Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие
Обновена: 19 апр 2012 14:37 | 19 апр 2012 14:31,
207
Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота
Сидеров обърна гръб на Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие, иницииран заради спирането на АЕЦ "Белене". Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров на специална пресконференция.

„Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те развиват PR акция, с която представят идеята за референдум като своя“, мотивира промяната в позицията си Волен Сидеров.

Оттеглянето на подписите от вота на недоверие става със заявление на всеки един от подписалите се депутати. Заявленията ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Според "Атака" при това положение процедура по вот на недоверие не може да се проведе.

На 6 април Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата
Социалистите тогава успяха да съберат нужните подписи, за да бъде внесен вотът с подкрепата на националистите.

Под искането за недоверие се подписаха 39 депутати от БСП, независимият Георги Терзийски и 8 от 10-те депутати от групата на "Атака". Огнян Стоичков и Николай Пехливанов тогава отказаха да го подкрепят.

„Така се анулира и самата подписка за вота, тъй като с оттеглянето на депутатите от "Атака" няма необходимият брой подписи - 48“, коментира днес зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов. Той уточни, че това тълкуване е на "Атака" и не е консултирано с правната дирекция на Народното събрание.

Волен Сидеров е категоричен, че не е имало натиск от ГЕРБ "Атака" да оттегли подкрепата си за вота на недоверие.

Той посочи, че "Атака" ще продължи да действа, за да се направи допитване за "Белене", и че според него трябва да има по-широка инициатива.

„Така или иначе, вотът няма да мине, а е просто PR акция на БСП“, коментира лидерът на "Атака".  Според него не ставало въпрос за ревност и засегнато честолюбие, но все пак трябвало да има някаква коректност.

Депутатът от "Атака" Огнян Стоичков, който също присъства на пресконференцията, потвърди пак, че въпросът за напускането му на групата никога не е стоял.

Той се мотивира, че не е сложил подписа си, тъй като е юридически нонсенс да се иска вот на недоверие за решение на парламента, каквото всъщност е спирането на проекта "АЕЦ "Белене". Освен това според него от БСП нямат право да бъдат съдници специално за енергийната политика.

Дебатите по вота на недоверие трябва да се състоят на 23 април, а на следващия ден да бъде гласуването в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА - ПОБЕДА!АТАКА - ПОБЕДА!На 100% твърдо за атака ще се гласува и на идните избори! Да живее Сидеров долу ДПС/БСП
86
7
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
И после тоя ще ми разправя истории за Бойко.................................................................*** тарикатски, червен като съсела.
85
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров, .урво ***, за нищо не ставаш!
84
3
 
12
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Спомням си преди време,как една старица викаше- Волене ти си новият Левски.хи хи хи хи хи
83
4
 
21
 
! Отговори
Аз преди 12 години
У наше село на това викат дърта *** на кръстопът.
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
У наше село им викат влашки престилки. Волен за пореден път доказва че си върти *** както му е угодно или както му наредят. Волене жалко, много жалко за хората зад теб. И те още ти вярват, ми спри да се дънеш.
81
5
 
15
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Волене бре,ти така и така жена ти те остави,що не вземеш Янка,че и тя знае да върти такива номера,даже и по-добре се справя от теб.Ще се допълвате взаимно и ще си лягате вечер двамата.То човек,като остане сам и изперква братле!
80
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чао, Сидеров! Краят ти идва скоро.
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 76 според мен за това до голяма степен отговорност носите вие , защото не се постави ясна граница между преди и сега , за да запазите собственосто си политическо съществуване вие не отрекохте еднозначно миналото като грешка , като по този начин дадохте възможност на всякакъв популизъм да се развива в политиката , с една дума днешните ако нямат точна представа за миналото не могат да се съгласят с настоящето и да очертаят бъдещето
78
3
 
17
 
! Отговори
Цура преди 12 години
Болен , алчен , продажен.......Сидеров с шайка дупедавци и *** . Това е краят на Атака.
77
4
 
16
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 12 години
На следващите избори Волен,Костов и Мартинчо пръдлето ще гледат парламента през крив макарон , въпреки че се доказаха като лоялни *** на Бойко!
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам още е на власт.
75
5
 
15
 
! Отговори
ОТ КУХНЯТА преди 12 години
Причината е съвсем друга - на алтавия му съобщиха, че ако се включи в гласуването още 1 човек от неговите ще напусне и така му се разпада групата И ЩЕ ЗАГУБИ ВСИЧКИ ПАРИ, които има право да получава като група - щото стават независими... още вчера разбрах за това ...
74
5
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 12 години
Волене сега отиди при Гоцю.Изреди ги всички,па каквото стане.
73
5
 
14
 
! Отговори
Мария преди 12 години
За този няма да пусна коментар,камо ли бюлетина!
72
5
 
19
 
! Отговори
КИСКИС преди 12 години
ЕГАТИ ФУРНАЖИЙСКАТА ЛОПАТА.
71
4
 
10
 
! Отговори
иво преди 12 години
***,такъв си беше , такъв и си остана.АТАКА има 10 члена и е Парламентарна група и получава субсиди.Един ако напусне-няма група -има независими депутати и няма субсидии.Всичко е в ръцете на ГЕРБ.Хора като теб започват да ме плашат.
70
5
 
12
 
! Отговори
Санчо преди 12 години
Като видя този психопати ме хваща разтройство:::)Само болен мозък вярва на този ***!
69
16
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ КОЛАБИРА
68
3
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 70 - Знаеш ли, въпреки че съм привърженик на БСП, силно ми се иска да доживея времето, когато ще има силна конкуренция на добра политика от ляво и от дясно. Такава конкуренция, която да накара хората да вярват, че политиците работят за тях, а не за собствените си джобове. И това го казвам съвсем отговорно и всички ние, които се дръглим по форумите, сме жертва на насаждането на омраза и интриги в обществото, на принципа на управление разделяй и владей! Ние се превърнахме в оскотял народ!