вярва!
60
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие сте прости и аз съм ***, затова се разбираме, е казал премиерът Бойко Борисов по време на поредното си посещение в Кърджали.Та така
59
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kolkoto i da se panete us 6te prebade
58
1
 
8
 
! Отговори
катарец с бизнес преди 12 години
на кой му дреме ,имате още сребърен фонд,ГАЗ МОТОРУ,ДЗЪНГЪР,ДЗЪНГЪР ЗАГ
57
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aми николайчо младено не е носил чантите и папките на човек дето да го понаучи на нещо, той си беше лакейче на хубавото наде само, кво да научи от нея