Обрат: Строим АЕЦ Белене, САЩ ни финансират

Трайчо Трайков се връща на бял кон, става шеф на БЕХ
524
Обрат: Строим АЕЦ Белене, САЩ ни финансират
На 1 април Джеймс Уорлик застана зад гърба на Трайчо Трайков.Снимка: Булфото

Пореден обрат претърпя прословутата сага със строителството на АЕЦ Белене. Това стана само три дни след като българското правителство обяви, че страната ни се отказва от проекта.

"В крайна сметка преценихме, че е по-добре България да строи АЕЦ "Белене", заяви преди минути премиерът Бойко Борисов сред продължителна среща с американския посланик Джеймс Уорлик.

Финансирането на бъдещата атомна централа обаче ще дойде не от Русия, както се планираше предварително, а от САЩ.

"Имаме сериозен интерес да инвестираме в българската енергетика, въпреки необоснования ви отказ за шистовия газ", посочи след срещата Джеймс Уорлик и продължи:

"Ние оценяваме България като изключително важен партньор както във военно, така и в икономическо отношение, и затова решихме да ви протегнем ръка за изграждането на атомната централа".

Уорлик обаче разкри, че е поставил условие на българското правителство, за да стане факт бъдещото финансиране – бившият икономически министър Трайчо Трайков да бъде назначен за изпълнителен директор на БЕХ. Само преди дни американският посланик заяви открито, че напускането на Трайков е голяма загуба за българското правителство.

Бойко Борисов призна, че веднага след ранната среща в утрото на 1 април е говорил с Трайков.

"Разговарях с Трайков, да. Аз мога да прощавам, не като Станишев и Доган само да прибирам, мога и да давам“, отсече премиерът и добави, че Трайков също е изразил готовност да стане шеф на БЕХ.

Все пак съществува възможност ако той откаже, да бъде изпратен от Борисов на задгранична мисия с намигване – спасител на плажа в Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
5
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Голем е тоя Бойко начи!Таман решихме че е взел решение и исината лъсна събитията са изпреварили бързият американски мозък и те не са знаели какво да му кажат да прави нашия затова траеше като биен *** след разговора със джудиста!Сега централката пак ще е руска пак ще сме зависими то и нама как да сме независими ама поне да сме и американски длъжници и те да гепат нещо и да могат да диктуват условия!А нащо мутре го видяхме *** безгласна буква връти се като пумпал завалийката!
324
1
 
2
 
! Отговори
h преди 12 години
След 5 години всички ще се изнесат....
323
5
 
4
 
! Отговори
ОТ ПОЖАРНАТА преди 12 години
АМИ ДА АМИ ДА ДА ДА ПЪРВОАПРИЛСКА Е НЕБОЙТЕ СЕ ДЕЦА НЕ СМЕ ПОРОБЕНИ ОТ АМЕРИКА. НО БОЙКО И ТОВА МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЩОТО НЯМА НИКОЙ В КРАТУНАТА А НОСИ ТИКВА ПОЖАРНИКАРСКА
322
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
А тази новина защо не я пише никъде другаде? Мирише на първоаприлска шега, а?
321
0
 
2
 
! Отговори
ani преди 12 години
Tова първоаприлска ли е ?????????????????
320
4
 
2
 
! Отговори
АРБИТЪР преди 12 години
ТОЙ ЗАТУЙ ЛИ Е ТОЛКОС *** КАТО ТИКВАТА
319
2
 
3
 
! Отговори
АРБИТЪР преди 12 години
ТУК НИКОЙ НЕ ВИ ИБАВА СЪС СМЕЛО ДУПЕ *** ТАКИВА. 666 НАДУПИЛ СМЕЛО ДУПЕ - ВЪРХОВНА НОВИНА ДНЕС!!!!!!!!!!
318
2
 
2
 
! Отговори
@399 преди 12 години
бсп създаде рзс по-скоро, това е най-успешният й партиен проект. производните на бсп обикновено гласуват с нея в неудържими моменти като импийчмънта на Гоце :)
317
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
391, след 5 години ще изнасяме комунисти за Русия. Понеже в Европа вече не останаха, но тук имаме бол. А най-заслужилите ще ги пращаме с еднопосочни билети за Куба и сев.Корея, там да пропагандират срещу алчната империя на злото жадна за петрол.
316
3
 
7
 
! Отговори
до 391 преди 12 години
къде я видя тази демокрация в България? Демокрация означава народно управление.Нас 22 години ни управляват монополисти и мутри,защитаващи техните интереси,не народните.Тези които бяха преди '89 общо взето си останаха.БСП създаде ГЕРБ като видя задаващата се криза и сега малкото им останали симпатизанти ни повтарят: "видяхте ли го тиквата, а какъв рай беше при хамстера и Доган"... най-лошото е, че това пречи на тези ,който наистина биха направили нещо за страната си..
315
1
 
14
 
! Отговори
Демокрация... преди 12 години
До преди 20 години България изнасяше:металорежещи машини, мото и електрокари, електротелфери, метали, влк. уранов концентрат, мъжка и дамска конфекция, обувки, платове, парфюмерия и козметика, лекарства, всякакви специалисти и преподаватели, пресни плодове и зеленчуци, плодови, зеленчукови и месни консерви, млечни продукти, зърно и зърнени храни, калцинирана сода и азотни торове, и най-вече - ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ!Сега изнасяме малко ток и много ***!Нека някой каже след 5 години какво ще изнасяме?
314
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпреки, че е първоаприлски каламбур, като ги зная какви са *** тези гербери, няма да се очудя...
313
1
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Не е още сигурно АЕЦ-а, или конлагера ще се разширява...???
312
1
 
9
 
! Отговори
1 април преди 12 години
до *** по-долу неразбрахте ли че това е 1 априлска шега която кореспондира с истината че бойко е куклата на конци на уорлик което е много лошо. от америка добро не чакай от там идват само злини това е доказано. американците са стиснати като еврейте по стиснати са и от габровци.
311
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес е първи април.Ако новината продължи да се тиражира и в следващите дни значи може и да е истина.Засега обаче минава само за първоаприлска шега.!На тези които така разпалено коментират бих казал-поставете мишката в долният десен ъгъл на екрана.Ето,нали виждате датата?Осъзнаите се исе смейте!
310
0
 
6
 
! Отговори
bufcwehn преди 12 години
Chestit 1-vi April i na vas !
309
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
честит празник и на позитанските ***, виждам че Кутев пак е раздавал флашки
308
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
Пичове, 1ви април е днес!!! Стига с тия конспиративни теории :)
307
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eми много ясно, че които плаща поръчва музиката.. или искаш ние целя народ да плащане? По добре американците да платят и да ивестират отколкото цялата сума да лежи на всеки един българин. Щом искат да дават пари да се строи да дават важното е, че няма да правим нов дълг и да го изплащаме
306
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление никога няма да станем като Аляска, понеже все още има прекалено много ***, държащи да си останем Чукотка.