Общината срещу еколозите за бездомните кучета

Хора изхранват животните на улицата и ги събират на глутници
Обновена: 2 апр 2012 09:55 | 2 апр 2012 08:37,
429
Общината срещу еколозите за бездомните кучета
Снимка: архив, Булфото

Заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в Малинова долина.

След зловещия инцидент 87-годишният проф. Ботьо Тачков все още се бори за живота си.  

Мария Бояджийска обясни пред БНТ, че общината предприема всички възможни мерки, но програмата за намаляване на уличните кучета е била провалена миналата година от природозащитни организации.

Проблемът е, че все още има хора, които осиновяват кучета, след което ги изоставят и ги хранят със сурово месо, с необработена храна, тези животни са потенциално агресивни и на практика инцидентът в Малинова долина е резултат от тези действия на редица неправителствени организации, каза Бояджийска.  

Още по темата

Увеличени са екипите на Екоравновесие, които ловят бездомни кучета, обясни новият шеф на общинската служба д-р Манол Нейков. Редица хора, които са координатори или доброволци на неправителствени организации, в идеята си да изхранват бездомните кучета, ги събират на глутници, смята Нейков.

Той допълни, че кучетата, причинили инцидента в Малинова долина, все още не са евтаназирани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
казал тоя, смятал оня.. тва не може да е нещо написано от журналист - апропо, не виждам някой да е застанал с името си под него..
281
0
 
18
 
! Отговори
humanen преди 12 години
Всички кучета трябва да се преработват хуманно както другите домашни животни: 1) хуманно убиване с газ, инжекция и пр. както прасетата; 2) отстрелване на кучата като дивеч деликатес; 3) великденско куче пълнено с ориз (или хуманно опечено на шиш като агне); 4) кучешка дроб сърма от дробчета и сърца; 5) кучешки пастети за виетнамци, бедни и ценители на кучешки мезета; 6) кожуси от кучешки кожи за социално слаби. 7) герданчета и гривни от кучешки зъби. 8) да се държат в клетки и на синджир.
280
1
 
19
 
! Отговори
Ренета преди 12 години
И бих попитала г-жа Бояджийска, някой контролира ли собствениците на домашни кучета? Парковете са пълни с домашни кучета, които си тичкат щастливо, акат наоколо и скачат по хората? Каишка? За какво! За намордник да не говорим! Не съм видяла някой да събира акита. А къде е столичен инспекторат! Има ли изобщо глобен собственик?
279
0
 
19
 
! Отговори
Ренета преди 12 години
А кой според г-жа Бояджийска има вина за това? Кой отговаря за бездомните кучета- общината, а кой е ресорния зам. кмет? Какво щеше да се случи, ако кучето беше домашно? Какво означава провалена от природозащитници-удобно извинение? Не си вършим работата, защото някой е против да я вършим, ми то такива винаги има, хайде всички да вдигнем ръце! И какво означава увеличени екипи, повече заплати, които ще плащаме? Искайте промяна в закона, евтаназия, няма друг начин! И контрол!
278
2
 
18
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
И преди и сега нищо не се е правило както трябва само се е крало. Кучкозащитниците само лаят. Разрешение за избиване на кучетата от ЕС. Кучкозащитниците що не кажат кой пази "териториите" в държавите където няма нито едно куче в цели квартали и градове. Европари не дават не защото сме нехуманни а защото до сега само се е крало. Онази кучкозащитничка си приказва такива неща тук защото сме толерантни. В Русия до сега да са я натирили в Сибир.
277
4
 
21
 
! Отговори
лол преди 12 години
Аз лично съм ЗА евтаназията. Хич не ми се нрави да трябва да ходя с ножове и пистолети заради някви озверели глутници *** :) Не трябва да има никакво наказание за убийство на животно, ако животното е било агресивно. И тъй като вече видяхме колко ефективна беше "кастрацията" им, по-добре е просто да се избият.
276
7
 
22
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Изчетох повечето коментари... Направо съм шокирана... Ама никой не се възмути, че му вдигат парното и тока, че ни убиват децата по пешеходните пътеки, че се пребиват в училище...Какво се хванахте с кучетата. Не мога да повярвам, че българина е толкова злобен. Как не се намери някой да се "озъби" на монопола, на полицията, на съда, че онези гамени рязаха пръсти пък ги пуснаха. Ама кучетата са беззащитни и дайте сега да се покажем какви мъже сме!!! *** *** държава
275
3
 
