Мирослав Найденов вън от земеделското министерство!

БСП му иска оставката заради "Напоителни системи"
Обновена: 11 апр 2012 12:17 | 11 апр 2012 12:17,
117
Мирослав Найденов вън от земеделското министерство!
Корнелия Нинова Снимка: БТА

БСП иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради „Напоителни системи”. Причината според левицата е издадено разпореждане да се нарежат на скрап помпени станции на „Напоителни системи”.
Според червените като последица от това разпореждане в цялата страна трябва да се бракуват и нарежат 15 хиляди тона тръби. 

„Мирослав Найденов твърди, че това са съоръжения, които са ненужни, ние твърдим, че лъже”, обясни Корнелия Нинова. Червената депутатка обясни, че в нейния избирателен район в Благоевград две помпени станции в Логодаж, които работят и напояват 40 декара земеделски земи, ще бъдат ликвидирани.

„Министерство на земеделието ликвидира „Напоителни системи” и слага кръст на българското земеделие”, обобщи тя.

Колежката й Мая Манолова обясни, че за неспазване на разпореждането ще се дължат неустойки. „За всеки тон непродаден скрап „Напоителни системи” ще дължи 200 лв. неустойка”, допълни тя.

„Всеки, който смее да се противопостави, бива уволнен. Такъв е примерът със Санде Костадинов, директор на „Напоителни системи", клон Струма-Места”. За това, че е отказал да предаде 1500 тона скрап, на негово място беше назначена поредната "калинка”, обясни Манолова. И тя се съгласи с тезата на колежката си, че щетите за рязването на тръбите ще бъдат фатални за българското земеделие.

Друг пример с рязането на тръби даде и червеният депутат Пенко Атанасов. „В Бургаска област има тръбопровод, изграден за напояване на значителна част на землището на Айтоска община. Вече са изкопани 7 км. Тръбопроводът е в отлично състояние. Стигнали са до Каменовска община, кметът е от БСП и не е разрешил това да продължи, защото влизат в чужди имоти”, обясни Атанасов. Той призова кметовете на всички общини, където такива групи разравят тръбопроводи, да се опълчат, „защото явно нямаме държава”.

Най-краен в позицията си беше бившият заместник-министър в регионалното министерство Димчо Михалевски. „Господин Борисов, докога ще мълчите и ще търпите господин Найденов да разграбва активите на Българи, труда на много хора?”, попита премиера  Михалевски.

И завърши с друг пример, свързан с Радко Петров Ганчев от с. Калипетрово, Силистренско. „Неговата фирма „Медведев” наряза най-голямата помпена станция. Тази станция вече не съществува благодарение на министър Найденов и неговите протежета”, посочи Михалевски. 

Той имал информация, че 20 км. от водопровода Силистра-Добрич, към днешна дата също са нарязани. Това по думите му станало без знанието на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Червените призоваха главният прокурор да се самосезира за споменатите случаи. По думите на Пенко Атанасов бившият директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов незнайно под каква форма продължава да работи за тази система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на управлението на тройната колалиция Напоителни системи масово се ръководеха от некомпетентни и полуобразовани управители от турски произход,които нямаха никаква представа от стопанисване н а язовири,нап.техника.Нямаха й висше образование ,други бяха набутани по странни специалностти задочно за да се каже ,чв следват.Така че ,другарката да млъкне-по тяхно време се разсипаха предприятията,слава Богу че нямаше големи природни бедствия.Същото се отнася и за РИОСВ.
35
3
 
14
 
! Отговори
найденов е за съд преди 12 години
ОТ ТУК ПРИ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ МИНА КАТО ДИРЕКТОР И МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВКучешката мафия, която години наред топи столичния бюджет без никакви резултати, е продукт на Стефан Софиянски. продължена от Бойко Борисов и Фандъкова. Още по време на неговото управление структурата "Екоравновесие" и подчинената й администрация са мъртвородени по подобие на здравната каса и са обречени да губят парите на софиянци, пише в. "Всеки ден". Структурите са създадени от Софиянски и хората му така, че пътят на парите се проследява трудно и те потъват безследно в джобовете на природозащитници менте. "Това са милиони всяка година", коментират работещи в приюта в "Сеславци" пред всекидневника. Всички се грижат от години за животните и са наясно със схемите на властта, но всяко следващо управление се оказва безсилно да реши проблемите, защото са в самата законова рамка.От години хилядите бездомни кучета, които скитат по улиците, служат за нагушване с общински пари на редица хитри играчи от псевдоприродозащитни организации, както и от шефове на фирма "Екоравновесие".По 280 лева плаща общината за кастрация, ваксиниране и обезпаразитяване на кучетата. Много странно къде отиват тези пари, които годишно се изчисляват на милиони.Защото всеки може да направи следната сметка: кастрация при ветеринар струва 40 лева за мъжко и 60 лева за женско, обезпаразитяване вътрешно и външно струва 1015 лева, ваксинирането пък срещу бяс струва 30 лева.Общо 110 лева максимум. Доброволци, които се грижат за четириноги в приюта в Сеславци, разкриват, че екипите на "Екоравновесие" много често прибират кучетата за ден-два, не ги кастрират, а след това връщат глутниците в съвсем различни квартали.До момента Йорданка Фандъкова е уволнила двама шефове на "Екоравновесие", но не успява да се справи с проблема.Един от начините "Екоравновесие" да се спасява от проверки е, като сключва договори с псевдоекоорганизации, които уж гарантират, че всичко в приютите е нормално. Те пък получават възможността да прибират пари от германски организации за защита на бездомните кучета по разни програми и проекти.Вместо обаче тези пари да отиват по предназначение, те се гушват от лъжливи еколози, както и от ръководството на "Екоравновесие".
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото си спомням имаше полицейска акция срещу скрападжиите.Какво се случи или всичко приключи.БСП-то знаят каква голяма далавера е търговията със скрап.Но и на тяхното по-малко братче Герб му е ясна кондиката.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей заради тази не мага да го преместя!
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стихчето за *** е супер!
31
5
 
