Социалистите на ход за четвърти вот

Спирането на "Белене" е фатално, каза Станишев
Обновена: 6 апр 2012 14:47 | 6 апр 2012 13:25,
144
Социалистите на ход за четвърти вот
Сергей Станишев Снимка: БТА

"Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Под искането са подписите на 48 депутати - 39 от левицата, 8 "Атака" и един независим - Георги Терзийски.

"Мотивите за вота са много солидни, но можехме да минем и без тях", коментира пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", посочи той.

Според Станишев сегашното решение на правителството, подкрепено от ново мнозинство в Народното събрание, е фатално за България, за ядрената ни енергетика и за хората.

"Крайният резултат ще бъде много по-високи сметки за ток", прогнозира той.

По думите му кабинетът на Борисов е спрял най-съвременния индустриален проект на България, единствен от този мащаб в последните 20 години.

Още по темата

"Решението не е аргументирано по обоснован икономически начин. Неслучайно се крият заключенията от доклада на консултанта HSBC и се хвърлят димки. Не са направени никакви разчети. Газова централа на мястото на „Белене” означава по-голяма зависимост от Русия и цени, поне два пъти по-високи от цена, на която би произвеждала атомна централа", продължи да изрежда Станишев.

По думите му спирането на „Белене“ е национално предателство.

Стана ясно, че единственият депутат от левицата, който не е подписал искането за вота на недоверие, е Меглена Плугчиева.

Соцлидерът Станишев обаче обясни, че тя е поставена в двойствено положение, защото е предложена за посланик в Швейцария.

Това ще е четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов". Той обаче е обречен на неуспех.

От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят бившите си коалиционни партньори от левицата, а от десницата са доволни от решението на ГЕРБ за спирането на "Белене".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
7
 
! Отговори
ФЕНН преди 12 години
ГОСПОДА ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ ..ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВРЪЩАТЕ ПАРИ ДЕТО СТЕ ВЗЕЛИ КАТО РУШВЕТИ ОТ РУСНАЦИТЕ...АКО ОБАЧЕ СТЕ ГИ ПОХАРЧИЛИ ПО ИМОТИ И УЧЕНИЯ НА ДЕЦАТА СИ ...ЩЕ ВИ ХВРЪКНАТ ПРОСТИТЕ ГЛАВИ ..НАЛИ ЗНАЕТЕ КАКВО СТАНА С АНДРЕЙ ...ФАМИЛИЯТА МУ ВСИЧКИ Я ЗНАЕТЕ
54
2
 
6
 
! Отговори
brigante преди 12 години
управляват глупави, грозни, дебели, плешиви мутри и техните ***, и вие искате страната да се развива хахахахахахахаахахадокато не се лее кръв НИКОГА няма да живнете!!!
53
4
 
3
 
! Отговори
59 преди 12 години
цивилизования свят отрича ядрената енергетика, Германия окочантелно се отказа, Станишев плаши неграмотните хорица с фатализъм...какви смешници сте повечето от вас, заслужавате си Станишката вие...дай боже по скоро да си го върнете на влас, та съвсем да се доуправите:):):)
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има мноо прости тука, мислете, елментарно е, ДПС не покрепя БЕЛЕНЕ, факт, тва е , сички дет са на власт се съобразяват с тва, шото искат па да са на власт, преди БСП сега ГЕРБ ша търси коалиция за да имат втори мандат, мого е поросто, дреме им за националнио интерес
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турците не са загубени като БСП и НДСВ да строят АЕЦ за да изнасят ел.енергия - строят за собствени нужди. Да изнасяш ел.енергия е като да изнасяш работна ръка, повече губиш отколкото печелиш.
50
3
 
16
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Говори се, че премиерът бил попитал защо няма хора в затворите за далаверите в АЕЦ БЕЛЕНЕ ...Поради тази причина Плевнелиев трябва да разсекрети стенограмите на Гоце , за да разберем защо предшественикът му толкова много държи на АЕЦ БЕЛЕНЕ ! Имаме право да знаем истината и ако Гоце е предал националните интереси, какво следва от това !?
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЕЦ Белене е политически проект, за каква икономика иде реч тук?
48
1
 
14
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
А вие какво очаквахте от ДПС? Много ясно, че не искат АЕЦ Белене, ако го има как турците ще ни продават електроенергия от техните АЕЦ? Съответно няма да има турско финансиране за ДПС!!!
47
8
 
