Станишев се обръща към ВМРО, след като „Атака“ ги отсвири

Не сме говорили за коалиции, заяви Каракачанов
20 апр 2012 16:50,
110
Станишев се обръща към ВМРО, след като „Атака“ ги отсвири
Станишев търси подкрепа от ВМРО. Снимка: архив, БТА

„Атака“ ще понесе своята отговорност пред своите избиратели. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод оттеглянето на подписите на националистите от вота на недоверие, с което го провалиха.

„Ако това е цената „Атака” да запазят парламентарна група от десет души - да са живи и здрави“, обяви лидерът на БСП , който се срещна днес с ВМРО по повод обсъждането на темата: „Стартиране на подписка за референдум за АЕЦ Белене” . БСП и ВМРО са "за" референдум за бъдещето на българската ядрена енергетика, стана ясно след срещата.

„Нашата амбиция е темата за енергийната ефективност на България да не я оставяме и да вървим докрай в искането за референдум. За да бъде той задължителен за Народното събрание, трябва да се съберат за три месеца 500 000 подписа“, обясни инициативата Станишев.

„Интересното е, че винаги се събираме с ВМРО в трудни моменти, когато се вземат съдбовни решения. Заедно водихме битката за опазване на трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”, имахме и съвместно шествие-митинг пред Министерски съвет. И сега това безотговорно антинационално решение отново ни събира”, допълни лидерът на БСП.

Още по темата
Друга тема, която се е обсъждала на срещата между ръководствата на БСП и ВМРО, е свързана с подготовката за парламентарните избори.

Ръководството на двете партии са обсъдили и икономическото и социалното положение в България, което се влошавало всеки месец.

„След като посягат към Сребърния фонд, това ясно говори, че България вече няма резерви – те са изядени, опоскани и това има много негативни последици не само за кредитния рейтинг на страната и за възможностите да се прави нещо активно, но и много тежък удар върху гражданите, защото обедняването става тотално”, посочи Сергей Станишев.

Според него в крайна сметка резултатите от управлението на ГЕРБ в икономиката ще бъдат една опоскана, празна хазна, изключително бедни хора, които навлизат в мизерия, пречупен гръбнак на средната класа, малкия и среден бизнес и изграждането на един държавно-олигархичен капитализъм, в който държавата се меси на пазара и помага във всеки един сектор на фирми, близки до тях.

ВМРО ще решава в сряда следващата седмица дали и под каква форма ще участва в подписката за референдум за АЕЦ "Белене", съобщи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

ВМРО винаги е подкрепяла правото на българите за референдум. „Не е нормално, от българското правителство да вземат решение, без да отчитат мнението на хората, на специалистите. Не чухме при решението на правителството икономически аргументи. Те са чисто политически”, допълни Каракачанов.

„С решението за спиране на проекта АЕЦ „Белене” България се отказва от това да има ядрена енергетика. Това беше единственият отрасъл, в който сме на някакво ниво. Ако целта е да нямаме никаква икономика, да ни кажат – да си купим по един билет, да ги оставим тук и да се оправят”, добави той. ВМРО подкрепят мнението, че миналите избори не са били нито честни, нито демократични.

„Въобще не сме говорили за коалиция”, каза той на въпрос дали се очаква коалиция между БСП и ВМРО на следващите избори през другата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
както и да е сега не ми се сменя кодировката за да разбереш за кои букви става въпрос
74
0
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
Ç = Ч
73
0
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
щ-въпрос на скорост,много скоро ще ти се налага да знаеш къде е буквата ü например
72
1
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Еи от ръководството на ВМРО,прочетете още веднъж,какво са Ви завещали героите на организацията и неините идеолози,преди да сключите съюз,с бъхливите комунопитеци.Припомнете си и кои е Ванчо Михаилов.
71
2
 
7
 
! Отговори
До анонимния 77 преди 12 години
Ти си живял по-добре. Ние пак бачкахме.А Станишев още ползваше инерцията от предишните. Я кажи какво направи хамстера.
70
1
 
