Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида

Борисов съжали, че бивши министри остават без съд и присъда
Обновена: 9 апр 2012 14:59 | 9 апр 2012 09:51,
515
Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида
Снимка: БТА

Нито един министър на БСП, ДПС и НДСВ не може да бъде подведен под отговорност, обяви премиерът Бойко Борисов.

По думите му причина за това е Закон за амнистията, приет от тройната коалиция, който освобождава от отговорност предишните управляващи.

Премиерът попита в студиото на bTV как ще реагира обществото, ако ГЕРБ приеме такъв закон и веднага си отговори: "Ще ни разпорите!".

За министерските рокади

"Който не се справя, трябва да се сменя", категоричен бе той за рокадите в неговия кабинет.

На въпрос защо е бил освободен Трайчо Трайков като министър на икономиката, премиерът отговори: "Не се справяше с работата си".

Бойко Борисов заяви, че новият здравен министър Десислава Атанасова е приета добре от партията, от парламентарната група на ГЕРБ и от Лекарския съюз.

"Първите й стъпки са успешни", убеден е Борисов. По думите му има лекари в България, които поучават от 20 000 до 70 000 лева заплата.

"Докторите в България вземат много добри заплати – можещите, работещите, успелите. Които не могат да вземат такива заплати, си намират работа навън", каза той и заяви, че това е благодарение на доброто образование.

За шистовия газ и горивата

Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да остави мораториума за шистовия газ, но да разреши проучванията за конвенционален газ.

"Спасението е да си намерим собствени ресурси", убеден е той.

Според премиера България има добри залежи от това, което ни трябва, но това не било шистов газ.

По думите му запасите от него ще влязат в употреба до година-година и половина.

Борисов заяви, че държавата няма как да регулира цените на горивата. Предложените мерки от бизнеса можели да намалят цената само с 3-4 стотинки.

"Цената на бензина идва от цената на петрола. Но държавата не може да дотира "Нефтохим", за да карате бензин по 1 лев литъра. Ако се вдигне петролът, може и да спрем да караме автомобили", прогнозира той.

"Ако има война в Иран, това е най-лошият сценарий", каза той.

За протестите в ОЦК

Премиерът Борисов заяви, че приема протеста на работниците от ОЦК Кърджали като подкрепа за усилията на държавата.

"Хората живеят с надеждата, че има вездесъща фигура, която хваща виновния за ушите. Продължаваме да искаме да им помагаме", заяви той и посочи, че държавата полага огромни усилия в тази посока.

Намеренията на металурзите да стигнат до по-драстични действия и да пренесат протеста си в София премиерът определи като нелегитимни: "Ако искат да проявяват неподчинение, да го правят пред къщата на Захариев, нямат право да блокират пътища", категоричен бе Борисов.

Премиерът нарече "измишльотина" думите на бизнесмена Валентин Захариев, че е спонсорирал ГЕРБ с 5000 лева.

"Не знам, че Захариев е спонсорирал ГЕРБ – това са измишльотини. На кой ги е дал? Не съм проверявал. Но ще ви кажа, че той е покровителстван от Иван Костов", отсече той.

За бездомните кучета

Прекалено либералното отношение към животните е причина за проблема с кучетата в София, смята Бойко Борисов.

Според него на агресивните животни, които се събират по глутници, трябва да се прилага евтаназия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
4
 
10
 
! Отговори
Крадлива Тройна влас преди 12 години
"Чл. 1. (1) Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години. Законът е приет от 40-то Народно събрание на 26 март 2009 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание". На такова решение на НС се казва умишлено перстъпление, защо депутатите, вкл. ръководството на НС, ясно са осъзнавали каква я вършат и защо я вършат. Т.е., целта е да се прикрият престъпленията, вършени от правителството на Тройната коалиция, в което три партии си бяха разпределили министерствата и крадяха като за последно. За отбелязване е,че нито гл.прокурор, нито КС, нито президентът дадоха отпор на това незаконно, гнусно и безочливо решение. На това му се казва съучастие в престъпление. Затова сега нито гл.прокурор, нито Темида ,нито КС не поискаха да вкарат в затвора лицата, разсипали сума ти пари по проекта АЕЦ-Белене: първо, защото са виновни и те, второ защото си премълчаха пред незаконния Закон, приет от депутатите на управляващото мнозинство от 40-то НС! И сетне говорим,че депутатите, изп.власт, съдебната власт, КС и президентът са демократични институции! Това е най-големият виц за двадесетилетието!
347
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе при тая ескалираща мизерия и със и без закон пак ще ви разпори народа
346
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NARODA E BESEN NA TOQ tQHEN POPULIZAM I TQHNITE LAJI KAKVI 4ERVENI DRASKA4I VI GINQT TOVA SME NIE HORATA KOITO JIVEEM V BALGARIq I SME RODENI TUK, OMRAZNANI BORISOV VSE DA SME MU VINOVNI omraznani to4no obratnoto vie ste draska4ite na gerb VSI4KI VIE KOITO SLAGATE MINUSI NA ISTINATA KOQTO VI BODE O4ITE I SHTE VI NABODE OSHTE POVE4E KOGATO ZAGUBITE IZBORITE DORI DA IMATE PODKREPATA NA ***
345
5
 
44
 
! Отговори
Амнистия преди 12 години
Ще има ли амнистия за Разбойко Борисов, откраднал 5 000 000 000 от резерва + 2 000 000 000 добавка към външния дълг? Кой е най-големия разбойник а? Ще имаме прецедент след изборите - първия мин.пред. влязал в затвора. Как ли ще му се зарадват другите затворници? ХаХа
344
0
 
