Мирослав Найденов вън от земеделското министерство!

БСП му иска оставката заради "Напоителни системи"
Обновена: 11 апр 2012 12:17 | 11 апр 2012 12:17,
117
Мирослав Найденов вън от земеделското министерство!
Корнелия Нинова Снимка: БТА

БСП иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради „Напоителни системи”. Причината според левицата е издадено разпореждане да се нарежат на скрап помпени станции на „Напоителни системи”.
Според червените като последица от това разпореждане в цялата страна трябва да се бракуват и нарежат 15 хиляди тона тръби. 

„Мирослав Найденов твърди, че това са съоръжения, които са ненужни, ние твърдим, че лъже”, обясни Корнелия Нинова. Червената депутатка обясни, че в нейния избирателен район в Благоевград две помпени станции в Логодаж, които работят и напояват 40 декара земеделски земи, ще бъдат ликвидирани.

„Министерство на земеделието ликвидира „Напоителни системи” и слага кръст на българското земеделие”, обобщи тя.

Колежката й Мая Манолова обясни, че за неспазване на разпореждането ще се дължат неустойки. „За всеки тон непродаден скрап „Напоителни системи” ще дължи 200 лв. неустойка”, допълни тя.

„Всеки, който смее да се противопостави, бива уволнен. Такъв е примерът със Санде Костадинов, директор на „Напоителни системи", клон Струма-Места”. За това, че е отказал да предаде 1500 тона скрап, на негово място беше назначена поредната "калинка”, обясни Манолова. И тя се съгласи с тезата на колежката си, че щетите за рязването на тръбите ще бъдат фатални за българското земеделие.

Друг пример с рязането на тръби даде и червеният депутат Пенко Атанасов. „В Бургаска област има тръбопровод, изграден за напояване на значителна част на землището на Айтоска община. Вече са изкопани 7 км. Тръбопроводът е в отлично състояние. Стигнали са до Каменовска община, кметът е от БСП и не е разрешил това да продължи, защото влизат в чужди имоти”, обясни Атанасов. Той призова кметовете на всички общини, където такива групи разравят тръбопроводи, да се опълчат, „защото явно нямаме държава”.

Най-краен в позицията си беше бившият заместник-министър в регионалното министерство Димчо Михалевски. „Господин Борисов, докога ще мълчите и ще търпите господин Найденов да разграбва активите на Българи, труда на много хора?”, попита премиера  Михалевски.

И завърши с друг пример, свързан с Радко Петров Ганчев от с. Калипетрово, Силистренско. „Неговата фирма „Медведев” наряза най-голямата помпена станция. Тази станция вече не съществува благодарение на министър Найденов и неговите протежета”, посочи Михалевски. 

Той имал информация, че 20 км. от водопровода Силистра-Добрич, към днешна дата също са нарязани. Това по думите му станало без знанието на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Червените призоваха главният прокурор да се самосезира за споменатите случаи. По думите на Пенко Атанасов бившият директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов незнайно под каква форма продължава да работи за тази система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
4
 
! Отговори
странник преди 12 години
Найденов,да не ти е хрумнало да си подаваш оставката заради тази незадоволена крадлива гъска!Нея я изгониха и така не казаха защо,а тя сега разбира от всичко и всички!И един съвет към Корнелия-моме,виж каква бе съдбата на Соня Младенова,Мариана Христова,Татяна Дончева и онази с червената карта на България!Ще те използват да им вършиш мръсната работа и после ще продаваш чорапогащи на пазара!Е, ако такава е поръчката и те държат изкъсо-то си е за твоя ***!Пиша *** вместо ум-при тебе е така!
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 69-Серж сега харчи парите от ПЧБ-Йосифовица при развода си разделиха парите и сега Сержо яде от нашите пари.Знае къде да действа.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kim kak e? neska bg izostavate s novinite
53
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
С изненада прочетох, че другарката на снимката е била видна СДС-арка. Проверих и наистина е била виден член на СДС. Какво е накарало тази честна и утрудена жена да се завърти на 180 градуса? Пари? Не го вярвам :) :) :)
52
6
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
тая как се казва КОРнелия или ***.щото ако е второто баш и приляга на характера и професията
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙ от Екоравновесие-връчихте ли медал на онова куче?
50
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
Найденов кога ще вкарва пак 30 годишно ирландско месо, че да се пазим от отравяне :)
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нинова вече гони Фидосова.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
найденов....един единствен на света.....само че вече скалата на *** не е толкова голяма
47
15
 
