Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро

Разходите са за наеми, официални вечери и техника
Обновена: 31 мар 2012 19:02 | 31 мар 2012 19:02,
230
Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро
Борисов и Цветанов в Катар. Снимка: МС

Организираният от външно министерство бизнес форум в Доха, Катар, струва на българските данъкоплатци 65 445 евро, съобщи Mediapool.

Събитието ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други. Това съобщиха от Министерството на външните работи след запитване на електронното издание.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Още по темата
 Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен 14-членната официална делегация, имаше още 25 придружаващи лица. Отделно от това премиерът бе придружаван от 103-ма представители на български фирми от различни браншове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Катарбизенс форум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да,заради двамата серсеми ще си вмирисва краката в обувките!Просто си е показал УВАЖЕНИЕТО към българите!
15
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко се държа дипломатично и мъжествено във враждебната среда подготвена от чиновниците подкупени от СереГея и агент Гоце. А и де не си правим илюзии, че ако СереГея и Гоце бяха на власт, някой щеше да ги покани на посещение в друга държава. Пълна изолация и никакъв бизнес отношения с нашите приятели и партньори от Близкият Изток нямаше да има!
14
1
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Защо не се дадоха още 35 хил. евро като хонорар на Ким Кардашиян? Хем да се закръгли сумата, хем щеше една камара арабели да събере и в 8 часа сутринта.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Асфалт паша в превод от турски ли е?
12
2
 
38
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
*** тоя, с белите чаршафи и с лимба на главата, с кого разговаря? С частния си охранител, с частния си шофьор или с премиер-министъра на суверенна държава, че се е изтипослал по чехли?
11
2
 
16
 
! Отговори
жена преди 12 години
Фирмите са си платили не само собствените разходи, но и тези на делегацията. Информацията не е точна.103 души по 1200 евро прави 120 000 евро или с други думи двойно на посочените разходи
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aсфалт паша и Цвъцко с какви трандафори са само хахахахахахахахаха
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
басии, всичките циркаджии се изсипали на курорт.А днес мутро-комунягата, след като разсипа държавата, раздаде 30 000лв като помощи и вече е бог !!!!
8
1
 
27
 
! Отговори
Ропотамов преди 12 години
При всички други случай може да се помогне но *** ли си не може да се помогне !!!Българската простотия е много стара тя не е от форума в Катар!!!
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако политиците плащаха от собствения си джоб, нямаше да трошат толкова много пара за екстри!
6
2
 
30
 
! Отговори
За сделките и...прос преди 12 години
Пари няма - действайте рече Боко.А защо са изхарчени 130 000 лева , кой ще ни каже?За плаж ли, за ядене и пиене ли?То от толкова мазила на плажа някои изгоряха, другите си навириха носа като , че ли не видяхме как добре ги посрещнаха - по джапанки.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ашколсун и фирмите не могат ли да си купят по един билет и да ходят да си правят рекламите сами да не са сакати.
4
0
 
50
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Ето тази снимка винаги ме кара да се смея. Човека е по джапанки, а нашите се държат за....Много скъпа каликатура цели 65455 евро. И понеже ние ще е плащаме можем да се смеем на воля.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
65 000 000???? nqkoj da obiasni???? ne wiarwam, che razhovdaneto na tolkova narof na majnata si struva SAMO 65 000 ewra. 650 000 da, 65 000 NE!!!
2
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ники Младенов да не се прави на много ерудиран и да ми се държи по снобски над нещата, ами да поеме отговорността.
1
1
 
62
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Tоя емир с джапанките, сякаш демонстрира отношението си към Тиквата. нещо от рода:- Къв си ти бе, *** *** и къде си тръгнал без бутонки у А група ???