3
 
! Отговори
лелеее преди 12 години
Лелее, тая на снимката как се е озъбила. А бе Миро, я й затвори устата с някое великденско яйце.
30
2
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
и какво стана в Гърция - живяха добре за чужда сметка 20 години, друг им плащаше масрафа, после (тоест сега) им опростиха половината масраф, догориха се още да им дадат и за наказание по Велик Ден им раздадоха на калпак великденски премии на човек бил той на заплата или помощи:)А тук за ВД Миро режи тръби да изкара някой лев, за да може си плати бонусите в министерството на чиновниците....
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Риалити звездата Ким Кардашян показа, че не смята да обръща внимание на поредните злобни коментари за фигурата й. 31-годишната красавица от арменски произход се показа по бански по време на почивка със свои роднини в Доминиканската република.И докато жълтите медии пишат, че дупето на Кардашян отново е наедряло, тя показа пищните си форми край басейна в семейната вила. Гърлата бе накипрена в синьо-бял бански с метални орнаменти.Преди няколко месеца Кардашян се раздели официално с баскетболиста на Ню Джърси Крис Хъмфрис. След кратка връзка двамата решиха да минат под венчилото, но бракът оцеля едва 72 дни.
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бре, махгалите днес що са окупирали банкоматите? Да не вземат великденски бонуси?
27
3
 
24
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Склонен съм вече да вярвам, че тези и железа и жици ще почнат да предават, за да пълнят хазната и да гушат. Държавни имоти се изкараха за продан, камо ли "някакви си железа"! Държавата е без пари, набълбукват ни с милиарди заеми и тук гледам още има хора, на които им текат лигите по тези некадърни псевдополитици. Пенсионерите да се молят след 5-6 да има пари да им изплащат пенсиите, че както върви апетитът им към Сребърния фонд и с тези никакви приходи в бюджета, яка да ни е душа!
26
12
 
4
 
! Отговори
до №29 преди 12 години
Маке, гледам в европа не реват за социализма, те гонят социалистите.. социалисти бяха в гърция и виждаш какво стана .. в ирландия през 2009 изгониха социалистите, в италия изгониха социалиста (как беше забравих му името, собственика на Милан) в испания на предстоящите избори сегашното правителство (което е социалистическо) даже и в парламента се очаква да не влезне, в португалия същото, в чехия и полша изгониха социалистите, в словения миналата година същото се случи със социалистите
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Корнелия не го критикувай. Че оня вожд с огромния шкембак така ли се лесно изхарнва? Така ли се пълни такъв тумбак. Принуден е човека да продава каквото може за да го изхранят.
24
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербавите *** след като разкъсаха професора тръгнаха да разкъсват и България.
23
15
 
13
 
! Отговори
ужас преди 12 години
Не вярвах, ама наистина по форумите и особено тук има доста платени драскачи. Не може сред младото поколение БПК/БСП да имат потдръжници
22
8
 
19
 
! Отговори
1 преди 12 години
Тази кифла хариза на свинаря гергов пловдивския панаир, като с това ощети държавата с 500 милиона. И вместо панаира да бъде локомотив на пловдивската икономика, сега е една източена, западаща и безперспективна фирма. Накрая ще го продадат на някой за жълти стотинки.
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери кво искате. Опапаха резерва от Станишев и тръгнаха да вадят желязото да го връщат. Лакомия няма спиране.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зашо Татяна Дончева тази сутрин в ефира на Нова тв нарече БСП фабрика.... имало е много неща на предвид с това си изказване.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИРУ НЕ КРАДЕ, МИРУ БЕРЕ ДЖИЛЯЗУ. ДАВА ДА БОЙКУ ДА ЯДЕ.
18
9
 
11
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ей този Найденов и тази мръвка ли им взе на БСП - тъкмо си бяха сметнали от къде какво ще дръпнат ако евентуално спечелят изборите / а Първанов им гарантира кабинет/.Лошо момче - като Борисов - той пък им дръпна АЕЦ-а.
17
0
 
16
 
! Отговори
РОМ С КОЛА преди 12 години
ГЕРБ БЕРЕ ДЖИЛЯЗУ.