Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие
Обновена: 19 апр 2012 14:37 | 19 апр 2012 14:31,
207
Сидеров се извъртя – заряза Станишев за вота
Сидеров обърна гръб на Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Атака" оттегля подписите си от вота на недоверие, иницииран заради спирането на АЕЦ "Белене". Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров на специална пресконференция.

„Аз лично бях против играта на БСП, но се съгласих на подписката за вота с идеята, че ще направим и подписка за референдум за АЕЦ "Белене", но БСП бяха некоректни. Те развиват PR акция, с която представят идеята за референдум като своя“, мотивира промяната в позицията си Волен Сидеров.

Оттеглянето на подписите от вота на недоверие става със заявление на всеки един от подписалите се депутати. Заявленията ще бъдат внесени в деловодството на парламента. Според "Атака" при това положение процедура по вот на недоверие не може да се проведе.

На 6 април Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Още по темата
Социалистите тогава успяха да съберат нужните подписи, за да бъде внесен вотът с подкрепата на националистите.

Под искането за недоверие се подписаха 39 депутати от БСП, независимият Георги Терзийски и 8 от 10-те депутати от групата на "Атака". Огнян Стоичков и Николай Пехливанов тогава отказаха да го подкрепят.

„Така се анулира и самата подписка за вота, тъй като с оттеглянето на депутатите от "Атака" няма необходимият брой подписи - 48“, коментира днес зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов. Той уточни, че това тълкуване е на "Атака" и не е консултирано с правната дирекция на Народното събрание.

Волен Сидеров е категоричен, че не е имало натиск от ГЕРБ "Атака" да оттегли подкрепата си за вота на недоверие.

Той посочи, че "Атака" ще продължи да действа, за да се направи допитване за "Белене", и че според него трябва да има по-широка инициатива.

„Така или иначе, вотът няма да мине, а е просто PR акция на БСП“, коментира лидерът на "Атака".  Според него не ставало въпрос за ревност и засегнато честолюбие, но все пак трябвало да има някаква коректност.

Депутатът от "Атака" Огнян Стоичков, който също присъства на пресконференцията, потвърди пак, че въпросът за напускането му на групата никога не е стоял.

Той се мотивира, че не е сложил подписа си, тъй като е юридически нонсенс да се иска вот на недоверие за решение на парламента, каквото всъщност е спирането на проекта "АЕЦ "Белене". Освен това според него от БСП нямат право да бъдат съдници специално за енергийната политика.

Дебатите по вота на недоверие трябва да се състоят на 23 април, а на следващия ден да бъде гласуването в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
5
 
14
 
! Отговори
апостол преди 12 години
Този е абсолютен пациент на Карлуково !
106
5
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Имаме сериозното намерение да предизвикаме референдум, за да кажат своето мнение българските граждани по въпроса за АЕЦ Белене, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.От БСП ще търсят подкрепа за създаването на инициативен комитет, в който да се включат и хора от научните среди които разбират от ядрена енергия.Ето това е - единствените, отстояващи твърди позиции по този въпрос! И според мен много правилно!
105
3
 
7
 
! Отговори
БОЙ за СВОБОДА преди 12 години
Да не е будала без пари да ги подкрепи бкп_бсп,все пак партийката му загива разпада се на следващите избори няма да са в парламента,така че като сърГей му е обещал пари да бъде така добър да му ги преведе по сметка и току виж ги подкрепил,айде стига ни занимавайте с политическа порнография вреди на здравето ни....
104
5
 
9
 
! Отговори
jeronimo преди 12 години
Нищо ново под слънцето ! Защо ли не се учудвам на поведението на "Атака" и Сидеров ?
103
7
 
