Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида

Борисов съжали, че бивши министри остават без съд и присъда
Обновена: 9 апр 2012 14:59 | 9 апр 2012 09:51,
515
Тройката преметнала ГЕРБ, опазила си министрите от Темида
Снимка: БТА

Нито един министър на БСП, ДПС и НДСВ не може да бъде подведен под отговорност, обяви премиерът Бойко Борисов.

По думите му причина за това е Закон за амнистията, приет от тройната коалиция, който освобождава от отговорност предишните управляващи.

Премиерът попита в студиото на bTV как ще реагира обществото, ако ГЕРБ приеме такъв закон и веднага си отговори: "Ще ни разпорите!".

За министерските рокади

"Който не се справя, трябва да се сменя", категоричен бе той за рокадите в неговия кабинет.

На въпрос защо е бил освободен Трайчо Трайков като министър на икономиката, премиерът отговори: "Не се справяше с работата си".

Бойко Борисов заяви, че новият здравен министър Десислава Атанасова е приета добре от партията, от парламентарната група на ГЕРБ и от Лекарския съюз.

"Първите й стъпки са успешни", убеден е Борисов. По думите му има лекари в България, които поучават от 20 000 до 70 000 лева заплата.

"Докторите в България вземат много добри заплати – можещите, работещите, успелите. Които не могат да вземат такива заплати, си намират работа навън", каза той и заяви, че това е благодарение на доброто образование.

За шистовия газ и горивата

Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да остави мораториума за шистовия газ, но да разреши проучванията за конвенционален газ.

"Спасението е да си намерим собствени ресурси", убеден е той.

Според премиера България има добри залежи от това, което ни трябва, но това не било шистов газ.

По думите му запасите от него ще влязат в употреба до година-година и половина.

Борисов заяви, че държавата няма как да регулира цените на горивата. Предложените мерки от бизнеса можели да намалят цената само с 3-4 стотинки.

"Цената на бензина идва от цената на петрола. Но държавата не може да дотира "Нефтохим", за да карате бензин по 1 лев литъра. Ако се вдигне петролът, може и да спрем да караме автомобили", прогнозира той.

"Ако има война в Иран, това е най-лошият сценарий", каза той.

За протестите в ОЦК

Премиерът Борисов заяви, че приема протеста на работниците от ОЦК Кърджали като подкрепа за усилията на държавата.

"Хората живеят с надеждата, че има вездесъща фигура, която хваща виновния за ушите. Продължаваме да искаме да им помагаме", заяви той и посочи, че държавата полага огромни усилия в тази посока.

Намеренията на металурзите да стигнат до по-драстични действия и да пренесат протеста си в София премиерът определи като нелегитимни: "Ако искат да проявяват неподчинение, да го правят пред къщата на Захариев, нямат право да блокират пътища", категоричен бе Борисов.

Премиерът нарече "измишльотина" думите на бизнесмена Валентин Захариев, че е спонсорирал ГЕРБ с 5000 лева.

"Не знам, че Захариев е спонсорирал ГЕРБ – това са измишльотини. На кой ги е дал? Не съм проверявал. Но ще ви кажа, че той е покровителстван от Иван Костов", отсече той.

За бездомните кучета

Прекалено либералното отношение към животните е причина за проблема с кучетата в София, смята Бойко Борисов.

Според него на агресивните животни, които се събират по глутници, трябва да се прилага евтаназия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да задължават безниностанциите да инсталиват никому ненужни нивомери, можеше да ги задължи да инсталират колонки за етанол, като в Бразилия например
287
2
 
24
 
! Отговори
ОТ ПРОКУРАТУРТА преди 12 години
НА ТОЯ С ПРАЗНАТА ГЛАВА НА СНИМКАТА ПАК ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ- ОЩЕ 5 ГОДИНИ ЛИ ТИ ТРЯБВАТ ДА СВЪРШИШ НЕЩО. ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В ТЯХ И МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ЗАКОНА И ДА ПОЧНЕ ГОЛЯМОТО СЪДЕНЕ ЗА ГРАБИТЕЛСКАТА ПОЛИТИКА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ- ИМАШ НС, МС, ПРЕЗИДЕНТСТВО МЕДИЙ НО НЕПРОМЕНЯШ ЗАКОНА. ЗАЩО? НЯМА И ДА ГО ПРОМЕНИШ ЛЪЖЕЦО. КАЖИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАЩО НЕ ПРОМЕНЯШ ЗАКОНА?????
286
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва да бъдат съдени само предишни? Ами кой ще носи отговорност за това, че напълно безмислено Борисов е платил 500милиона на консултант за Белене, при условие,че ебил взел решение да не строи?Този скандал е пограндиозен от парите дадени за цанков камък от частна фирам и от изкуствения скандал с Моника Йосифова. Сметната палата се ослушва. Комисията в парламента също. А журналистите? Журналисти нямаме.
285
3
 
16
 
! Отговори
ico33 преди 12 години
НА КАЛПАВАТА РАкета космоса и крив!
284
2
 
24
 
! Отговори
Тоя няма срам преди 12 години
Нито един министър на БСП, ДПС и НДСВ не може да бъде подведен под отговорност, обяви премиерът Бойко Борисов.По думите му причина за това е Закон за амнистията, приет от тройната коалиция, който освобождава от отговорност предишните управляващи.!!Тикво 3 години не ти ли стигнаха или ти трябва още 33 години. Дано следващото правителство смени закона и тебе да те постави начело за вкарване във затвора тогава ще изтлежда така ГЕРБ,БСП,ДПС,НДСВ,СДС,ДСБ,АТАКА,РЗС и всички останали мутри политици
283
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
355, ТИ НАПРАВО МЕ ИЗКЪРТИ.АМА БАТ ТИ БОЙКО ЕДВА ЛИ Е ЧУВАЛ ЗА ЧУДОМИР, ТОЙ САМО ВИНЕТУ Е ЧЕЛ ХА -ХА
282
0
 