21
 
! Отговори
ж преди 12 години
*Когато плъховете станат много и застрашават човешкия вид, се прави кампания за изтребването им.*Когато кучетата станат много и застрашават човешкия вид, се прави кампания за изтребването им.Играта с Екоравновесие е кражба на пари и замаскиране на проблема и подържането му за да има вечен бюджет. ... докато в това време проблема се влошава.Трябват нови управници. Тези се компрометираха.
274
0
 
21
 
! Отговори
ч преди 12 години
Проблема в България е, че мисленето е изостанало много. Всички ЗАПЛАТАДЖИИ са на едно мнение: Колкото по малко се работи, толкова по малко грешки и възможност за ТИХО ЖИВУРКАНЕ. Докато това не се промени - не очаквайте да ги трогне някакъв разкъсан на парчета професор.
273
4
 
23
 
! Отговори
dedo преди 12 години
Всеки "еколог" би могъл да си осинови бездомно куче, след като е толкова загрижен, но нито един няма да го направи. В помийната яма, наречена България, еколозите, както и всичко друго нямат нищо общо с тези по света.
272
0
 
18
 
! Отговори
До 382 - 388 - Мони преди 12 години
Е супер си зле!!! И тъй като всички са като теб имаме Б.Б и Цв.Цв. на главата. То и в ''най-демократичната'' държава - САЩ са така, който не мисли като федералното правистелство го съдят за тероризъм, я в лекия случай само го бият и го пръскат с газ по протестите. Е...ти българите, злобен и *** народ!
271
4
 
23
 
! Отговори
соня кирова преди 12 години
ще врякам щото има хора с различно от твоето мнение като подкрепяш убиването на деца и животни убии си своите деца ***
270
1
 
22
 
! Отговори
Кирова. преди 12 години
Нация която е неграмотна,незряща води го беден народ.Без духовно развития,няма богатство на нацията.
269
5
 
21
 
! Отговори
Кирова. преди 12 години
Днес дете преби за бутилка минерална вода друго дете.Такива подобни новини ни засипват всеки ден-човек убива или пребива,насилва и се гаври с друг човек.Ми според вас да вземем и да пребием детето насилник или да не съдим убиеца ада го убием направо.На тази земя всички се раждаме еднакви и умираме еднакво.Никой няма право да се мисли за господ и да убива друго същество.Винаги има два изхода по даден проблем, и всеки трябва да има шанс за превенция и превъзпитание,чак тогава може да се отсъждат п
268
7
 
23
 
! Отговори
коте преди 12 години
Всичко се връща в този живот, всяко зло и жестокост.Злобарите, които искат убийства на животни всичко това ще се върне на децата ви по особенно жесток начин!Всяко зло се наказва
267
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
402,стига вряка. Убийства на животни от деца винаги е имало, даже сега са по-малко. През комунизма да се бесят котки или да се хвърлят от високи сгради беше масова практика.
266
3
 
22
 
! Отговори
соня кирова преди 12 години
решението е просто и не се ли се питали защо действа навсякъде по света но не и в българи?? кастрирай и върни-кастрират се всички улични,спират да дават потомство след време ще починат от старост,а ако се наложат глоби за развъждане и изхвърляне на улиците няма няма д аима бездомни. не с убийство а с тези две прости мерки популацията им ще намалее,но НЕ! Тъпанарите от еко си плащат на вевтеринарите за да не кастрират кучетата или да им оставят по един яйчник за да има кучета и пари за еко!
265
7
 
25
 
! Отговори
соня кирова преди 12 години
развъждани,изхвърляни на улицата,след което ежедневно малтретирани от нас,а после ние казваме,че са заплаха за нас и ние се страхуваме от тях??"Продължавайте" в същия дух,разбивайте психиката на децата си като подкрепяте насилието и убийствата!Удушени котки и изкормени кучета- у нормалния човек предизвиква ужас, но за много малки българчета това е начин за забавление. Детските игри не са това, което бяха. Днес децата търсят отдушник за агресията като убиват по особено жесток начин животни.
264
6
 
22
 
! Отговори
ринго преди 12 години
какво чакат още ...трепете наред бе няма да се съобразяваме с глутниците песове и лигавите содомити...
263
1
 
17
 
! Отговори
куче медалист преди 12 години
ПУСТИ ДЕВЯТКИИИИИИ