Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1

ГЕРБ или влиза в коалиция или всички се обръщат срещу нея
Обновена: 6 апр 2012 15:53 | 5 апр 2012 19:15,
280
Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1
На Борисов му трябва коалиция, ако иска да управлява втори мандат. Снимка: архив, Булфото

Ако парламентарните избори са днес, за ГЕРБ биха гласували 30,7% от избирателите, след тях по гласове се нареждат от Коалиция за България със 17,9%, „България на гражданите” на Меглена Кунева  със 7,1% и ДПС с 6%.

Това показват резултатите от изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено през март сред над 1200 пълнолетни български граждани в цялата страна.

Данните отчитат лек спад с около 2% в подкрепата за ГЕРБ в сравнение с миналата година, но според социолозите това може да е в рамките на статистическата грешка.

„Синята коалиция“ е на ръба да прескочи 4-процентната бариера, а "Атака" е вън от парламента.

Според социолозите при тези резултати чисто математически има само две възможности за управление на страната - ГЕРБ в коалиция с някоя друга политическа партия или всички политически партии срещу ГЕРБ.

Политиците с най-висок положителен рейтинг са еврокомисарят Кристалина Георгиева, президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова. При тях доверието е по-високо отколкото недоверието.

При Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев се забелязва, че в сравнение с януарското изследване има леко повишение на положителния им рейтинг.

Подобна тенденция се наблюдава и при министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Докато повечето политици запазват или леко повишават доверието си, президентът Георги Първанов (2002-2012 г.)трупа недоверие. Според проучването рейтингът на Георги Първанов се е понижил с 5% от януари 2012 година. 

Забелязва се известно повишение на доверието в председателя на БСП Сергей Станишев, но той продължава да
бъде с по-малко доверие от Първанов. Според анализаторите лидерската битка в БСП се отразява в рейтингите на двамата политици.

Повишава се доверието и в Меглена Кунева, като за три месеца нейният рейтинг е нараснал с 1,1%.

Със сериозна преднина (50.7 процента) президентството е институцията с най-високо доверие в обществото.
След встъпването на Росен Плевнелиев в длъжност като президент се наблюдава сериозен ръст в доверието към институцията. На второ място и трето място се нареждат армията и полицията, а последни са съдът и прокуратурата.

Лидерите на опозиционните партии - Мартин Димитров, Ахмед Доган, Иван Костов, Христина Христова, Яне Янев, Волен Сидеров са с традиционно много ниски стойности на доверие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до112-АЗ СЪМ ФАШИСТ а ти си мърцина ! може и меко казано - *** !:))))))
111
7
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
За 126Евала за коментара. И аз това се чудя. Как така Тиквун разправя как "народа" му бил поставил отличен, как били горди с това, което е направил (каквото и да е то). При положение, че всеки месец има протести в знак на неговото некадърно управление. Тоя Тиквун май пак е прекалил с метамфетамина.
110
11
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Борисов е бич за чорбаджии /***/ и турци... - затова му пеят песента на Странджа баир гората и на Ирин Пирин тревата....Затова борисов ще води дружина още два мандата... - пейте *** - тез жални песни...
109
6
 
9
 
! Отговори
до 132-ия геЙбераст преди 12 години
Това синко се вижда по улиците. Разбирам, че си платена *** на ***, ама колкото и да злобееш партийка геЙб сте минало. Народа го знае това, скоро ще ви го покаже. Аре чиба псе краставо.
108
7
 
4
 
! Отговори
до 126-тия малоумник преди 12 години
това с най многото протести къде го прочете.на позитано ли.там духа червен вятър и летят прашки.бухахаха
107
4
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Реално зад турската мутра има достатъчно банки, холдинги и т.н. за да фалшифицират отново изборите.
106
4
 
6
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
Поздравления за великолепният коментар. Толкова много истина, неудобна при това, казана в няколко изречения. Радвам се, че все още има будни българи, а не тиквенски ***. Още веднъж, поздравления за великолепният коментар.
105
2
 
6
 
! Отговори
евала преди 12 години
Госпожа Йес се оказа голяма манипулаторка.. не очаквах че има толкова балъци които да и се връзват на помията и пиесите - че не е от престъпния бизнес а беше първи партньор с мулти, че работи за интереса на хората а като министър работеше само в интереса на партията си и на корпорациите и накрая за капак как публично измами цяла България - като прати някакъв *** на нейното място като евродепутат. Но явно хората са *** и въпреки че тя ги обижда ежедневно с държанието си пак я подкрепят!
104
4
 
8
 
! Отговори
Нина преди 12 години
И американското *** Плевела е спечелил убедително с 2 процента, като 10% към гласовете му са фалшифицирани.
103
2
 
10
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Щом има все още вярващи на мутрата значи сме родени за роби.Ами и той е от същото котило крадци.Странджа напълно си прав но какво от това-роба си е роб.
102
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредните платени "проучвания". Народа не е глупав драги ми ***. Ако толкова много ви обича, защо тогава вие сте правителството с най-много протести след 89та ? А мандатът им дори още не е свършил. което прави този факт още по-срамен.
101
3
 