10
 
! Отговори
ЦЕЦА преди 12 години
?ЦОЦАТЕ ЛИ ЦОЦИАЛИСТИ?
46
5
 
7
 
! Отговори
53 преди 12 години
Ти, скъпи приятелю, какво разбираш под стара техника - най-последно поколение такава, съществуваща в света, получила всички сертификации от ЕС, оперираща с най-добрите и нови европейски системи за сигурност. Ако това за теб е морално остаряло, здраве му кажи. Пък и доклада на HSBC...ех, доклада, те сигурно също са купени, за разлика от БОКО, Станиш Бей и всички останали
45
5
 
2
 
! Отговори
АЗзззз преди 12 години
Всички които са се подписали за вота на недоверие да се смятат за НЕЗАВИСИМИ, защото от тях въобще НИЩО НЕ ЗАВИСИ!
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остаряла техника от изостанала страна за Станишев означава 'най-съвременния индустриален проект на България'. Пази Боже!
43
11
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Чуйте и още глупости от управляващите: Консултантът, нает от държавата по проекта за АЕЦ "Белене" - британската банка HSBC, ще получи само 30 % от договорения хонорар от 2.4 млн. евро. Това обяви днес министърът на икономиката Делян Добрев пред парламента. Плащането ще съответства на свършената от консултанта работа до момента, до решението на правителството да се откаже до проекта, обясни Добрев.А докладът е готов и вече е представен на поръчителя му Българския енергиен холдинг, е показал, че в региона има дефицит на електроенергийна мощност от около 40 000 мегавата, а конкретно в България ще има необходимост от нови мощности в периода 2018 2024 г. Вие как мислите: след като докладът е изготвен само 30% ли ще се плати? Пълни лъжи! Това са 2 милиона и четиростотин хиляди евро!
42
11
 
10
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Тина, не е една издънката на Боко ел Кусур...Обеща тържествено, че това лято ще пътуваме до морето по магистрала...ха да видим, щото с това се бие в гърдите.Много му станаха черните точки.ГЕРБ се оказа една голЕма калинка...
41
7
 
7
 
! Отговори
до 47, 46 преди 12 години
Защото българия енергиен гигант и локален фактор в сфера като енергетиката не се вписва в плановете на големите. За това ;). 46: явно не си влизал в реактор и идея си нямаш за какво става дума, но първосигналните ти инстинкти, както и на мнозинството еколози в кавички се активира при споменаването на думата АЕЦ.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирк
39
6
 
19
 
! Отговори
Tina преди 12 години
"Според Станишев сегашното решение на правителството, подкрепено от ново мнозинство в Народното събрание, е фатално за България, за ядрената ни енергетика и за хората."Веднъж да съм съгласна и със Станишев.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да влезна в парламента и да задам само два въпроса на БСП (понеже те са единствените против прекратяване на договора).Та въпроса ми ше е "Проекта АЕЦ белене е започнат от 1981г. "ЗАШО" нито едно правителство до сега не го е завършило?" ЗАШО БСП докато имаха цялата власт не го завършиха те?"
37
0
 
2
 
! Отговори
hes преди 12 години
Ядрен реактор в северната част на Франция бе спрян извънредно заради сигнал за пожар. Няколко аварийни екипа веднага са пратени към мястото, където са избухнали два малки пожара. Дим е забелязан над реактора, но до момента от компанията-оператор EDF твърдят, че няма опасност от ядрено замърсяване.АЕЦ Пенли се намира близо до град Диеп. Няма пострадали, а инцидентът няма последствия за околната среда, допълват от компанията, цитирана от Ройтерс.Причина за огъня е теч на петрол от помпа вътре в помещението с реактора. Централата край Пенли е разположена край бреговете на Франция непосредствено до Ла Машна, който свързва Франция и Великобритания. Състои се от два реактора, охлаждани с вода именно от там.
36
7
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Тя и твоята хранилка ще свърши, като плащаш по 50 цента за турски и румънски ток, а избора ти е да даваш 70 за модерния напоследък "еко". Жалко е, ако си мисли някой, че новото лоби не се крие под това "еко". И ако същите тези си мислят, че там ламкането е по-малко, се лъжат. даже обратното, само дето после насреща няма нищо добро за народа. Всичко друго освен ядрена енергетика за страна като българия, където вътрешен контрол няма би било пагубно-за АЕЦ има МАЯЕ,стриктен контрол и наши специалис