Общината срещу еколозите за бездомните кучета

Хора изхранват животните на улицата и ги събират на глутници
Обновена: 2 апр 2012 09:55 | 2 апр 2012 08:37,
429
Общината срещу еколозите за бездомните кучета
Снимка: архив, Булфото

Заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в Малинова долина.

След зловещия инцидент 87-годишният проф. Ботьо Тачков все още се бори за живота си.  

Мария Бояджийска обясни пред БНТ, че общината предприема всички възможни мерки, но програмата за намаляване на уличните кучета е била провалена миналата година от природозащитни организации.

Проблемът е, че все още има хора, които осиновяват кучета, след което ги изоставят и ги хранят със сурово месо, с необработена храна, тези животни са потенциално агресивни и на практика инцидентът в Малинова долина е резултат от тези действия на редица неправителствени организации, каза Бояджийска.  

Още по темата

Увеличени са екипите на Екоравновесие, които ловят бездомни кучета, обясни новият шеф на общинската служба д-р Манол Нейков. Редица хора, които са координатори или доброволци на неправителствени организации, в идеята си да изхранват бездомните кучета, ги събират на глутници, смята Нейков.

Той допълни, че кучетата, причинили инцидента в Малинова долина, все още не са евтаназирани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
6
 
19
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
371 - колко такива деца познавам, ти не бери грижа. само знам, че ако детето ми се натрови и знам кой е виновнкика, ще го ритам докато не стане целия в кръв и ла+на! вие сте по-опасни и озлобени и от кучетата!!
241
0
 
20
 
! Отговори
нормален преди 12 години
ако баща ти е *** ... моя е Исус Христос !!
240
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фалшиви Инициали, абе вие кучелюбците не се ли усещате, като ставате смешни... Доста по-вероятно е това дете да си сложи някое кучешко ***, което е на детската площадка или в пясъчника. Или, викаш, твоите деца от малки ровят по кофите.
239
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
369,ти колко такива деца познаваш? Това ви е любимия аргумент на кучелюбците: "Някое дете ще вземе оставената до кофата храна и ще я изяде" :)))))))))
238
2
 
21
 
! Отговори
До Справедливия преди 12 години
Умрял някой за *** ти София. Скоро само кучета и *** ще останат все кореняци :)))
237
21
 
23
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
Вместо да злобеете срещу природозащитниците, по-добре обърнете злобата си към тези, които хвърлят отрова! Както знаете, малките деца пипат навсякъде и си завират в устата какво ли не! Като нищо някое детенце може да се натрови и да умре, заради нечий болен мозък!!
236
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** с Декларацията на ЮНЕСКО:Що не си я завреш някъде тази декларация, ама преди това обясни дали тя е предпазила тези животни, които сега се продават като пържоли в магазините ;)
235
1
 
30
 
! Отговори
Помияр Софийски преди 12 години
Напомням, че се пише ***, което не произлиза от пУма, а от пОмия и означава непородисто псе, ***.Впрочем, ако кръстосаме някак си пума с куче, то резултатът пак ще е ***, но сигурно и *** ще е вярно :)
234
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно е,че по улиците се разхождат индивиди много по-опасни от кучетата!Страшна работа!Злоба,злоба.....
233
4
 
29
 
! Отговори
az преди 12 години
Само с тази разлика, господине, че нахапаният човек беше професор, говорещ 4 езика...като гледам, Вие и с един трудно се справяте....
232
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
генетично увреден , егати *** парче
231
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
през уикенда в европа хората си правят пикник по градинките, лежта на тревата, децат им играят на воля-идилия, у нас през уикенда в градинките гъмжи от пумияри, ***, опикават всичко наред, защо, кви хора сме, незнам
230
1
 
26
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
В момента са надули сирените за въздушно нападение и Общината нехае за безпричинният стрес и терор, който те причиняват над кучетата! Докога ще толерираме това антихуманно отношение към беззащитните животни, спрете НЕЗАБАВНО сирените, садисти!
229
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Да нахраним *** с общинари,екоорганизатори и такива от 4 лапи.Гадни ***!!!!!!Само мръсотия и зарази навсякъде................
228
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
извода е ясен, от общината излавят дет що има ***, чрез фирма община - експорт ЕАД ги изнасят у виетнам и корея, дъртите чанти с тях, там да ги хранят за угояване. всички са доволни
227
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кого да обеся, *** или общинар? Това е въпроса! Ако обеся *** проблемът няма да се реши, ако обеся общинар ще направя добро на всички, включително и на ***. За това ще беся общинари!!
226
1
 
23
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
да дойдат виетнамците
225
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А най-добре ще е да се беси по един общинар при всяко охапване от ***.
224
1
 
26
 
! Отговори
Теодора преди 12 години
Обичам животните,имам котка -но улични животни не трябва да има.Нито за животните е хубаво ,нито за хората.Естествено ,че уличните кучета подивяват нали точно хората ги опитомяват. Кучетата или в домовете да се гледат или да ги пускат в горите да ловуват там като дивите животни!
223
5
 
24
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
бреййййй,дайте им на тия кучета и човешки права бе,пък вкарайте и някое друго в парламента.Стрихнин батка, стрихнииин,това е рецептата за отърване от този тормоз над хората