6
 
! Отговори
12345 преди 12 години
Някой да е чул за някой, който да са го "проучвали', айде да проучат и мен
100
13
 
7
 
! Отговори
йов преди 12 години
Борисов няма да е премиер на коалиционно правителство ,той и сега е с по-малко депутати в парламента, но управлява добре и никой не смее да го свали,защото останалите "знаещи и можещи"са доказани бездарници в управлението и освен да си чешат езиците в парламентарния контрол на друго не са способни.
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спокойно хора ГРЕБЕРИТЕ разчитат че е 2012 декември няма да ни има такаче няма ядове за тях.
98
6
 
12
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ОТ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ПО ФОРУМИ,СОЦИАЛНИ МРЕЖИ,НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ СЕ ПРОВЕЖДА МАСИРАНА,КООРДИНИРАНА,СМАЗВАЩА АНТИГЕРБ КАМПАНИЯ ! СЛЕД НЯКОЛКО СЕДМИЧНА ОФАНЗИВА РЕЙТИНГА НА УПРАВЛЯВАЩАТА КРАДЛИВА ХУНТА И КЛИКА ВЕЧЕ Е ПОД 8 ПРОЦЕНТА СПОРЕД РЕАЛНИ ПРОУЧВАНИЯ. ЗАЩОТО ИМА ОГРОМНА ИСТИНА В ДАННИТЕ И ФАКТИТЕ КОИТО СЕ ИЗНАСЯТ. ЯВНО С ТАЗИ ВЪРХУШКА НАРЕКЛА СЕ ГЕРБ Е СВЪРШЕНО ОКОНЧАТЕЛНО. ПО - ГОЛЕМИ КРАДЦИ БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛА В НОВАТА СИ ИСТОРИЯ.
97
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
ГЕРБ са единствената партия която не е индексирала пенсиите поне частично заради инфлацията, първата от 14 години насам която не е давала коледни надбавки към пенсиите, първата партия в историята на България която национализира пари за пенсия (проф. пенсионни фондове), пари за здравеопазване - резерва на НЗОК... И понеже тези пари бяха национализирани защото "нямало пари" - само за 2011година - в условия на бюджетен дефицит, служби на бюджетна издръжка излапаха 120 милиона за "бонуси" -За сравнение колко са тези 120 милиона за една година:- увеличиха пенсионната възраст за да спестят 56 милиона за 4 години- това е бюджета на БАН за две години- Това е 2/3 годишна субсидия за БДЖ- това е фонда за лечение на деца в чужбина за 12 години напред ( той е 9 милиона годишно и има "таван" от 180 хил. лева на дете)- толкова струва завода за преработка на отпадъци които вече 8ма година чакаме от Боко!
96
1
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 110- браво момче ! радвам се , че си образован и си БЪЛГАРИН и НЕ ЗАВИСИМ ОТ *** и *** ДЕРЗАЙ И ТВОРИ БЪЛГАРСКОТО няма значение дали си от ГЕРБ или БКП - РАДВАМ СЕ , ЧЕ СИ ЧАСТ ОТ НАЦИЯТА БЪЛГАРСКА !!!
95
3
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Малко факти ! През 2005 год. фискален и валутен резерв 4.5 милиарда. Идва Станишев и 2009 год. резерв 8.5 милиарда . След 2 год. и 7 месеца управление на Борисов резерва е 4 милиарда. Та Борисов имам само един- едничък въпрос ! Къде изхарчи тези близо 5 милиарда ?????????? Къде Борисов ? Магистрали няма,няма Белене,пенсии неиндексирани,безработицата расте главоломно. Къде са парите крадецо ?
94
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Мутрокомунистите от ГРОБ съвсем изтрещяха след като стигнаха до там да плагиатстват и името ми,дори и само във форума ! Това е добре,просто прекрасно ! Това говори че нервите им не издържат,че са в психическа криза,че ги боли,но не могат да променят фактите.....Нека ви боли ортодоксални комунисти от ГРОБ,края ви е съвсем- съвсем близко....А не 60 процента са против това крадливо,мутренско управление а точно 88 процента......12 процента все още ви подкрепят *** от ГРОБ
93
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Това е дежурният лаф на герберастите. Който им посочи некадърността им и ги уличи в лъжите им, веднага го наричат комунист. А като ги погледнеш - те до един са членове, уж бивши на БКП-БСП.Давам само няколко фрапиращи примера - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Искра Фидосова, Лъчезар Иванов - все отличници на БКП-БСП.Новоизбраният Президент също не прави изключение. За да станеш Първи секретар на ДКМС, каквъто той беше в Окръжния комитет в Благовеград, беше необходимо да си член на БКП.Другарите не биха назначили на такъв висок пост непроверен човек.За да учиш пък в Милиционерския развъдник в Сименоно, където е учил Премиерът, родата ти се проверяваше до 9-то коляно. Така че, Бойко да си завре приказките за дядовците-антикомунисти отзад.