Станишев се обръща към ВМРО, след като „Атака“ ги отсвири

Не сме говорили за коалиции, заяви Каракачанов
20 апр 2012 16:50,
110
Станишев се обръща към ВМРО, след като „Атака“ ги отсвири
Станишев търси подкрепа от ВМРО. Снимка: архив, БТА

„Атака“ ще понесе своята отговорност пред своите избиратели. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод оттеглянето на подписите на националистите от вота на недоверие, с което го провалиха.

„Ако това е цената „Атака” да запазят парламентарна група от десет души - да са живи и здрави“, обяви лидерът на БСП , който се срещна днес с ВМРО по повод обсъждането на темата: „Стартиране на подписка за референдум за АЕЦ Белене” . БСП и ВМРО са "за" референдум за бъдещето на българската ядрена енергетика, стана ясно след срещата.

„Нашата амбиция е темата за енергийната ефективност на България да не я оставяме и да вървим докрай в искането за референдум. За да бъде той задължителен за Народното събрание, трябва да се съберат за три месеца 500 000 подписа“, обясни инициативата Станишев.

„Интересното е, че винаги се събираме с ВМРО в трудни моменти, когато се вземат съдбовни решения. Заедно водихме битката за опазване на трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”, имахме и съвместно шествие-митинг пред Министерски съвет. И сега това безотговорно антинационално решение отново ни събира”, допълни лидерът на БСП.

Още по темата
Друга тема, която се е обсъждала на срещата между ръководствата на БСП и ВМРО, е свързана с подготовката за парламентарните избори.

Ръководството на двете партии са обсъдили и икономическото и социалното положение в България, което се влошавало всеки месец.

„След като посягат към Сребърния фонд, това ясно говори, че България вече няма резерви – те са изядени, опоскани и това има много негативни последици не само за кредитния рейтинг на страната и за възможностите да се прави нещо активно, но и много тежък удар върху гражданите, защото обедняването става тотално”, посочи Сергей Станишев.

Според него в крайна сметка резултатите от управлението на ГЕРБ в икономиката ще бъдат една опоскана, празна хазна, изключително бедни хора, които навлизат в мизерия, пречупен гръбнак на средната класа, малкия и среден бизнес и изграждането на един държавно-олигархичен капитализъм, в който държавата се меси на пазара и помага във всеки един сектор на фирми, близки до тях.

ВМРО ще решава в сряда следващата седмица дали и под каква форма ще участва в подписката за референдум за АЕЦ "Белене", съобщи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

ВМРО винаги е подкрепяла правото на българите за референдум. „Не е нормално, от българското правителство да вземат решение, без да отчитат мнението на хората, на специалистите. Не чухме при решението на правителството икономически аргументи. Те са чисто политически”, допълни Каракачанов.

„С решението за спиране на проекта АЕЦ „Белене” България се отказва от това да има ядрена енергетика. Това беше единственият отрасъл, в който сме на някакво ниво. Ако целта е да нямаме никаква икономика, да ни кажат – да си купим по един билет, да ги оставим тук и да се оправят”, добави той. ВМРО подкрепят мнението, че миналите избори не са били нито честни, нито демократични.

„Въобще не сме говорили за коалиция”, каза той на въпрос дали се очаква коалиция между БСП и ВМРО на следващите избори през другата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ОЗНАЧАВА ПРОСТО - 221
54
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
57-ми,- ВИЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ЗНАЕХТЕ ВСИЧКО... - Е ПОЧТИ...
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кое ВМРО?!?! Каракачанов е тежка калинка и политическа ку..а! А к...а и П...л правят Бардак!
52
2
 
4
 
! Отговори
Зоолог преди 12 години
Това на снимката съсел ли е, или хамстер? Или нещо друго?
51
1
 
0
 
! Отговори
тикви на бостана преди 12 години
Атила е достоен за следващ здравен министър...сите имат въздух У кратуните.
50
3
 
3
 
! Отговори
БКП преди 12 години
И само да уточня да отпаднат всякакви съмнения ! Нашия велик вожд и наследник Бойко Борисов когато 2001 год. бе назначен от фалиралия тогава мадридски комарджия а впоследствие ощетил ни за милиарди Симеон Кобурготски за Гл. Секретар на МВР ,взе от къщата на Т.Живков портрета на Карл Маркс и го сложи в кабинета си с думите "Аз съм не убеден комунист а отявлен марксист" 1990 год. отказа да се деполитизира с думите "За мен партията майка която обичам е по- важна от моята служба" Бойко супер си !
49
1
 
3
 
! Отговори
До Руменчо цифрата преди 12 години
Да ти кажа ли колко педа**ета, дето се правеха на КОМУНИСТ познавам?! Камара такива! Поименно! Вероятно и теб те познават ПОИМЕННО!Писна ми от такива като теб!Искам справедливост!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След време... дай Боже да няма партии, а Грамотни хора!
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на втората световна война най-големите врагове на Светът са били комунистите и социалистите, а този горе на снимката е хем коминист и хем социалист. Веднага след войната Франция и Германия са успели да изгонят комунистите, но ние ги запазихме и вече толкова много години им сърбаме попарата.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румене... какво значи 221?:)))))))))))))))))))))))))))))))))
45
4
 
