С рециклиран асфалт пълнят дупките по "Тракия"

Новата технология тръгва от догодина, а дотогава - кръпки
Обновена: 23 апр 2012 14:46 | 23 апр 2012 14:46,
35
С рециклиран асфалт пълнят дупките по "Тракия"
Новата технология ще бъде пусната догодина. Снимка: Булфото

Планира се отсечката от магистрала "Тракия" при Пазарджик да се рехабилитира по нова технология - чрез студено рециклиране, коментира пред журналисти строителният министър Лиляна Павлова.

Технологията предвижда машини да изгребват асфалта в дълбочина, да го премелват и да го възстановяват обратно.

В момента се прави анализ колко километра трябва да се рехабилитират, който ще е готов през есента. Изпълнението ще е през следващата година.

Още по темата

"Засега до май ще се изкърпят съществуващите дупки", поясни Павлова.

Отново през май щели да бъдат готови и първите резултати от социално-икономическия анализ, който ще покаже в кои региони на страната трябва да се насочат инвестициите от оперативните програми.

"В северозападния регион няма нито един град, който да е център и двигател за икономически растеж, докато в югоизточния има два, които са в конкуренция - Бургас и Стара Загора", коментира още министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
12 преди 11 години
axxxx golemi profesoriste vsi4kite ama si broite stotinkite
24
0
 
1
 
! Отговори
Даси преди 11 години
Тази технология работи само когато асфалтът е поне 20 см, а не както е на снимката 4-5 см. Смешниците са хвърлили малко асфалт върху паветата и искат трайна настилка. Това не трябва да се изстъргва, а първо да се надгради отгоре с нова настилка. Не изобретявайте, моля ви, топлата вода и колелото, а просто спазвайте утвърдените технологии
23
0
 
1
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Ами тази технология я има в България от 7-8 години, ама нещо пак не си разбрала. Стария асфалт се ползва само за основа, върху който се полага нов асфалт. Това става със специална машина. В България такава машина има от 7-8 години, познавам собственика й. Технологията наистина е много добра, но един министър не трябва да говори глупости.
22
0
 
3
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 11 години
Пълна липса на професионализъм:1. Стария асфалтобетон не се изгребва - отнема се чрез фрезоване с фреза.2. Не се премелва - раздробява се.3. Май месец да се прави анализ, от къде ще почнем да работим е безотговорно - колко хора ще умрат по пътищата попаднали в дупки. Сега времето е идеално за работа - забавянето е смърт.4. Кърпенето без да се подобряват основите е като пълнене на каца без дъно с вода. Другата година ще бъде същата трагедия.5. Най-траен и евтин е горещия асфалтобетон.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vtora kategoria asfalt ,treta kategoria xora vie kvo izkate kato traete i tolkova niama da ima sled vreme.tap narod s nisak mantalitet i izostanala agrarnoikonomicheski darjava.kradliva oligarxia prodajnici narecheni biznesmeni a vsashtnost prosto kradci kato selski targashi,balgaria kato sergia alash verisha da varvi .
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA TEZI GERBADJIIISKI POMIQRI I MAGISTRALITE IM SA TAKIVA KATO ASFALTA IM VSI4KO E TOLKOVA OBARKANO V TQHNITE MOZACI I SAMO SE 4UDQT KAK DA KRADAT POVE4E I POVE4E GARANTIRANO OT TQH .A KOLKOTO DO SHENGEL KOITO VSE NI OBISHTAVAT TAM PAK NQMAM DUMI PROSTO EDIN GOLQM REZIL STE .TE I ONEZI OT TROIKATA HI4 NE GI BIVASHE AMA VIE STE SMQH
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се прави ремонт на ремонта. Only in BG!
18
2
 
14
 
! Отговори
Видин преди 11 години
Стара Загора и Бургас са прекрасни градове, едни от най-бързо развиващите се в БГ -това е факт. Но ние тука в забравената България какво да правим?? Тези 2 града и без това си се развиват, помогнете малко и на северна българия да потръгне поне крачка напред, да му се невиди!!!! Може ли пък цяла БГ да се измести да живее в Бургас, Ст.Загора или Пловдив, щото било най-добре там!??!
17
2
 
19
 
! Отговори
офффф преди 11 години
Абе незнам кой какво прави и какво ще е готово през есента. То не бяха магистрали , то не бе инфраструктура. Знам само , че мандата на поредните тикви изтече ,а нищо от това което говореха е готово. Хората обаче пообедняха повечко отколкото при другите мисля.
16
5
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Магостралата ---Хемус е на БСП ,...............обърни се към тях,що спаха ,а и вие спахте толкова години ,ИМАХТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СТЕ НАПРАВИЛИ ОЩЕ 5 ТАКИВА !
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Новата технология тръгва от догодина, а дотогава - кръпки" ..... а след това...пак кръпки!
14
2
 
14
 
! Отговори
Bg преди 11 години
Колкото е по-нова технологията ,толкова е по-скапана ,....."нема го старото маретиало".
13
1
 
35
 
! Отговори
Oleeee преди 11 години
Българи, така ще е докато не се вземем в ръце и не оправим сами помийната яма в която живеем. Друга начин няма, ако искаме да живеем нормално! Така както никой няма да дойде и да ви ремонтира порутената къща, така и никой няма да дойде и да ни оправи държавата! Искате ли да запрятаме ръкавите и да се залавяме за работа ????
12
2
 
22
 
! Отговори
ROCKO преди 11 години
ОТ ТЕЗИ КРЪПКИ КОЛКО ПАРИ КРАДЕТЕ!НАРОДА НЯМА ДА МОЖЕ НО ГОСПОД ЩЕ ВИ НАКАЖЕ:::)
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много интересно как всичко започна да се изпълнява "догодина" .. дали има нещо общо с изборите ?
10
0
 
44
 
! Отговори
око да види, ръка... преди 11 години
Вчера се върнах от Смолян. Пътя от Чепеларе до Смолян е като след война! Видях нещо УНИКАЛНО!!! "Кръпка" на асфалта широка 1.5 метра, дълга към 2 метра. Вътре в този правоъгълник (в кръпката) има 4 перфектни ДУПКИ. По-дълбоки от 5 сантиметра и по-широки от 15-20 сантиметра. Значи излиза, че има 4 дупки, които се намират вътре в запълнената дупка! В такива ситуации се сещам за израза "Only in BG"!!!
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да изградят и тунелите за дивеча междувременно или бионадлези, за да може да мигрира кафявата костенурка и танцуващата мечка.
8
0
 
24
 
! Отговори
Асфалт паша преди 11 години
Ся ногу е важно кой ще намаже филията Ми......После аз ще му намажа неговата,а раята да работи,че трябва да храня сума ти народ...
7
0
 
14
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 11 години
Приятел където Немска фирма сложи маркировка години след това се чисти със специална машина, когато разширяват аутобана и сложат жълта маркировка за временно използване която направо се лепи и която кара месеци при огромния трафик.......................
6
23
 
16
 
! Отговори
optimist преди 11 години
*** да ги бяха поддържали тия магистрали. 30 години от както са построени един ремонт не е направен, после защо имало дупки. Ами то не става само с крадене и плюене, трябва и акъл.