БСП ще строи Белене, ако спечели изборите

Левицата води разговори с другите партии за референдум
2 апр 2012 20:20, Миглена Иванова
48
БСП ще строи Белене, ако спечели изборите
Петър Димитров. Снимка: архив, Булфото

БСП ще строи АЕЦ “Белене”, ако спечели изборите догодина. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на левицата и бивш енергиен министър Петър Димитров, цитиран от bTV.

Според него единственият, който има право да вземе решение за "Белене", е българският народ чрез допитване.

Водят се разговори с други парламентарно представени партии за внасяне на предложение за референдум, който най-вероятно ще бъде съсечен от сегашното мнозинство, каза Димитров.

По думите му обаче имало надежда в това, че част от независимите депутати не подкрепиха мнозинството в решението за прекратяване на проекта.

БСП вече обяви, че ще иска вот на недоверие на кабинета заради спирането на строителството на втора атомна централа.

Още през 2010 година президентът Георги Първанов повдигна темата за референдум за централата. В края на мандата си той нареди идеята си сред трите неща, които не е успял да постигне за десетте години на президентския пост.

Още по темата

По-рано днес пък лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов предизвика Сергей Станишев или Георги Първанов на дебат по темата за строителството на атомната централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: БСПизбориАЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Този от снимката прилича на политически селски офицер от 60-те години на миналия век.
39
5
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ-ЧЕРНА ВОДА!!! - ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ГО ТВЪРДЯХА(а икономиката ни дори не работи)- ТРАЙКОВ КАЖИ СИ!!!- ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!(- Сталин се би без резерви пред Москва, Хитлер се би без резерви пред Берлин, Япония капитулира, когато им свършиха резервите)- ОЧЕВИДНО ЕНЕРГЕТИКАТА Е ПРЕД КАПИТУЛАЦИЯ!!!- Но ПИТАМ - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст И защо точно този ток се изнася, а ние купуваме скъпия!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА НИ СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки, което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 стотинки..., е, които можем да си го позволим де...
38
1
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Ми четири години защо БСП-то спахте та не го построихте АЕЦ Белене ?
37
8
 
4
 
! Отговори
До аватар преди 12 години
Е да и да остане още по-мафиотската ГЕРБ, т. е. да не останат истински и можещи българи и апсолютно обезличаване на нацията.Това ли е целта?
36
4
 
24
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Дано и Господ да помага,тази партия БСП повече не бъде в парламента.Партията -мафия се мъчи да оцеле в седващите избори,дано народа се вразуми и ги унищожи !!!!!!
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако ще го строи с партиини пари ОК, ама ако пак ще се дърпат пари от бюджета, и ще се делят между братушките и ловеца и хамстера..и така още 30 години..
34
0
 
19
 
! Отговори
Гоцю-Кръстника преди 12 години
Браво другари!УРА......пак ще има ляб за нас!
33
1
 
26
 
! Отговори
Глас народен преди 12 години
Докато не нахраним прасетата в Белене с тези все ще ни крадат.
32
5
 
26
 
! Отговори
Б С П преди 12 години
Банда *** ***
31
0
 
18
 
! Отговори
бсп ще строи.... преди 12 години
аз ако спечеля изборите ще направя пенсиите по 1000 кинта, а минималната заплата 1500 . ще построя АЕЦ във всеки по-голям град и ще го захранвам не с уран, а с над милион излишни ***..... ееех, всичко мога да обещая като знам, че никои няма да гласува за мен...
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още малко и Космодрум, метро до Москва, Кремиковци и други подобни. Няма да пиша нищо за Мармота, че горкия вече го заболя отзад.
29
3
 
17
 
! Отговори
Църо преди 12 години
Ще строи... пръдльовци! Що не я построиха, като беха на власт? За едно е прав оня *** ББ - да я беха поне докарали до необратим етап! Сега, след като се ***, ще мият, ама е късно - ойде коньо у ряката!Аз бих ги избесил червените затова, че забатачиха Белене и дадоха на тоя шут възможност да затрие единственото нещо, което ни държеше по някакъв начин свързани с технологичния свят. Единственото ни останало експортно перо и коз на масата на енергийните играчи в региона и Европа. Сега - к^р!
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А вие защо не попитахте НАРОДА преди да подпишете Големия шлем?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако БСП спечели изборите, с чии пари ще строи "Белене"? Не е ли късничко за реферндум или просто лаф да става...
26
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е тези динозаври да бъдат осъдени за огромните загуби по "братската дружба със СССР" !
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако ЛЕВСКИ беше с ботуши, и БОТЕВ с каска ................................................
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Погледнете му само изражението:ПогледаПрисвитите устниКака само ни казва:Ах да ми паднете само-о-ооЩе видите от къде пи***т щастливите кокошки.
23
3
 
23
 
! Отговори
Много ясно преди 12 години
Кашкаваладжиите им е мерак да ни направят губерния на ***.............ще спечелят те един среден
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали те я започнаха. Да бяха я завършили. Не ,че нямаме нужда ,ама в момента спекулират. Ако те пак спечелят ще видите как АЕЦ-а се превръща във всичко друго ама не и в АЕЦ
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Референдума е хубаво нещо, ама аз да ги питам и тех от БСП, те преди да извадят този проект от прахта що не попитаха народа ???"Царут го извади, питай него. Ааа, забравих, той е в Мадрид и не го е*е за българските ***...