1
 
! Отговори
До 75 преди 12 години
Може да не си от безпомощните, ама не знаеш къде ти е буквата Щ :))))))))))))))))))))))))А и да ти дава някой акъл е безсмислено - няма къде да го туриш.Я кажи - тая вечер със сърпа и *** ли вечеря?
69
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЛКОТО И ДА ПЛЮЕТЕ , ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАНИШЕВ СЕ ЖИВЕЕШЕ ПО - ДОБРЕ .
68
1
 
7
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
А защо бе Хамстер извратен не направихте референдум когато решавахте да правите Белене с помоща на вашите ортаци от Русия?А сега, когато ви спряха кранчето и не можете да лапате от фиктивна дейност по АЕЦ Белене - хоп и референдумче. Когато сте в опозиция сте най големите демократи.Това, че и Атака ви отсвириха е такъв оглушителен шамар за Хамстера, че - образно казано - ще си събира зъбите дълго време и ушите му ще дават "заето" чак до конгреса на Партията а Гоце това и чака - да се издъниш.
67
3
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до 73не ми давай акъл не съм от безпомошните
66
4
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
ако има нов народен съд лично ще се кандидатирам за палач на тая пасмина
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пък - касапин.Я помисли какво искаш. Да работиш, или да се занимаваш с идиотологии? Социалисти, комунисти, капиталисти...Я вземи сега и наистина помисли дали без идеологии и с повечко работа и акъл няма да направиш повече. Но никой да не ти краде от труда, разбира се.
64
3
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
никак не е злееееее.Време е да обезкостим всички капиталистчета
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама книжката за Винету не била само с главни букви. :)))))))))))))))))))))))))))))
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, Румене, ... че ти само за Винету ли си чел?!
61
3
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
65-ти,- НЕ БОЙ СЕ БРАТО, ОТ ЧЕТЕНЕТО НА ДРУГИ КНИЖКИ, ОСВЕН ЗА ВИНЕТУ, СЕ ПОУМНЯВА...-Е ПРОЧЕЛ СЪМ САМО НЯКОЛКО КУБИКА..., А ТОВА СИ Е МАЛКО..., НО КОЛКОТО - ТОЛКОВА...АЙДЕ ЧАО, ЧЕ ОТИВАМ ДА САДЯ КАРТОФИ...
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УКРАЙНЕЦ , И ПАПАТА ДА ПОДКУПИШ ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕБ ПАК ЩЕ ЗАГУБИШ ... ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ СИ БИТА КАРТА , ИСТОРИЯ И ТО ОТ НАЙ-ЛОШАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ....
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По едно яйце за киловат!
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаеш ли нещо от ония тъпотии - атомите? Или да си чувал за некаква таблица, дето я правил някакъв Менделеев? Тоя американец ли беше?
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румене... бегай на доктор, брато...
56
3
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ГО ОРГАНИЗИРА. РЕФЕРЕНДУМА Е ЗА ЦЕНАТА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ТОКА ОТ НЕЯ- До сега са произведени и двата и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!- Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.4 ст/кВч. Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 5,5 ст!!!- ЗА ИСКАЩИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНА ТВЪРДА ЦЕНА НА ПРОЕКТ КАТО АЕЦ-БЕЛЕНЕ - ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО Е ИНЖЕНЕРИНГОВ ПРОЕКТ... И... МОЖЕ БИ..., САМО МОЖЕ БИ..., ЩЕ ПОУМНЕЕТЕ... ТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГОЛЯМ ИНДУСТРИАЛЕН ОБЕКТ НЕ Е ПОКУПКА НА ДЪНКИ ЗА 5 ЛВ. В КВАРТАЛЕН ДРИП-ШОП!!!- Цената за Белене е 3,95 милиарда евро при подписването. АКО МИ КАЖЕШ КАКВА ЩЕ Е ИНФЛАЦИЯТА ДО ЗАВЪРШВАНЕТО - ЩЕ ТИ КАЖА "КРАЙНАТА ЦЕНА"...