8
 
! Отговори
Бо преди 12 години
БСП вън от България
46
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМАЛИ КОИ ДА ПОИСКА ОСТАВКАТАНА СЕЛСКАТА ФАНДЪКОВА....
45
0
 
1
 
! Отговори
toplii parjaaaat преди 12 години
4atrlaka 4atrlaka 4atrlakaaa..za kim ne6to novo?vaksinirana ot svekarva?
44
4
 
25
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Не разбрахте ли Гроб фалира държавата.Сега се опитват да по всякакъв начин да плякосат малкото останало.Гроб са в ролята клошар ,който краде желязо и го дава на вторични суровини.Скоро ще закрият някой друга болница или училище,за да вземат арматурата.След Гроб България ще изглежда като опустошена
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вън цялата ***, която погуби България за 22 години!Не искам да ме управляват потомците на бившите ***.Не искам да ме управляват и бившите им охранители -Боко Тиквата и останалите лапачи и разни плевели хермафродитски
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ваксинираха за бяс снаха, нахапана от свекърва!
41
1
 
13
 
! Отговори
народа преди 12 години
ОТ ТУК ПРИ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ МИНА КАТО ДИРЕКТОР И МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВКучешката мафия, която години наред топи столичния бюджет без никакви резултати, е продукт на Стефан Софиянски. продължена от Бойко Борисов и Фандъкова. Още по време на неговото управление структурата "Екоравновесие" и подчинената й администрация са мъртвородени по подобие на здравната каса и са обречени да губят парите на софиянци, пише в. "Всеки ден". Структурите са създадени от Софиянски и хората му така, че пътят на парите се проследява трудно и те потъват безследно в джобовете на природозащитници менте. "Това са милиони всяка година", коментират работещи в приюта в "Сеславци" пред всекидневника. Всички се грижат от години за животните и са наясно със схемите на властта, но всяко следващо управление се оказва безсилно да реши проблемите, защото са в самата законова рамка.От години хилядите бездомни кучета, които скитат по улиците, служат за нагушване с общински пари на редица хитри играчи от псевдоприродозащитни организации, както и от шефове на фирма "Екоравновесие".По 280 лева плаща общината за кастрация, ваксиниране и обезпаразитяване на кучетата. Много странно къде отиват тези пари, които годишно се изчисляват на милиони.Защото всеки може да направи следната сметка: кастрация при ветеринар струва 40 лева за мъжко и 60 лева за женско, обезпаразитяване вътрешно и външно струва 1015 лева, ваксинирането пък срещу бяс струва 30 лева.Общо 110 лева максимум. Доброволци, които се грижат за четириноги в приюта в Сеславци, разкриват, че екипите на "Екоравновесие" много често прибират кучетата за ден-два, не ги кастрират, а след това връщат глутниците в съвсем различни квартали.До момента Йорданка Фандъкова е уволнила двама шефове на "Екоравновесие", но не успява да се справи с проблема.Един от начините "Екоравновесие" да се спасява от проверки е, като сключва договори с псевдоекоорганизации, които уж гарантират, че всичко в приютите е нормално. Те пък получават възможността да прибират пари от германски организации за защита на бездомните кучета по разни програми и проекти.Вместо обаче тези пари да отиват по предназначение, те се гушват от лъжливи еколози, както и от ръководството на "Екоравновесие".
40
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох, какви крокодилски сълзи изкара другарката Нинова. Двадесет и две години кърджалийски грабеж на всичко свързано с напояването, няколко правителсвта, на и водени от БСП, и те сега забелязали, колко са важни напоителните системи. Защо? Защото са в опозиция и трябва от всяко нещо да правят проблем. За унищожаване на иригациите трябва да се режат ръце от лактите, а за създаване на нови - да се канонизира. Не парларетата от БСП обаче са хората. Найденов е по-вероятен кандидат,ако може да се изкаже
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калина Крумова в любовна афера с транспортния министър! Стачката в БДЖ ги разделила за кратко, но после пак се събрали.
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За този който пише минуси искаш ли да дам примери-но няма да сбъркаш във всеки град където има НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ и РИОСВ.ЩЕФОВЕТЕ ИМ ПО ТОВА ВРЕМЕ СТАВАХА ЕЖЕДНЕВНО ЗА СМЯХ ЗАЩОТО ХАЛ-ХАБЕР СИ НЯМАХА КЪДЕ СА И КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ.Това тези махленки Нинова,Манолова и другите не го ли знаят?
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая пастърма да каже какво краднаха с овчаря,че хамстера ги изрита от правителството на крадците!