16
 
! Отговори
Атака от Ямбол преди 12 години
С Величко (така наричахмесме сегашния Волен, той е кръстен на дядо си по бащина линия) израстнахме заедно. Още в 10-ти клас "превъртя шайбата". Последва кратко лечение в лудницата в Бургас и той завърши гимназия заедно с нас. Това беше причината той да не служи войник. На 22 г. възраст той отново "превъртя". Лекуваха го в Дома за недъгави мъже в с. Х.Димитрово. До преврата (1989 г.) беше лекуван 3-4 пъти, все там. След това стана демократ, а сега е националист. Да е жив и здрав Величко !
102
2
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 88 - Не съм съгласен с теб. Не мислиш ли, че СДС и сие се пръкнаха от същата тази партия, на гърба на която се изучиха и извлякоха де що блага можеше? Всички до един и изведнъж - хоп първи демократи. Така не става! Разбирам млади хора, необвързани с нищо откъм старото време да ми заявяват претенции, но тези, които дори и от рода и семейството се отказват, само и само да са във властта, това не мога да го приема!
101
4
 
4
 
! Отговори
dgh преди 12 години
***
100
2
 
10
 
! Отговори
Тити Папазов преди 12 години
Аз като бивш кандидат за кмет на град София призовавам гражданите на цялата страна най-открито да изявят гражданската си позиция и да спрат да си плащат вноските в съответната банкова институция ,в която са зачислени за роби и да спрат да си плащат сметките за ток на империалистичните *** от съответното ЕРП към което са числени. С уважение!
99
4
 
13
 
! Отговори
От това се отказахме преди 12 години
Белене 15 000 работни места за повече между 5 и 10 години в най-голямата криза 30% от оборудването по договор трябва да бъде направено в БългарияНад 1000 работни места за високо квалифицирани ядрени специалисти.Според незвисимият външе одит централата ще се изплати за 20 години а ще работи 60.
98
3
 
18
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
Боже, дали има още хора, дето вярват на този цирк, наречен българска политическа класа. Прогнилост, гадост без край.
97
5
 
20
 
! Отговори
Цура преди 12 години
Навремето старите хора казавха ,че политиката е най-голямата ***, но Волен е най-голямия ***.
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно ли Миролюба Бенатова е била член на сектата "Свидетели на Яхова"Каква е нейната обвързаност сега???
95
3
 
12
 
! Отговори
националист преди 12 години
Затова отдавна вече никой не взима насериозно "Атака" и 5 стотинки не дава за тях...., хората просто не ги вземат насериозно, макар да имат някои добри идеи..., но те сами градят имидж на някакво бутафорна патриотарска организация...няма да ги наричам партия
94
2
 
9
 
! Отговори
кики преди 12 години
Веднага да доложите кой българоубийци са акционери в тия мазни банки ,които правят най-мръсните реклами иначе толкова оптимистични .Веднага да пишете кои мръсни *** имат дялово участие в обирджийските миризливи лихварски картелни мафиотизирани банки ама веднага
93
2
 
6
 
! Отговори
tosh преди 12 години
като е започнал нещо да го отстоява до край или изобщо да не го е започвал
92
5
 
4
 
! Отговори
цензурата преди 12 години
Най вероятно сърГей се е отметнал преди това,като не му е превел на сметка обещаните парички...
91
3
 
6
 
! Отговори
ринго преди 12 години
хахахаха...не му стиска на родолюбеца и бореца против турците... новият Левски.Измекярин от класа е тоя *** върти се като *** само и само да остане още малко на софрата макар и под нея.Затова няма да го има в следващият парламент и по добре даже турците се държат по достойно и от раз заеха позиция по Белене.Лиза *** на Боко докато не го изрита кофпомпаджията като мръсно коте сега си търси нов господар.Резил за сетен път се убедих че интереса клати феса .Сидеров уби Атака!
90
1
 
5
 
! Отговори
иоио преди 12 години
Абе на кой му пука за тея клоуни крадливите ,я почвайте да пишете статии за крадливите алчни еврейски зли и уродливи банки бе сайтове услужливи!!!!!!
89
4
 
12
 
! Отговори
Уста Колю преди 12 години
Волен трябва да си прекръсти партията на "СЛЪНЧОГЛЕД"
88
3
 
10
 
! Отговори
Най-вероятно преди 12 години
от ГЕРБ за го залъгали с нещо, но и да не беше се оттеглила АТАКА пак нямаше да мине вота!За пореден път се видя, че както се отцепи преди месеци от ГЕРБ, сега и от БСП се видя, че на този човек не може да се разчита, но в близко време Атака ще остане само с един член -Волен!