2
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
след време / бъгариня ще работи / за 400-500 евра / но за ток 250 300 евра / това иска бай ***/ ама късно чадо / кат ми умре *** да пи *** 00000000
44
7
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ГЕРБ, АЕЦ-Белене И "КИСЕЛОТО ГРОЗДЕ"...Помните ли баснята за лисицата и "киселото грозде"...- ЯДЕ И СЕ ГРОЗДЕ, АМА... Е ВИСОКО И НЕ ГО СТИГА, ЗАТОВА СЕ САМОЗАЛЪГВА - "КИСЕЛО Е..." Та и от ГЕРБ...- ЗНАЯТ ЧЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ Е ВЪПИЮЩА НУЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ТОКА МУ Е САМО 4,5 СТОТИНКИ, АМА... ОКРАДОХА ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА И РЕЗЕРВА И РЕВАТ КАТО ДЪРТИ МАГАРЕТА ЗА МАГАРИЦА...:- "БЕЛЕНЕ НЕ НИ ТРЯБВА... ( ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО)..."ДА БЯХА ЧЕЛИ ОСВЕН КНИЖКАТА ЗА ВИНЕТУ И НЕЩО ДРУГО...
43
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
34-ти,- Коментар 30 е гербераска провокация...
42
1
 
1
 
! Отговори
KIKO преди 12 години
ZA EBANOTO TI DUPE SIARA E OSTE VEDNAZ !!!!
41
2
 
2
 
! Отговори
Б.БОРИСОВ преди 12 години
ДО ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА ! БАБА ЦОЛА,ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПЕНСИОНИРАШ ! ИМАШ ДОСТОЙНА СМЯНА ! ТИ БАБО ЦОЛО БЕ КАРИЕРИСТКА В НАШАТА ПАРТИЯ,НО НЕ УБЕДЕНА КОМУНИСТКА ! ДОКАТО АЗ БАБО СЪМ И ДВЕТЕ- ОРТОДОКСАЛЕН ЗАКЪРМЕН С ПАРТИЯТА МАЙКА КОМУНИСТ И ЗАВЪРШЕН КАРИЕРИСТ ! ТАКА ЧЕ БЪДИ СПОКОЙНА ! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ/ВОСР/. ЕТО ФАКТИ БАБО ЦОЛО И МАРШ В СТАРЧЕСКИЯ ДОМ. Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП.Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз.Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя.По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малиииий ... Атила... Бегай да се прегледаш, брато... Много си напреднал...
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам дали хамстера иска референдум, ама ще е странно да се вземат такива решения на политическа основа. Първо - Белене е земетръсна зона. Второ - там няма никаква инфраструктира, което означава МНОООООООООООООООООООГО пари в повече, заради *** и *** политици.Е - ако има референдум - аз съм ЗА блок в Козлодуй. Там има инфраструктура поне.
38
0
 
2
 
! Отговори
dedo преди 12 години
xamstera v 4ernobil, a borsuka v siri6tnik
37
2
 
5
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари,След като успешно възроди България, другарят Станишев сега е на път да възроди и Европа! Какъв потенциал, другарки и другари, каква социалистическа визия и отдаденост на Коминтерна! Изборът пред нас на предстоящия 48-ми конгрес на БСП става изключително сложен. Дали да предпочетем утвърдения партиен другар, дългогодишен сътрудник на ДС и бивш президент - другарят Първанов, или другият велик син на Социалистическата революция, доказал своите качества не само на българската, но и на европейската политическа сцена - другарят Станишев. Труден избор, другарки и другари! Българската Комунистическа Партия винаги е била и ще продължава да бъде ковачница на кадри за структурите на Коминтерна, които ще доведат до пълната победа на ВОСР по всички континенти, а дори и отвъд тях! Ура, другари и другарки! Да живее ВОСР! (Бурни, продължителни аплодисменти, преминаващи в овации! Спонтанни скандирания "Стани-шеф", "Първа-нов", "БСП - победа!". Две баби, държащи плакати с ликовете на двамата велики синове на българската работническа класа припадат и биват изнесени от медицински екип).
36
1
 
6
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
ВМРО (или МВРо ЕООД) buditeli.info/patriotizam/101-mvro.htmlКрасимир Каракачанов е бил агент на комунистическите репресивни служби в прословутото 6-то управление на ДС с псевдоним Иван. Много близък с друг агент Гоце Първанов.Баща му Дончо Каракачанов, висша комунистическа номенклатура, офицер от ДС, депутат преди 1990, един от ръководителите на казионното БЗНС. Родът им няма нищо общо с Македония.БЪДИ БЪЛГАРИН ЛИКВИДИРАЙ КОМУНИСТБЪДИ ЧОВЕК ЛИКВИДИРАЙ ДЕТЕ НА КОМУНИСТКАЗАХ