15
 
! Отговори
!?!? преди 12 години
3 години от както ГЕРБ са на власт и все още се изненадват от закони приети от предишни. При тази законотворческа офанзива, която ги тресе парламентаристите от бойковата партия, защо не са приели нужните? Закон, че младежи са до 29 години. Закон как да отглеждаме децата си, как да ги храним. Закони да следим и докладваме за "перачи на пари" ит.н. Приемат безмислени закони на юруш, после поправят. И така до като те самите се оплетат и загубят връзка. А догодина Борисов по кой закон ще го съдят?
281
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Gledah gospodin borisov s malki bukvi 4e mi Antipati4en dosta .TA SASHTIQ GOSPODIN GO POPITAHA ZASHTO BAGARITE SA NESHTASNI A TOI ,AMI TAKA SA RESHILI DA SA NESHTASNI I SAMO MRANKAT .ADEJBA SE PITAM OT 3 GOD STE NA VLAST I SAMO MRANKATE TOQ VI VINOVEN ONIQ VSI4KI NIE SME VI VINOVNI ,SELATA BILI PUSTI ZASHTOTO NQMALO MAGISTRALI PO TAPO PAR4E NE SAM VIJDAL PREZ JIVOTA SI .pensiite se plashtali ot AKCIZITE AMI TOGAVA ZASHTO PLASHTAME OSIGOROVKI TEZI PARI KADE OTIVAT PROST PROST AMA PROST
280
1
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
ZAKONA ZA AMNISTIQTQ,GLASI : NA STENATA,S AVTOMAT ,,KALASHNIKOV,,...
279
0
 
0
 
! Отговори
GLEDAITE преди 12 години
youtube/watch?v=2GLLJMfNBME&feature=relmfu
278
2
 
9
 
! Отговори
Хвала на Боко! преди 12 години
Не сте достойни да вържете и връзките на цървулите му! Води ни вожде, през пустинята, напреко! Малко остана, още 45 години само преход.
277
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде пак преброи парите на хората, трън му е в очите, ако някой взема повече, отколкото той реши, че е достатъчно... абе човек, хората са учили по 20 г. повече от теб, естествено е да ценят труда им мнооого по-високо от твоя, ако може да се и нарече труд това твоето де...
276
2
 
8
 
! Отговори
ДО 358 преди 12 години
Как ? ще създаде според теб такъв закон Нали като падне от власт трябва и него да съдят по този закон Кой ? си слага таралеж в гащите.
275
5
 
27
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
ЗА ЕДНО ПРАСЕ 3-4 МЕСЕЦА, СА ДОСТАТЪЧНИ ЗА ДА СЕ УБЕДИШ ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ ДОБРА *** ИЛИ НЕ...ЗА ТИКВУНЕКА СЕ ОКАЗА ЧЕ И 3 ГОДИНИ СА МАЛКО ЗА ДА ПОЧНЕ ДА НОСИ САМ ОТ ВИНАТА ЗА НЕСПОЛУКИТЕ, А НЕ ДА ПРЕХВЪРЛЯ ВСИЧКО Я НА СТАНИШЕФ, Я НА КОСТОФ, Я НА СВЕТОВНАТА КРИЗА, Я НА...КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
274
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На бойчо мозъчните гънки чак на челото му личат(вижда се на снимката)
273
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
360, аз даже не съм и сигурен дали си вярва, просто ако си признае, че нищо не е направил, може и удар да получи, егото му няма да издържи такова фиаско
272
6
 
28
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
По думите му има лекари в България, които поучават от 20 000 до 70 000 лева заплата.ИМА ЕДИН ЛЕКАР - Д-Р БОЯДЖИЕВ, КОЙТО ЗАВЕЖДА КЛИНИКАТА ПО КАРДИОХИРУРГИЯ В ТРЕТА ГРАДСКА. СВЕТИЛО В ОБЛАСТА СИ - КАЗАНО НАКРАТКО.ТОЗИ ДОРИ 100 000лв ДА ВЗЕМА МУ Е МАЛКО...А ТИКВУНЕКА, ДЕТО И ЕДИН ИСТИНСКИ РАБОТЕН ДЕН НЯМА КАТО МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ ЩОТ ХОДИ ВСЕ ДА ИГРАЕ МАЧ В РАБОТНО ВРЕМЕ ИЛИ ДА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ, ИЛИ НА ПЛАЖ В КАТАР, ИЛИ НА ЕКСКУРЦИЯ Н ГРУЗИЯ ДАЖЕ 1 ЛВ МУ Е МНОГО, И ТО НЕ НА МЕСЕЦ А ЗА ЦЕЛИЯ МАНДАТ
271
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Три години ни бяха достатъчни да разберем, че от Бай Бойко Борисовски политик не става. А сега нека си върви докато още има време и докато народа търпи.
270
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че най-после имаме истински примиер като Борисов,аз пак ще гласувам за него! Той оправи държавата!
269
4
 
28
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
ГЕРБ се превърна в *** катун .Дано на изборите ,хората изберат друго правителство,а не това АНТИбългарско предателско и *** правителство !Очаквайте скоро нови министри -Азис,Софка,Милко и Кондьо !Българино събуди се,очерниха родината ни !