Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида

Борисов съжали, че бивши министри остават без съд и присъда
Обновена: 9 апр 2012 14:59 | 9 апр 2012 09:51,
515
Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида
Снимка: БТА

Нито един министър на БСП, ДПС и НДСВ не може да бъде подведен под отговорност, обяви премиерът Бойко Борисов.

По думите му причина за това е Закон за амнистията, приет от тройната коалиция, който освобождава от отговорност предишните управляващи.

Премиерът попита в студиото на bTV как ще реагира обществото, ако ГЕРБ приеме такъв закон и веднага си отговори: "Ще ни разпорите!".

За министерските рокади

"Който не се справя, трябва да се сменя", категоричен бе той за рокадите в неговия кабинет.

На въпрос защо е бил освободен Трайчо Трайков като министър на икономиката, премиерът отговори: "Не се справяше с работата си".

Бойко Борисов заяви, че новият здравен министър Десислава Атанасова е приета добре от партията, от парламентарната група на ГЕРБ и от Лекарския съюз.

"Първите й стъпки са успешни", убеден е Борисов. По думите му има лекари в България, които поучават от 20 000 до 70 000 лева заплата.

"Докторите в България вземат много добри заплати – можещите, работещите, успелите. Които не могат да вземат такива заплати, си намират работа навън", каза той и заяви, че това е благодарение на доброто образование.

За шистовия газ и горивата

Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да остави мораториума за шистовия газ, но да разреши проучванията за конвенционален газ.

"Спасението е да си намерим собствени ресурси", убеден е той.

Според премиера България има добри залежи от това, което ни трябва, но това не било шистов газ.

По думите му запасите от него ще влязат в употреба до година-година и половина.

Борисов заяви, че държавата няма как да регулира цените на горивата. Предложените мерки от бизнеса можели да намалят цената само с 3-4 стотинки.

"Цената на бензина идва от цената на петрола. Но държавата не може да дотира "Нефтохим", за да карате бензин по 1 лев литъра. Ако се вдигне петролът, може и да спрем да караме автомобили", прогнозира той.

"Ако има война в Иран, това е най-лошият сценарий", каза той.

За протестите в ОЦК

Премиерът Борисов заяви, че приема протеста на работниците от ОЦК Кърджали като подкрепа за усилията на държавата.

"Хората живеят с надеждата, че има вездесъща фигура, която хваща виновния за ушите. Продължаваме да искаме да им помагаме", заяви той и посочи, че държавата полага огромни усилия в тази посока.

Намеренията на металурзите да стигнат до по-драстични действия и да пренесат протеста си в София премиерът определи като нелегитимни: "Ако искат да проявяват неподчинение, да го правят пред къщата на Захариев, нямат право да блокират пътища", категоричен бе Борисов.

Премиерът нарече "измишльотина" думите на бизнесмена Валентин Захариев, че е спонсорирал ГЕРБ с 5000 лева.

"Не знам, че Захариев е спонсорирал ГЕРБ – това са измишльотини. На кой ги е дал? Не съм проверявал. Но ще ви кажа, че той е покровителстван от Иван Костов", отсече той.

За бездомните кучета

Прекалено либералното отношение към животните е причина за проблема с кучетата в София, смята Бойко Борисов.

Според него на агресивните животни, които се събират по глутници, трябва да се прилага евтаназия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИЯ ТИКВИ КЪДЕ БЯХА 3/ТРИ/ГОДИНИ,ЧЕ НЕ СА СМЕНИЛИ ЗАКОНИТЕ!СИГУРНО НА ПОЛЕТО В НЯКОЯ НИВА ЗА ТИКВИ.
367
1
 
9
 
! Отговори
партиец преди 12 години
Ред, дисциплина и мечтиииии......
366
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съобщение на Герб:Парламентарната група на Герб набира статисти.Местата в правителството вече са запълнени.
365
8
 
