Трети вицепремиер да контролира спецслужбите, иска Миланов

Това бил добър вариант за страната ни
Обновена: 31 мар 2012 19:39 | 31 мар 2012 19:39,
28
Трети вицепремиер да контролира спецслужбите, иска Миланов
Румен Миланов с МВР шефа Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Вицепремиер, различен от министъра на вътрешните работи, да координира всички служби за сигурност.
Тази идея лансира пред Дарик шефът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР) ген. Румен Миланов. Според него това е добър вариант за страната ни.

Още по темата
 „В Германия имаха министър без портфейл, който ги координира. Във Великобритания някои служби, да кажем разузнавателни служби, се представят в правителството от министъра на външните работи. В Унгария службата за защита на конституцията се представя от министъра на вътрешните работи. Има най-различни модели. За мен най-добрият вариант е вицепремиер да координира всички служби, не да ги командва. Ако говорим за командването, ако отворим Конституцията, системата за сигурност е поверена на МС. Човекът, който може да ги „командва", е министър-председателят", обясни ген. Миланов.

Директорът на БОРКОР заяви, че най-рано през юни ще има анализ за това какво създава корупция при обществените поръчки в България. Според него новият закон за сигурността е с "много недодялки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БОРКОРРумен Миланов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
СССРейчо преди 12 години
*** до ***....... Това ни дава червената мутро-мафиотска групировка ГЕРБ,у начело с мутрата - комунист Бойко Борисов !!!! Пълна анархия, безотговорност, кражби и нагло поведение. Всеки му дава съвети и който стачкува и заплашва - пичели !!!!! Чцалгаджийска държава с просто и алкохолизирано население....
2
0
 
8
 
! Отговори
за корупцията преди 12 години
Създава се от безконкурсното възлагане на обществени поръчки... чиято нужда пък се определя в зависимост от бранша, в който има бизнес "нашия човек"
1
0
 
10
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Смело раздувайте щата, ако трябва и ново министерство направете.Само не знам като издрънка бюджета на кухо какво ще измислите.