Борисов изнесъл хвърчащи листи, а не данни за "Белене"

Станишев обяви вчерашното заседание на НС за “цирк и хаос“
Обновена: 24 апр 2012 16:31 | 24 апр 2012 16:23,
83
Борисов изнесъл хвърчащи листи, а не данни за "Белене"
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини премиера Бойко Борисов, че е представил “хвърчащи листчета“,  вместо истинските данни по време на вчерашния дебат в Народното събрание за спирането на проекта АЕЦ “Белене“.

Още по темата

По думите му правителството е скрило основни данни и изводи, в това число и на международни експерти.

Според лидера на социалистите това, което вчера е представено публично, не е истинският икономически анализ.

Станишев допълни още, че ГЕРБ е направил безпрецедентен хаос и цирк в парламента с решението да отмени дебатите, а и самия вот на недоверие срещу правителството.

Целта на този хаос била да се прикрият истинските данни за АЕЦ “Белене“, които щяла да изнесе левицата.

"Борисов избяга от дебатите, затова се налага да даваме пресконференция", обясни Станишев.

Вчера Бойко Борисов и енергийният министър Делян Добрев отидоха на извънредното заседание в Народното събрание, където премиерът изнесе икономическите данни, станали по думите му причина да се спре проекта за втора атомна централа у нас.

По време на четенето на доклада в пленарната зала обаче останаха само членове на парламентарната група на ГЕРБ и един народен представител от ДПС.

По думите на Станишев с решението за отказа от проекта, правителството е отстъпило от националните интереси и мнозинството в парламента е подпечатало това решение за спиране на „Белене”.

"Затова БСП ще върви докрай в отстояването на проекта", категоричен бе Станишев.

Той обясни, че следващата стъпка на левицата е стартиране на национална подписка за референдум за втората АЕЦ.

По думите на лидера на левицата Националната енергийна компания е докарана до ръба на финансов колапс. Той изрази опасения, че правителството иска да приватизира НЕК.

Станишев коментира и предстоящия конгрес на БСП през май, когато левицата ще избере свой председател.

Настоящият червен лидер каза, че винаги е виждал бъдещето си в БСП. Той допълни, че е важно столетницата да  да начертае политиките, приоритетите на партията и да избере ръководство.

Станишев обяви, че е събрал 90 номинации за председател, докато Георги Първанов имал само 43.

Янаки Стоилов пък бил със 17. Станишев допълни, че има и други номинации, но те са значително по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
23
 
! Отговори
plug_n_play преди 12 години
Агент Гоце няма никакъв шанс да се докосне до лидерското място в БСП - той е национален предател и мястото му е в затвора!
28
2
 
6
 
! Отговори
До rumen221 преди 12 години
Вместо да изброяваш цената на магаватчас в бълг.централи като си толкова напред в материала по тези въпроси дай и цените на централите в Румъния Турция и други европейски страни.Говоря за новите централи в Турция.
27
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Кога това Народно Събрание ще се научи да работи и да уважава свойте депутати,независимо от коя партия са.Може ли някой да ми обясни какво правят сега и на какво прилича това,само си губят времето депутатите.За тези деяния те не заслужават никаква заплата,тъй като са много несириозни към задълженията си и работата си.КАКЪВ СРАМ Е ДА СИ ДЕПУТАТ,ТОВА СА ТЪРТЕЙ.ГОЛЯМА БЕЗОТГОВОРНОСТ ИМАТ ТЕЗИ ХОРА В ПАРЛАМЕНТА,ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ,ЗАЩОТО ХАРЧАТ НАРОДНИ ПАРИ ЗА ШОУТА.
26
1
 
8
 
! Отговори
bezpartien преди 12 години
"Станишев обяви, че е събрал 90 номинации за председател, докато Георги Първанов имал само 43."по номинациите може да познаете кой ще спечели! вън гоце от политиката!
25
1
 