23
 
! Отговори
ода за Тиквата преди 12 години
ода за ТикватаБоко Тиквата нагло ни газиродната полиция яко го пази,заедно крадат с *** и Пашатаи във мизерия тъне страната !!!Боко Тиквата е страшен лицемер,"мръсни комунисти" на Съселовите и Гоцевите вика,а той самият е отроче на същата тазикомунистическо-номенклатурна престъпна клика !!!за Тиквата гласуват само *** крадат по селата и Шестака ги жали,държавата е станала мафиотско-*** гетоа Боко Тиквата със Златев на Обзор преяждат с кюфтета .Боко контролира всякакви контрабадни каналинаркотици, прституция, алкохол и цигари,пие уиски, пуши пури и го боли шнура,а парите ги пере банкерката Цура !Боко Тиквата краде и деребейства,обрекъл е на глад хиляди български семейства,но някой ден ще се събуди народаи Боко Тиквата ще гние в ЗАТВОРА.
364
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето какво кзват във великобритания за приватизацията на тяхната здравна системаWell, they're not immune to illness. Eventually even the most ardent Mail journalist will get ill, and be thankful for free healthcare. That's why everyone's so pissed off about this.само тука *** се радват на оод-тата
363
5
 
0
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Когато се правят " тройки " или водещия е добре или двамата разтакават другарката . ГЕРБ тогава стояха отстрани и се надяваха поне да ги " опръскат "
362
4
 
37
 
! Отговори
КРАЙНО ОПАСНО преди 12 години
ЛЪЖЕ. ПАК ЛЪЖЕ. ПАЗИ СИ ***, КОГАТО ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ. А ПАДАНЕТО МУ ЩЕ Е С ГРЪМ И ТРЯСЪК. ОСОБЕНО СЛЕД ДНЕШНИЯ РЕЗИЛ ПО БТВ В СУТРЕШНИЯ БЛОК. МЪНКАНЕ И ОБЯСНЕНИЯ ДО ВТРЪСВАНЕ. ЯВНО ОТ ПРИКАЗВАНЕТО НА ЕДНИ И СЪЩИ ЛЪЖИ И ЛАКЪРДИИ ТЪПАКЪТ Е ЗАТЪПЯЛ ОКОНЧАТЕЛНО. МДАА, СТАВА ОПАСНО БОРИСОВ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА. ТОЯ ТОТАЛНО Е ИЗПЕРКАЛ ОТ ЛЪЖИ И ДАЛАВЕРИ И ВЕЧЕ НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ.
361
6
 
1
 
! Отговори
Kuzman преди 12 години
Dobre be pi4 otidi da jiveesh vav Severna Korea shtom e tolkova gotino tam.
360
2
 
6
 
! Отговори
NERON преди 12 години
TOZI OSHE LI LAE 4E PREDNITE MY BULI VINOVNI ,KATO NE MOJE DA SI HODI .NEOBRAZOVANI TUPANARI NI YPRAVLIAVAT VE4E 22 GODINI I ZATOVA DURJAVATA E TOZI HAL ,1 BE6E ISTINSKI DURJAVNI -CAR SIMEON 2 ,NO KOI SHTE GO OSTAVI 4ERVENO SINIATA MAFIA LI ? TAM E PARATA VUV VLASTA . DIANKOVCI I RAZNI NOVI MINISTRI OT 4YJBINA S DOBRI ZAPLATA 6TE SE VURNAT ZA POLZY RODY V BG DA SA MINISTRI SUS 3000 LV ZAPLATA LI ? EDVA LI AKO NEMA DALAVERI 10 PUTI POVE4E OT KOLKOTO POLU4AVAT V 4YJBINA -TOVA E JALKATA ISTINA
359
12
 
3
 
! Отговори
до 458 преди 12 години
типичното плебейско самочувствие на необразования- това си ти и твоя пост. не правиш разлика между НАКАЗАТЕЛНА и АДМИНИСТРАТИВНА ОТГОВОРНОСТ,но не може да не се изкажеш по всички теми. за разлика от теб ,на премиера му говорят СПЕЦИАЛИСТИ и той говори с чуждо инфо,затова е премиер а не човек от екипа на премиера.
358
7
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
кой те пита днес за кого ще гласуваш след година или две? ти може да си умрял до тогава. а че не си с нищо по-стока от комунистите личи от това, че агитираш да не се гласува. така *** ще ни управляват или жорж ганчев клоуна, кой друг?
357
1
 
22
 
! Отговори
az преди 12 години
Не съм *** и никога няма да бъда а за Герб никога няма да гласувам аз и моето семейство и така смятат и много мои приятели познайте защо не е трудно хайде от три пъти......
356
3
 
