Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1

ГЕРБ или влиза в коалиция или всички се обръщат срещу нея
Обновена: 6 апр 2012 15:53 | 5 апр 2012 19:15,
280
Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1
На Борисов му трябва коалиция, ако иска да управлява втори мандат. Снимка: архив, Булфото

Ако парламентарните избори са днес, за ГЕРБ биха гласували 30,7% от избирателите, след тях по гласове се нареждат от Коалиция за България със 17,9%, „България на гражданите” на Меглена Кунева  със 7,1% и ДПС с 6%.

Това показват резултатите от изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено през март сред над 1200 пълнолетни български граждани в цялата страна.

Данните отчитат лек спад с около 2% в подкрепата за ГЕРБ в сравнение с миналата година, но според социолозите това може да е в рамките на статистическата грешка.

„Синята коалиция“ е на ръба да прескочи 4-процентната бариера, а "Атака" е вън от парламента.

Според социолозите при тези резултати чисто математически има само две възможности за управление на страната - ГЕРБ в коалиция с някоя друга политическа партия или всички политически партии срещу ГЕРБ.

Политиците с най-висок положителен рейтинг са еврокомисарят Кристалина Георгиева, президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова. При тях доверието е по-високо отколкото недоверието.

При Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев се забелязва, че в сравнение с януарското изследване има леко повишение на положителния им рейтинг.

Подобна тенденция се наблюдава и при министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Докато повечето политици запазват или леко повишават доверието си, президентът Георги Първанов (2002-2012 г.)трупа недоверие. Според проучването рейтингът на Георги Първанов се е понижил с 5% от януари 2012 година. 

Забелязва се известно повишение на доверието в председателя на БСП Сергей Станишев, но той продължава да
бъде с по-малко доверие от Първанов. Според анализаторите лидерската битка в БСП се отразява в рейтингите на двамата политици.

Повишава се доверието и в Меглена Кунева, като за три месеца нейният рейтинг е нараснал с 1,1%.

Със сериозна преднина (50.7 процента) президентството е институцията с най-високо доверие в обществото.
След встъпването на Росен Плевнелиев в длъжност като президент се наблюдава сериозен ръст в доверието към институцията. На второ място и трето място се нареждат армията и полицията, а последни са съдът и прокуратурата.

Лидерите на опозиционните партии - Мартин Димитров, Ахмед Доган, Иван Костов, Христина Христова, Яне Янев, Волен Сидеров са с традиционно много ниски стойности на доверие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
7
 
25
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
1-ПРОСТАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СИ ИЗБИРАТ *** ДА ГИ УПРАВЛЯВА,ЩОТ ГИ РАЗБИРАЛ2-ПРОСТАКА ПРЕКРАТЯВА ПРОЕКТА А Е Ц БЕЛЕНЕ3-СТРОИМ ГАЗОВА ЦЕНТРАЛА4-ЗАХРАНВАМЕ Я СЪС ШИСТОВ ГАЗ ОТ ДОБРУДЖА5-ЖИТО НИ ДОСТАВЯТ БРАТСКИТЕ КАНЗАС-ки И МАСАЧУЗЕТ-ски НАРОДИ6-ПРОСТАКА ВДИГА ЦЕНАТА НА ТОКА НА ПРОСТАЦИТЕ,ЩОТ ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА МУ ГО ПРОДАВАЛА ОТ ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ СИ ПАРКОВЕ НА 6лв/киловатчаса7-ВАЛЬО ЗЛАТЕВ ВДИГА БЕНЗИНА ЗА N-ти ПЪТ ЩОТ ПРОСТАКА МУ Е ПРИЯТЕЛ И ЗАЩИТАВА НЕГО,А НЕ ПРОСТАЦИТЕ8-КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
131
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРб пеят своята лебедова песен.
130
6
 
18
 
! Отговори
До 156 преди 12 години
Е как къде. На площадите да протестират срещу мутренската организация наричаща себе си ГЕРБ.
129
7
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
На последните избори от 6.300 000 избиратели гласуваха малко над 50 процента........За Герб - 1 690 000 , за БСП - 1 540 000.......Над 3 000 000 не гласуваха.......Сега тези хора ще изметат крадливата полицейска хунта със страшна сила........Питам къде е всенародната народна подкрепа за Герб ?
128
4
 
17
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Радвам се,че има все повече хора които се смеят на всякакви фиодоски и тикви от партийка геЙб.
127
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те,че вият вият, ама не дават кокала без бой. Изпаднали в истерия и с пяна по устата, пишат ли пишат платени драсканици в защита на тиквата от село Банкя.
126
7
 
