Мирослав Найденов вън от земеделското министерство!

БСП му иска оставката заради "Напоителни системи"
Обновена: 11 апр 2012 12:17 | 11 апр 2012 12:17,
117
Мирослав Найденов вън от земеделското министерство!
Корнелия Нинова Снимка: БТА

БСП иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради „Напоителни системи”. Причината според левицата е издадено разпореждане да се нарежат на скрап помпени станции на „Напоителни системи”.
Според червените като последица от това разпореждане в цялата страна трябва да се бракуват и нарежат 15 хиляди тона тръби. 

„Мирослав Найденов твърди, че това са съоръжения, които са ненужни, ние твърдим, че лъже”, обясни Корнелия Нинова. Червената депутатка обясни, че в нейния избирателен район в Благоевград две помпени станции в Логодаж, които работят и напояват 40 декара земеделски земи, ще бъдат ликвидирани.

„Министерство на земеделието ликвидира „Напоителни системи” и слага кръст на българското земеделие”, обобщи тя.

Колежката й Мая Манолова обясни, че за неспазване на разпореждането ще се дължат неустойки. „За всеки тон непродаден скрап „Напоителни системи” ще дължи 200 лв. неустойка”, допълни тя.

„Всеки, който смее да се противопостави, бива уволнен. Такъв е примерът със Санде Костадинов, директор на „Напоителни системи", клон Струма-Места”. За това, че е отказал да предаде 1500 тона скрап, на негово място беше назначена поредната "калинка”, обясни Манолова. И тя се съгласи с тезата на колежката си, че щетите за рязването на тръбите ще бъдат фатални за българското земеделие.

Друг пример с рязането на тръби даде и червеният депутат Пенко Атанасов. „В Бургаска област има тръбопровод, изграден за напояване на значителна част на землището на Айтоска община. Вече са изкопани 7 км. Тръбопроводът е в отлично състояние. Стигнали са до Каменовска община, кметът е от БСП и не е разрешил това да продължи, защото влизат в чужди имоти”, обясни Атанасов. Той призова кметовете на всички общини, където такива групи разравят тръбопроводи, да се опълчат, „защото явно нямаме държава”.

Най-краен в позицията си беше бившият заместник-министър в регионалното министерство Димчо Михалевски. „Господин Борисов, докога ще мълчите и ще търпите господин Найденов да разграбва активите на Българи, труда на много хора?”, попита премиера  Михалевски.

И завърши с друг пример, свързан с Радко Петров Ганчев от с. Калипетрово, Силистренско. „Неговата фирма „Медведев” наряза най-голямата помпена станция. Тази станция вече не съществува благодарение на министър Найденов и неговите протежета”, посочи Михалевски. 

Той имал информация, че 20 км. от водопровода Силистра-Добрич, към днешна дата също са нарязани. Това по думите му станало без знанието на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Червените призоваха главният прокурор да се самосезира за споменатите случаи. По думите на Пенко Атанасов бившият директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов незнайно под каква форма продължава да работи за тази система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
mila34 преди 12 години
Същата тема беше обект на силен медиен интерес преди по-малко от месец и още тогава министър Мирослав Найденов изясни, че това разпореждане се отнася само за съоражениета, които са негодни или опасни за употреба. Очевидно депутатката от БСП търси сензация в стари изявлания, пък и доводите й изглеждат доста неубедителни, надали някой, а и най-малко министърът, би работил за ликвидацията на Напоителни системи. Прекалено е прозрачен PR-ът, които си правят, а именно, когато има друг наболял проблем, да се създават сензации от отминали въпроси, за да се насажда мнение, че работата на министъра е неефективна.
75
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Курнилия и Мая-видни крадли и лъжкини, започнат да обвиняват някого, знам, че със сигурност го правят защото този човек им пречи да крадат.
74
3
 
12
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
много по-добре СОЦИАЛИЗЪМ отколкото ограбване на всичко БГ от продажните гейбери
73
4
 