26
 
! Отговори
бабка преди 12 години
" Тройката преметнала ГЕРБ "То , че ГЕРБ не става за нищо, но и не сте и спортисти, каквито се правите, всички ви премятат.Все някой ни е виновен.
355
0
 
15
 
! Отговори
дядо преди 12 години
деца не се плюнчетеразбойниците неможете ги пипнате са се нагушили с народна пара и още ще се гушатсами си го дакарахте сами ще си го кусатене случайно че е премахната наборната армиящото в нея ще са децата на бедните и ограбенитеи едно честно офицерче е достатъчно за да ги сметатсега ще чакате някой от вън да ги изгонино това не ви оправяте вземат каквото е останало за взимане и айде в европатаи тяхните правнуци ще си живуркат за ваша сметкаможе да се върнат като кобурга за още нещо
354
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо избяга Бойко от въпросите за *** престъпност. Как така нищо не може да се направи и защо шикалкавеше като финтираше с инфраструктура и тем подобни. Когато държавата има желание може да направи всичко и със всеки, няма извинение за това бездействие от страна на Цецко и неговите подчинени!
353
0
 
25
 
! Отговори
teofil1964 преди 12 години
Толкова лие трудно и непосилно да не може да се отмени този закон че, да не може никой да им търси отговорност на бившите управляващи.Това става след като има мнозинство във народното събрание.Тази промяна трябва да стане още утре.Всички бивши от 1989 год.насам са за затвора и отнемане на имуществото им.Тогава ще има пари за народа.
352
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Население на Северна Корея Населението на Северна Корея е едно от най-хомогенните в етнически и езиков аспект. Близо 100% от населението се състои от етнически корейци, като съществуват много малки китайски общности по границата с Китай, както и незначителен процент японски общности. На практика, там няма ***. Армията им е 1.2 млн. , разполагат с ядрено оръжие и междуконтинентални балистически ракети. Произвеждат в пъти повече стомана и въглища от Южна Корея.Раждаемост: 14,61 раждания/ 1 000 души Смъртност: 7,29 починали/ 1 000 души Заразени с HIV/СПИН: 0 Грамотност: Средно: 99%Мъже: 99%Жени: 99%Достъп до питейна вода: 100% от населението (2004)През 1989 г. КНДР наброява 19 000 000 , през 2011 г. - 26 000 000 млн. , прогнозите за 2045 са 34 000 000 млн. През 1989 г. НРБ има 8 700 000 млн. население, през 2011 г. РБ - 7 300 000 млн. , прогнозите за 2045 са 3-4 000 000. Населението е разнородно,с големи малцинствени групи, с влиятелни *** и турски партии. Армията е 26 000, със старо натовско и руско въоръжение(белгийската фрегата Дръзки е на 50 години!). Индустрията е разрушена, развиват се услугите - банкови офиси, погребални агенции, аптеки, заложни къщи и игрални домове. Раждаемост - 75 513 души (10.0 ) смъртност - 110 165 души (14.6 ) Естествен прираст -34 652 души (-4.6 )
351
0
 
3
 
! Отговори
Кога ще ги стигнем? преди 12 години
Ютас Чанад Хорват, на 23 години, първо убил четирима души - баща си, баба си, дядо си и брат си, а после ранил тежко сестра си, майка си и още един човек на улицата, след като избягал от фамилната къща.
350
0
 
0
 
! Отговори
TIKVO ZAKONA PAZI I преди 12 години
SA SE OBRKAH. SHO MU NE tIKVATA DA ZNAE DALI MOE DA SUDI BIVSI UPRAVNICI. TOIA PIPON NEMA DA E VE4NO NA TRONA. EDIN DEN SASTO STE STANE BIBSH. EEE, PITA SE U ZADA4KATA, TROINATA KORUPCIA SAMO TEH LI SA SI GLASUVALI ZAKONA ILI TO KASAE I KRATUNITE?NAMESTO DA BLAGODARI NA TIGANA, STANISHAKA I CAR DRVOIAD 4E ZAKONAT KASAE I CELATA *** BANDA- TOIA SMESHNIK ZEL DA NI PLA4E 4E NAMALO DA BUDE OSADEN EDIN DEN.TOIA IZOBSTO U RED LI E?
349
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми то като се обещава, най-малкото е редно да си направи човек сметката дали може да изпълни обещанията, иначе са си просто хвърлени въдички за баламурници