10
 
! Отговори
Rangel_55 преди 12 години
Колкото до предстоящия Конгрес на БСП, аз се чудя Гоце от къде се пръкна с цялата си наглост комунистическа, че да става лидер на партията!? Ама нека му отнемат тогава политическите привилегии, като екс президент, да видя дали ще иска още да става лидер!! Иска да бърка от няколко каци с мед ей!
24
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука имам чувството че сте се събрали всики платени драскачи на руското послство у нас , начело с Тина и Руменчо
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паро-газова централа би била изцяло частен проект. Така, че ако някой ще я строи той ще си мисли какви ще са му разходите и т.н.Нали се сещаш, че ако собственика на централата сам си доставя газта може да му излезе доста на сметка.
22
4
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
споко бе Станишев, взимате властта сега и почваш веднага Белене. само да не се офлянкваш както миналите няколко пъти
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сига ефтина пропаганда Румене , това не ти е заводския стенвестник.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яроствен противник съм на Беляне не защото е руски проект и естествено БСП е за него а защото е икономически безмислен и по скоро пагубен , но това което видях вчера в Парламента мина всякакви граници , това не е парламент а махленска сбирщина или събрание на вход от панелка , това няма да го видите никъде в Европа камо ли да речем в Британския парламент , Бундестага или в любимия ви в обратния смисъл на думата Щатски конгрес
19
4
 
9
 
! Отговори
gft преди 12 години
@35a точно за това говорим, от къде са тези данни.... защото ако това е вярно : - АЕЦ Козлодуй 11,68 лв/мегават час (1,168 стотинки).5. Цена от газова Ел. станция 1250,00 лв/мегават час .без да съм икономист и специалист по енергетика, спирането на белене е най - голямата простия на века.каквато и да е инфлацията , какъвто и да е процента на заема, тук говорим за 100 пъти по висока цена.
18
3
 
15
 
! Отговори
Tina преди 12 години
"Здравейте, циркаджии!"Колко актуално и истински звучи днес...
17
9
 
10
 
! Отговори
Всички сме ЗА преди 12 години
Крайно време е да се сложи край на тази уролива партия бкп_бсп,и без това през 1990г.бкп е обявена за терористична партия,а другарите какво направиха промениха комунистическа с думата социалистическа,но хората и политиката е продължение линия на партията бкп.и сега след 22г. търпимост към другарите е време да сложим край на тая терористична партия бкп_бсп мисля,че разумните БГ граждани ще намерят начин какъв да и е края....
16
1
 
5
 
! Отговори
gft преди 12 години
да знам го това, мен друго ме интересува, нали щяха, вместо АЕЦ, да строят паро-газова централа. Някой от коментиращите беше изкарал едни цифри от който на мен ми се изправиха косите, но не беше посочил от къде ги е намерил. доста порових, но не намерих нишо по въпроса(освен ако не е боло някакъв *** разбира се), а именно на каква цена ще излиза електроенергията от тази паро газова централа.
15
8
 
10
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Станишев се вкарва в някакви фентъзи филми, където той е малък, но храбър хобит, а ГЕРБ са кръвожадни и лоши *** с огромни секири.
14
7
 
7
 
! Отговори
qq преди 12 години
Хихих тия червени *** са полудяли съвсем, марш в родината ви СССР, иначе набиване на кол.
13
5
 
5
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 12 години
SAMO TI SERGO ,SHTE GI UNUSHTOJISH.
12
2
 
1
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
32-ри, в сайта на ДКВР има решения за определяне на цените.
11
4
 
12
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
По слабо управление не сме имали - но и по слаба опозиция също ...Тук е хубаво от БСП да спрат да се дрънкат кой е шефа - Станишев или Първанов, за мен лично е Станишев - и да вземат да организират стачки , митинги и тези да си ходят че хората вече едвам кретат !!!!!!!!!!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
gft преди 12 години
до колкото разбрах, доклада на HSBC щял да излезне края на лятото-есента(не запомних точния месец), защо не го дочакаха?сам по себе си, фактът, че се дават една камара милиони за доклад и после не се изчаква резултата, говори доста красноречиво, че нещо не е както трябва.преди известно време се появи една таблица тук в днес, в коментарите, с цените на мгв/ч от различните централи, някой има идея къде може да се намерят такива данни?т.е на какви пари излиза това от АЕЦ , ВЕЦ, паро-газови и тн.