28
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Добре де, за бензина - Барела беше $150, бензина - 2.50-2.55. Сега барела $125, бензина - 2.80. Май не е виновна само цената на петрола. Акциза се вдигна с 2% - ОК, ама останалите 12-13% кой ги *** ? Кой ги дава е ясно !
343
1
 
22
 
! Отговори
Samo dnes :( преди 12 години
Някой разбра ли каква е точната цифра на убийствата и самоубийствата от днес, аз прочетох за 5 или 6...Щастието, че живеем толкова добре през последните 22 г. и собено последните 3г., мира не ни дава...Управляват ни импотентни политици, които заместват неможенето си с демонстрация на Свръх Азът си...Притеснявам се за себе си и за семейството си и скърбя за България, която толкова обичам !МутоКомунизмът е форма на Олигофрения ОПАСНА за всички нас !
342
1
 
42
 
! Отговори
един от преметнатите преди 12 години
А вие , недоразуменията от ГЕРБ преметнахте и ограбихте целият народ. Нали при вас всичко трябваше да е хубаво, спокойно, безопасно.......но уви, всеки ден убийства, пълна мизерия, безработица, духовна нищета и какво ли не. Махнете си розовите очила и вижте до къде докарахте страната, защото обратният път от високото не е никак безопасен.
341
3
 
10
 
! Отговори
все преди 12 години
някога ще дойде на власт някой истински българин и ще промени всичко и ще вкара всички крали и съсипвали тази държава в затвора без давност.сигурен съм ще се намерят и такива българи не сме само паплачта позната по цял свят като мишоци материялчета.има има ще дойдат от някъде.
340
3
 
7
 
! Отговори
КАКА преди 12 години
БАТИ ДА СМЕНИ ЗАКОНА И ДА ГИ ХВАЩА ВСИЧКИ И У СЪДА БЪЛГАРСКИ С ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ОТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ПЪК И ЗАКОНА ПИШЕ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ А ПРИ ТЯХ ВСИЧКО БЕ УМИШЛЕНО
339
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко години ви трябваха да прочетете законите и да ги промените?Май от изяви по медиите нямате време?
338
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да си вириш пръста и да не го вириш си пътник.Некадърници безочливи.
337
8
 
7
 
! Отговори
само преди 12 години
бат слави бинев-той е следващия.поизучи се в европата.давайте за него.
336
0
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 12 години
Тогава да ги осъдят за умишлени престъпления във вреда на държавата. Какъв е проблемът дори ако трябва да се промени закона!
335
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NASHIQ SKAP GOVORESHT GLUPOSTI MINISTAR PRECEDATEL KAZA SLEDNOTO PO BTV SKANDINAVSKITE STRANI BILI MNOGO ZLE I VIJTE GI KOLKO UBISTVA IMA TAM .AMI GOSPODIN4O DNES SA STANALI SAMO 4 DO SEGA ZA DEN MNOGO SI ZLE NO NIE SME PO ZLE OT TEB ZASHTOTO GLASUVAHME ZA TEB NO VE4E NQMA DA IMA TEB ILI TOVA TEB ZAEDNOS TVOQTA GROZNBA PARTIQ
334
0
 
7
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
ЗАКОН ЗА АМНИСТИЯВ сила от 22.04.2009 г.Обн. ДВ. бр.26 от 7 Април 2009г....Чл. 1. (1) Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години....Законът е приет от 40-то Народно събрание на 26 март 2009 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
333
2
 
21
 
! Отговори
алелуя преди 12 години
Боко си призна изиграха ни значи 3 годинки вие не знаехте че имали закон дето да ги защити ама какви сте убавци само министри депутати и 3 годинки да с еусетите евалла блаженни са вярващите на боковата простотия наркоканалите си вървят хората са доволни ти се правиоще на дръж ми шапката слугинажа ще те оправдава
332
3
 
29
 
! Отговори
ПЕТРОВ преди 12 години
ЗАЩО НЕ ГО ПОПИТАХА КАДЕ СА ПАРИТЕ 5 МИЛИЯРДА ЛЕВА КАДЕ СА ВЛОЖЕНИ ЗА 3 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НЯКОИ ДА Е УСЕТИЛ ПОДОБРЕНИЯ ?А САМО ОБИДИ УБВИНЕНИЯ ОПРАВДАНИЯ
331
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da to4no tova kaza NASHQI KOMANDIR 4E *** MOGAT SVOBODNO DA SI KRADAT I DA SE LEKUVAT PO BOLNICITE I DA SMU4AT DESCKI I KAKVO LI OSHTE NE ZASHTOTO MU TRQBVAT ZA SLEDVASHTITE IZBORI ETO ZA TOVA E VSI4KO TI SI SRAM I POZOR ZA BALGARIQ.I VSI4KI KOITO SA BILI POSEDNITE 20 GOD NA VLAST .I KAK SHTE MU CITIRAT DUMITE NALI IMA ZABRANA ZA KAKVOTO I DA E TOLKOVA NAGAL BESHE DA KAJE 4E NIE SME SI VINOVNI 4E SME NESHTRASTNI ,KOI KAKTO SI GO E NAPORAVIL TOVA MU BQHA DUMITE SUTRENTA ,A VIE S BIUVSHTA TI
330
9
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Ми кво искате от наглите бандити от тройната коалиция.Те искат да крадът на воля без да носят отговорност.Айде сега ГЕРБ да отменят този закон и да им скъсат дупетата.
329
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да мисли за промени в закона, защото за тяхното "управление", лагерите в Белене, ще са тесни.