15
 
! Отговори
ужаса ГЕРБ преди 12 години
Господа управляващи от истинската терористична антинародна групировка Герб. Вие дестабилизирате страната ! С вашето бездействие срещу *** ненаказана престъпност . Ние изхранваме с нашия кървав ,робски труд тези *** а те се гаврят в лицата ни....Никога ,при никое управление този етнос не е бил така толериран...А за доказателство ето случай от вчера от В.Търново.....милион от нашите кървави данъци тези животни унищожиха.......*** натрошиха новия парк Акация, полицията ги хвана.ВАНДАЛИ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД ВИЛНЯХА В НОВИЯ ПАРК АКАЦИЯ във Велико Търново, съобщи Йордан Йорданов, шефът на фирма Пролет, която направи новата зелена площ.Извикахме полиция, след като ни алармира охранителят на обекта. У нас тече дискусия дали да се наричат ***, или роми, но по-важното е, че тези хора не работят нищо и се издържат от нашите данъци, а вижте какво правят! Те не могат да се интегрират сами, а ние трябва да ги търпим и интегрираме и затова се дават милиони. Огорчен съм, каза Йорданов. Мургавелите под въздействие на алкохола нахлуват в парка и започват поголовно да трошат новите дървени беседки в събота вечерта. Човекът от охраната, която бе поставена по нареждане на кмета Даниел Панов, за да пази новите паркове, алармира Йорданов, който от своя страна се обажда на полицията. Вандалите тутакси са задържани, но Йорданов се съмнява, че срещу тях ще има възмездие, защото нито работят, нито имат нещо на свое име, което да обезпечи санкциите. Новият парк бе открит съвсем наскоро с пари от европроект. В него са вложени почти милион лева.
125
4
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 141- смях прелива от душата ми :))) ФИДОСКА си ми е случай който не мога да подмина :))) немога да продължа от смях :)))))))))))))))))))))))))))))))))
124
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еххх колко е хубаво да слушаш агонията на герберастките ***, как вият на умряло.
123
3
 
12
 
! Отговори
от преди 14 години преди 12 години
Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ave za kogo 6te glasuvate KOSTOV OPUSTOSHI INDUSTRIQTA I ZEMEDELIETO BSP I DPS OKRADOHA BULGARIA elate i vijte klak jiveqt horata kadeto upravlqva DPS horata nqmat pari za hlqb a depesarskite velmoji paradirat vlast i bogatstvo,tepurva GERB pochna da navliza v tezi rayoni koeto podludqva depesarite zatova alternativa na GERB v momenta nqma
121
4
 
7
 
! Отговори
Хер Тиква от Банкя преди 12 години
Ааа няма да протестирате, за да не ви пратя отново ушевите на Цецо Шестака, да бият отново децата ви. Хайл Тиква.
120
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Няма как премиерът посред бял ден да зарязва всичко, за да ходи да рита топка, а ние да мислим, че нещата ще се оправят от само себе си. Няма и министър-председател с такъв график, който позволява ритането на топка по обяд и рязането на ленти преди и след обяда. Това означава само едно че Бойко Борисов не работи нищо.Странното е, че няма родители, които биха одобрили подобно поведение на детето си да се изнася от училище, за да рита топка но на Борисов му се радват. Че и за Футболист на годината ще го изберат Никакъв хумор и никаква ирония не виждаме в тази история. Така навремето Слави Трифонов и Ку-ку бенд уж се подиграваха с чалгата, пееха уж иронично попфолк парчета и лека-полека се превърнаха в истински чалгари, чиито клипове се въртят по телевизия Планета.Вчера строи магистрали, днес художник и фугболист, утре поет, Борисов е на път да осъществи идеала на Людмила Живкова за всестранно развитата хармонична личност. Работата е там, че ще остави след себе си всичко останало всестранно разбито и много, много далеч от хармонията!
119
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахахха *** вият на умряло. кеф :))))
118
9
 
8
 
! Отговори
ПОЗИТАНО 20 преди 12 години
Омръзнаха ни тия целогодишни Велики пости... - искаме отново властта!!!...
117
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радостнто е, че народа ще му бие шута на този национален предател и гъ*олизец Боко Ла*норисов. Дори платените му *** няма да променят този фактП.П. Поздравления за 126-ти.
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само за минута влязох тук да видя какво става и щях да повърна от гнусното ибрикчииство. Явно Фиодоски пак са налазили форумите.
115
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Протестите са само в главите на смешните комунистчета, пушещи коз по цял ден докато фантазират как някой протестира и как някой нисък *** със съмнителна ориентация става министър-председател.. разбира се делириума прекъсва в един момент и до новото зареждане се изписват спомените по интернет форумите..
114
7
 
3
 
! Отговори
до 133-ия чукундур преди 12 години
това си го запиши някъде и след една година като изядете пак салама на бойко си го припомни/ако изобщо имаш мозък/*** комунист .да ти го изфраскам в дзурлата
113
12
 
8
 
! Отговори
Дани преди 12 години
От доста време не бях чел коментари, мислех си, че Куртевци вече са на трудовата борса. А то какво стана, продължават да трупат негативни коментари под всяка една статия за ББ и действията на правителството. Смешковци, много хора се отърсиха от идеологията и психологическата обработка на Позитано 20. И това се вижда на изборите. Голяма част от моите познати пак ще гласуват за ГЕРБ. Колкото и да ви е гадно за това. Никога повече крадливи комунисти на власт!