9
 
! Отговори
нина преди 12 години
гербери прости
72
10
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Умнико,какво общо има ГЕРБ с частното дружество?Социализъм ли ти се иска?Преди години подскачахте и викахте,че държавата е лош собственик,че частника-предприемач е панацеята,искахте капитализъм понеже той,капитализма,щял да ви направи свободни!Е,скачайте сега,вашата мама сбъркана,скачайте!Каквото сте искали-това сте получили!Скачайте сега,*** видиотени!Нали Троянът беше син,червен,алчен!Скачайте, ***!Всекиму своето,*** сбъркани!!!!!
71
9
 
6
 
! Отговори
амнезия преди 12 години
Крадлата Корнелия Нинова да не развява измишльотини а да връща 100 000 присвоени от Булгартабак
70
1
 
27
 
! Отговори
+++ преди 12 години
Много късно се сещате за помпените станции. Те отдавна са нарязани и продадени.
69
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вън от управлението на България всички дечица на *** и на Дедо Бойчо БорисOFF - Пожарникаря - Охраннителя, Ипона -Банкера - шахматиста - телефониста(SMS) - номер 1 премиер по простащина
68
4
 
27
 
! Отговори
jeronimo преди 12 години
ТРЕВОГА !!!!Явно ,вече няма от къде да се краде ,щом като кабинета започна по почина на братятя роми-видят ли джелезо и хоп за скрап.
67
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отговор от 86-Вижте някой път ,кои минават покрай камерата по време на интервю. Винаги уж по работа с папка в ръка, като"брауново движение" през една минута минават Корнелийка, Корумбашев, Кутев, Овчаров,Димитров...... с цел Сашко до ги викне на интервю.И затова те запълват 99% интервютата на Сашко и *** Сашче винаги с голямо внимание приема всяка клюка като чиста мотета.
66
3
 
2
 
! Отговори
dedo преди 12 години
kurlizova chux 4e si bila mnogo dobra
65
2
 
12
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Гласувал "ЗА" строителството в Морската градина на 28.03.2012г.:(Допълнение)Николай Пашов /ГЕРБ/, Николай Апостолов /ГЕРБ/, Павел Христов /ГЕРБ/, Петър Липчев /Промяна за Варна/, Славчо Славов /ГЕРБ/, Снежана Донева /Варна Утре/, Станислав Иванов /ГЕРБ/, Станислав Темелков /ПП Атака/, Тодор Балабанов /ГЕРБ/, Цветелина Тънмазова /Либерален алианс/, Юлияна Боева /ГЕРБ/;
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави ли Ви впечатление за нещо оня ***-Сашко наивника дето броди из парламента-"стажанта", когато взема интервю от някой? Моля за отговори и после аз ще кажа.
63
2
 
8
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Гласувал "ЗА" строителството в Морската градина на 28.03.2012г.:Андрей Василев /Нашият град/, Валентина Софрониева /ГЕРБ/, Владимир Тонев /Нашият град/,Гергана Славова /Либерален алианс/, Даниела Димова /ГЕРБ/,Дилбер Вейсалова /Либерален алианс/, Жельо Алексиев /ГЕРБ/, Иван Портних /ГЕРБ/, Иван Луков /ГЕРБ/, Илия Кафалийски /Варна Утре/, Лидия Маринова /ГЕРБ/, Марио Шиваров /ГЕРБ/, Миглен Тодоров /ПП Атака/, Николай Стоянов /ГЕРБ/, Николай Георгиев /ГЕРБ/
62
5
 
23
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Сега вече се убедих,че пред Герб има поставена цел-унищожаването на държавата България и превръщането на населението в просяци и слуги на олигарсите!
61
3
 
5
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
Обърни се към ***,драги ***!!!Може пък и да те чуят,а може и ти да чуеш!
60
9
 
5
 
! Отговори
Трол преди 12 години
Ей БОГ да я покуси тая дано ....
59
4
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
не се е завъртяла на 180гр за пари .тя се е завъртяла на 180 гр щото и го пише в името и
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, не се оправдавай със закона ,който са си гласували *** ,че не можеш да им търсиш сметка. Има много други начини. Ако не ги накажеш няма да гласувам за тебе. А тая дето е на снимката е една от най-корумпираните-особено от Булгартабак.
57
3
 
19
 
! Отговори
ккк преди 12 години
Изгони и Найденов и ГЕРБ и спаси Морската във Варна!